Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

No wózek w każdym bądź razie super:)

http://www.sklep.urwis.com.pl/index.php?cPath=309_389

Powyżej dałam link do mebli nad którymi się zastanawiamy:) pokój na razie jest jasno zielony ale jakoś mi nie pasuje;p
Niedługo nas czeka fajny okres gromadzenia wszystkiego dla bobaska;D
szkoda tylko że wszystko niestety ograniczone możliwościami finansowymi:(
A co do wózka to ja chyba zostanę przy chicco scoop bo jest 3w1 i w miarę fajny cenowo:) 2 pewnie się dowiem jaki kolor wózka kupić :D
Bo jak nie to już naprawdę mocno się zdenerwuje :P

tea18
Ten wozek na allegro jest 2w1, czyli spacerowka z gondola, fotelika w tym zestawie nie ma, ale ten mamy dostac uzywany, wiec sie tym nie martwie.
A kolor do dzieciecego pokoju ja planuje blady cieply zolty.

a wogle to waga zaczela mi leciec galopujaco, chyba nardabiam zaleglosci z zeszlych miesiecy.
no i moje dziecko wczoraj uprawialo kick boxing w Kosciele bo walilo mnie nogami na dole i rekami u gory, to na gorze bylo przyjmne, na dole troche juz mniej bo po pecherzu. jest ustawiona twarza do mojego kregoslupa i kopie do srodka ale i tak ja strasznie kocham, niech sobie kopie ile jej sie zywnie podoba. to jest dla mnie niesamowite jak bardzo mozna kochac istote ktora sie nawet nie spotkalo.

a doczytalas co bylo w linku?

Obecność GBS w pochwie w czasie porodu grozi wystąpieniem wczesnej posocznicy u noworodków, a do transmisji wertykalnej dochodzi przede wszystkim po rozpoczęciu porodu lub pęknięciu błon płodowych. Natomiast kolonizacja GBS we wczesnej ciąży nie jest czynnikiem predykcyjnym posocznicy noworodków.

to chyba dotyczy ciebie.

nie wkleiłam co przeczytałam:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,57306527,0,streptococcus_agalactiae_SMIERC_.html

a natknelam sie akurat na smutna historie ale pozniej wiecej poczytalam i wiem ze jak mam paciorkowca B to conajmniej 4h przed porodem musze dostac antybiotyk i dziecko po porodzie rowniez...oraz dodatkowe badania...

niestety nie bede miala zadnych znajomosci przy porodzie ale bede pilnowac aby lekarze tego nie zbagatelizowali!!!!

Juz jestem spokojniejsza ale pierwsze odczucia jakie doznalam po przeczytaniu tego artykułu to wielki smutek..

Jakie my przyszle mamy musimy byc dzielne!!!

domyslam sie ze wymaz z pochwy. ta druga bakteria to naturalna flora, ta pierwszy zreszta tez ale raczej w jelitach niz pochwie. dostaniesz antybiotyk i bedziesz badana na obecnosc i dziecko dostanie profilaktycznie antybiotyk jezeli by dalej bylo przy porodzie.
nie denerwuj sie, potrzebujemy bakterie w pochwie bo one utrzymuja wlasciwe srodowisko ktore zapobiega grzybicom

a jak to przeczytałam to się popłakałam...mąż mi tłumaczy,że jest tysiac roznych przypadkow i roznie moze byc i nie moge zle myslec...i ma racje ale wiecie jak to jest...:(((ehhh dobrze, że mam wizyte w srode!!!

wlasnie odczytalam moje wyniki z wymazu:((((

Z pobranego materiału po 48 godzinach:
1. Streptococcus agalactiae
2. Lactobacillus sp.
Liczebności: + wzrost skąpy, ++ wzrost obfity, +++ wzrost bardzo obfity

miala, ktoras z Was tez takie problemy:(((???ciekawe jaki to ma wplyw na dziecko:(((

hej,

ja tez staram sie o porodzie nie myslec ale wiecie ze tego nie da sie uniknac...i mysle, ze dam rade bo inne tez rodzily ale slyszalam rozne opowiesci...najwazniejsze aby dziecko na swiat przyszlo cale i zdrowe i zeby mi sie tez nic nie stalo..
Kiedys maż chciał byc przy porodzie ale czym blizej to mam wrazenie ze sie boi...ja chcialabym mieć wsparcie ale jesli nie bedzie chcial to nie bede go namawiala...napewno bedzie ze mna w szpitalu ale nie wiem czy przy III fazie bedzie...

