Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Witam a ja mam dziś wizyte i bedzie usg dawno maleństwa już nie widziałam aż sie doczekac nie mogę. Wózek to narazie jeszcze cieżki wybóra co do wagi ro już przestałam nania wchodzić szybko jakoś do góry idzie a gdzie świeta wtedy to wogule to podskoczy jedziemy do teściów a tam same pyszności jak zawsze a odmówic cieżko ;p

Gratuluje zakupu:) Fajny wózek, ma dobre funkcje, mały po złożeniu:) Jaki kolor wybrałś? Ja jestem jeszcze na etapie poszukiwań.

Nic się nie martw ja też szybko rosne....jeszcze mi daleko do 3 trymestru a mam 9kg do przodu :/ Ale tym się będę martwić potem, teraz dzidzia jest najważniejsza.
Kupiłam dzisiaj wózek i jednak zdecydowaliśmy się na baby world v-max

http://allegro.pl/baby-world-v-max-wozek-3w1-11-gratisow-kolory-i1304575875.html

hej dziewczyny:)

To super że wyniki macie dobre:)

Ja 2 dni przesiedzialam w domu, wczoraj musiałam się zwolnic z pracy, myślałam że głowa mi pęknie, aż mi się słabo robiło. Teraz mnie plecy bolą od leniuchowania ;)

Jak tam u Was z wagą? Dziś zaczynam trzeci trymestr i mam juz 9,5 kg do przodu. Oj czeka mnie ciężka praca po porodzie.

Zaraz tam często :) z moją gin widzę się co 4 tygodnie, chyba że coś się źle dzieje. A USG w medicover ona akurat nie robi, tylko kto inny. W ogóle dr Królikowska-Kobierska bez potrzeby raczej nie odpala usg, a szkoda...:) Mimo wszystko podoba mi się jej sposób bycia, jest konkretna i rzeczowa, czym mnie uspokaja.

Wy jakoś często chodzicie na te wizyty...ja się umówiłam dopiero na koniec grudnia na następną.

Ja też po wizycie. Wszystko dobrze i wyniki badań książkowe, na szczęście :)
USG połówkowe dopiero 14 grudnia. Nie mogę się doczekać...:)

hej,

ja dzis tez mialam wizyte..pierwszy raz badano tetno dziecka...wyszlo 140 a norma jest 120-160 wiec fajnie:))
cisnienie tez mialam dobre...135/84..az nieprawdopodone:)bo zle reaguje na ogół na biale fartuchy hehe...
morfologia ok, crp troche powyzszone ale to w ciazy normalne...mam isc do stomatologa...
Szyjka zamknieta wiec sie ciesze...

Nastepna wizyta 17.12:):):)i decyduje sie na 3D...

Ja po wizycie u gina. Wszystko dobrze i ze mna i z maleństwem. Mały waży 540g i ma 24cm. Ciesze się niesamowicie że wszystko dobrze tylko synek się zasłaniał rączkami i nie chciał buzi pokazać Dostałam skierowanie na test z obciążeniem glukozą...gdzie to najlepiej w gda zrobić? Mam też do Was pytanie do którego tyg ciąży można latać lufthansą ktoś się orientuje?

moze w Polsce od tego mrozu lacza padly :-)
bo ja w tym momencie tez poza granicami kraju jestem

a dziwisz sie? stary facet z borda w czerwonym kubraczku tez bym sie bala jako dziecko.
cos cisza tu, wszyscy juz zabiegani przed swietami?

ja jako dziecko mialam chyba jakas fobie mikolajowa ;-), bo na kazdym zdjeciu z dziecinstwa jakie mam z Mikolajem dre sie, albo mam skwaszona mine!

trzymam kciuki, na pewno bedzie wszystko oki.
tak sobie mysle jakie to beda fajne swieta za rok z naszymi maluchami, moi rodzice maja pelen odjazd i planuja Mikolaja a ja im staram sie tlumaczyc ze 9 miesieczne dziecko po prostu sie wystraszy Mikolaja ale za bardzo to do nich nie przemawia

a ja o 15.20 :) ciekawe, jakie mam wyniki badań..:)

Ja mam dzisiaj wizytę u gina o 15. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!

Ulka - wczoraj miałam to samo. I podobny sen. Mój syn urodził się bardzo bardzo mały, taki podobny bardziej do lalki, a ja ciągle o nim zapominałam i ciągle go gdzieś zostawiałam. KOSZMAR.

Strasznie się umęczyłam a jak już się obudziłam to bałam się zasnąć.

Czytałam, ze to w ciąży normalne i że sny są wyjątkowo realne, ale nie wiedziałam, ze aż tak...

ulka26
sny realne przez ciaze sa podobno

ja co prawda koszmarow dzis nie mialam, ale zbudzilam sie w srodku nocy i nie moglam zasnac przez dobra godzine

Mi lekarz nie robił ani razu cytologii. W ogóle widzę, że ten mój to niespecjalnie mi zleca tych badań. Cała prawda o NFZ. Dobrze że byłam dodatkowo...
Paskudka, jeny co za sen! Tylko się nie denerwuj :)

Ale ja też dziś miałam koszmar. Śniło mi się, że zostawiłam synka 2 dni po porodzie bez zapasów mleka, bez opieki... i pojechałam 50km za Gdańsk do koleżanki...Jak mąż dzwonił, to nie wiedziałam o co ma pretensje, że przecież nic złego nie robię... Obudziłam się prawie z zawałem...
Ale ogólnie to sny mam strasznie "realne", nie wiem czy to przez ciąże...
Albo przez ten okropny wiatr ;)

Cytologię miałam zaraz na początku ciąży. Badanie na posiew z moczu lekarz zaleca wtedy, kiedy ogólne wyniki z moczu nie są prawidłowe- np. właśnie białko w moczu. Ja teraz czekam na wynik z cytomegalii i przeciwciał we krwi (anty rh czy jakoś tak...)
A w nocy śniło mi się, że poroniłam- we śnie czułam ból i takie parcie, że myślałam że to prawda.. obudziłam się cała popłakana... Za dużo przez dzień myśli o dobru dzieciątka...

Teraz się zastanawiam czy miałam takie badanie..;/
W którym tygodniu miałyście wykonane?
Nie kojarzę by mój ginekolog cokolwiek mi o tym mówił...

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...