Jesli chodzi o pokoj to my nie robimy jeszcze pokoju bo na poczatku chcemy aby dziecko bylo z nami w sypialni..takze bedziemy robili tylko taki kacik dla dziecka...

Jesli chodzi o kolor to fajny jest zielony groszek z dulux-a :)

http://forum.trojmiasto.pl/X-LANDERY-kto-chetny-t197044,1,16.html

Tea18 - do ciemnych mebli może zielony groszkowy? Tak pomalowałam mój stary pokój u rodziców w domu. Kolor nie jest nudny ale też nie drażni oka. Pasuje dla chłopaka i dla dziewczynki:)

Porodu na razie się zbytnio nie boję. Inni dają radę to chyba i ja dam ;) Najważniejsze aby wszystko było z dzidzią ok:) Mąż chce byc ze mną przy porodzie i bardzo mnie to cieszy, wiem że będzie dla mnie dużym wsparciem. Chciałabym rodzic w wodzie i mam nadzieję, że te moje problemy z nogami nie będą przeciwskazaniem.

Jak Wasze samopoczucie dziewczyny? Też jest Wam cały casz gorąco. W dzien to jeszcze spoko, inni marzną a mi ciepło;) W nocy za to nieciekawie, zasnąc ciężko.

duza ulga, zupelnie dzis inaczej sie czuje, pomimo ze staralam sie nie przejmowac to ciazylo to na mnie strasznie.
maz na pewno bedzie ze mna, porodu sie boje ale staram sie nie myslec, jak na razie koncentruje sie na tym zeby byla zdrowa i urodzona na czas.

Jeszcze adres galerii :D

http://picasaweb.google.com/111256945575232492249/Starter?feat=directlink

http://picasaweb.google.com/111256945575232492249/CiuszkiDzieciece?feat=directlink

Hej Dziewczyny! :D Tu mamusia kwietniowa 2010 :D Jak tam skurcze w nogach? Kręgosłupy jeszcze całe? Widzę, że już was ciągną więzadła :) Uważajcie na siebie. Wypoczywać i nie przemęczać się, żeby nie było przedwczesnych skurczów.

Przypominam, że nadal trzymam wszystko na sprzedaż. Jak byście robiły już zakupki to zajrzyjcie co tam mam. Może akurat się Wam przyda. W galerii nie mam jeszcze zdjęć sterylizatora. Mieszczą się do niego butelki MAM. Stan idealny.

Jeśli macie jakiekolwiek pytania, to piszcie na pw. Nawet nie związane z moją ofertą :) Ja wiem jaka byłam zielona. Nie miałam pojęcia co się przyda, a co nie. A ciuszki i ubieranie dziecka to była czarna magia :D

Dużo zdrówka Wam życzę!

Ja boję się wręcz panicznie..:( No ale ciągle sobie powtarzam że nie ja pierwsza nie ostatnia...
Raczej nie zdecydujemy się na poród rodzinny.. mąż się do tego nie na daje a ja jakoś tez nie bardzo chce..

Cześć dziewczyny :) czemu w starym wątku nie ma linka do tego?

Co do ciągnięcia- od trzech dni odczuwam takie mocne, w dół. W środe widzę się z moją gin, zobaczymy co powie.. A siara- niefajnie, jak budzę się w środku nocy z mokrą koszulką i kołdrą, muszę już używać wkładek.
Wózek, mebelki, rzeczy dla dziecka- mąż wyznaje filozofię "mamy jeszcze czaaaaaaaas". Troszkę mnie to drażni, no ale- to on w razie co będzie latał z wywieszonym ozorem.

Moje pytanie- boicie się porodu? I czy chcecie rodzić z mężem?

Cześć wszystkim:)
Od paru dni trapi mnie problem pokoiku dziecięcego:D
Ciągle myślę jak go urządzić , może wy macie jakiś pomysł?
Dokładniej to chodzi mi o kolor ścian i dodatków do ciemnych mebli z kremowa wstawką :)
Wiem że jeszcze dużo czasu ale lobię tak sobie gdybać co i jak:D
Zakładam ze mieszkańcem pokoju będzie chłopiec:)
Jak ktoś ma pomysł to niech się podzieli:)

*laktacji ;)

Walerka- super że z Julcią wszystko w porządku:))) I gratuluję pierwszych objawów latacji:)))

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?