Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

ja kupilam tylko artykuły kosmetyczne no i kocyk i recznik:)
ciuszki tez mnie korca ale jeszcze nic nie kupilam z ciuszkow bo również czekam na poświąteczne wyprzedaże:):):
większość rzeczy, które zakupiłam w Akpolu były z gazetki promocyjnej:)

ivvka
Gratuluje pierwszych zakupow, tez mnie juz korci ;-)

Właśnie sobie przeglądam stronki z ciuszkami, kilka rzeczy nawet zalicytowałam na ebayu. Tak się zastanawiam skąd kupic tak zalecane koszule nocne zapinane na zatrzaski, nie widzialam w żadnym sklepie ani na necie:)

ja sie jeszcze wstrzymuje bo czekam na wysprzedaze, tu sa bardzo korzystne wiec nie ma co kupowac teraz. no i dosc swiadomie nie wchodze do sklepow z dzieciecymi rzeczami bo pewnie bym nie wytrzymala.
wkurzylam sie bo w plaszczu w ktorym mialam zamiar pochodzic zepsul mi sie zamek i pewnie wszyscie bedzie kosztowalo wiecej niz sam plaszcz a taki jest fajny duzy i cieply.

Ivvka to dobrze ze poczynilas pierwsze kroki w zakupach powoli tez zaczyna mnie korcic.
Ciagle sie odklada a czas leci bardzo szybko, chociaz nam sie wydaje ze ciaza trwa wiecznosc;)

witam wieczornie:)

niedawno wrocilismy z mężem z pierwszych zakupów dla córci..musimy to podzielic jakos na kilka parti bo na jeden raz to za duze obciazenie...

dzisiaj byly to zakupy bardziej kosmetyczne:)proszki, papmersy, pieluchy tetrowe,kosmetyki,szczotka, nozyczki, termometr do wanienki, husteczki, butelki, recznik, kocyk itd itd:):)
jeszcze mąż mi kupił kojec i pierwsze co przyszlam do domu to go wyprobowalam i faktycznie fajna sprawa..ładnie podpiera kręgosłup i sie lepiej leży:)

Margos ten kojec ma jeden koniec ruchomy...ta strone podklada sie pod nogi czy pod głowe:)bo mi wygodnie i z ruchoma czescia pod glowa i pod nogami wiec sama nie wiem a nie jest opisane na opakowaniu:)??

ale sie znowu rozpisałam ale musialam sie z Wami tym podzielic :)wiecie przeciez jaką radość sprawiaja zakupy dla dzidzi:):):)

Witam
Super ze juz chyba prawie wszystkie czuja ruchy swoich maluszkow moja kruszynka jak sie przewraca to caly brzusio sie rusza,wlasnie dzisiejszej nocy miala ochote na zabawe przez co jestem niewyspana.
I do tego mam jeszcze mega lenia.
sonia zauwazylam u siebie to samo jak jestem zdenerwowana to maluszek wogle sie nie rusza.

Czesc kochane,
Paskudka ja też mam takie bóle jak ty ale nie są one jeszcze tak uciążliwe. Dla mnie najgorsze są bóle pleców czasem mega nie do wytrzymania :/ U mnie ostatnio słabe ruchy dziecka ale myślę że to przez stres.

A moze rzeczewiscie to serduszko? Mozliwe? Tez zdarzylo mi sie takie odczuwac, regularne, pulsujace. No bo jak sie maly mi kreci to raczej raz mocniej raz lzej, w roznych odstepach czasu.

Janka2 - to pewnie ruchy:) Mi też ciężko było opisac jakie to odczucie. Pierwsze delkatne pukanie, smyranie poczułam w 18 tygodniu, ale od 20 tygodnia Jaśko tak porządnie daje o sobie znac:)

To może być dzidzia :) Wrażenie "czegoś w jelitach" miałam już od 17 tc- ale teraz od kilkunastu dni ruchy są bardziej wyraźne, w okolicach pępka.

Dziewczyny piszę bo nie jestem pewna, otóż wczoraj po raz pierwszy odczułam takie pulsujące puk-puk, poniżej pępka, bardziej w podbrzuszu, dzisiaj się powtórzyło, jakby serce w brzuchu, czy to mogą być ruchy dziecka? Jestem w 19 tc... Jak odczuwacie pierwsze ruchy? Nie wiem czy to to czy może coś w jelitach :/

walerka super,że wizyta ok...a z tym mozgiem to Ty juz nic nie kombijnuj:)napewno jest ok!!

ja juz po usg. wedlug nich dalej jest 6 dni do tylu ale najwazniejsze ze to sie nie zmienia czyli rosnie rownomiernie, tylko mam mal glowe. no coz latwiej bedzie rodzic.
byla bardzo slodka bo przynas polykala wody plodowe, bawila sie paluszkami u rak i co ja kobietka ustawila do badania przyplywu to sie odsuwala tylko troszeczke ale wystarczajaco zeby miala z tym problem, jakby sie z nami droczyla.
w srode wizyta u lekarza ale raczej sie nie boje, pewnie da mi nastepne usg za 2 lub 4 tygodnie i tyle.
tak sobie mysle ze bardziej wierze tej polskiej lekarce co mi robila usg i u niej bylo dokladnie na czas.
acha no i oczywiscie zaczelam kombinowac czy z mozgiem wszystko ok bo glowa mala ale mam zamiar sie nie przjemowac

ufff to zaraz śmigam ;)
Chyba też dziś zajrzę do Akpolu, bo za tym kojcem motherhood już jakiś czas temu sie rozglądałam.
Życzę wszystkim przyjemnego mikołajkowego weekendu! :)

No to fajna cena. Ja kupowałam na allegro, ale z przesyłka wyszło chyba 110 o ile dobrze pamiętam.

Bałam się, ze ta duża potem nie bardzo się przyda, bo jakoś nie wizualizowałam użycia jej do karmienia, ale okazuje się, ze super się wygina i chyba rzeczywiście będzie wygodna.

Polecam tylko kupić do niej dodatkowy pokrowiec, bo szybko się brudzi, a pranie w zimie jednak tak szybko nie schnie:) A jak już raz się na niej prześpisz w nocy to nie będziesz chciała spać bez niej:)

wlasnie patrze, ze ta poduszka w akpolu jest teraz w promocji 99zł

Mam wiekszą i z całego serca polecam!!!

Margos a jaka masz ta poduszke?ta mniejsza wersje czy wieksza??zastanawiam sie nad kupnem...

Walerka powodzonka na USG...
a czy którejs z Was tak jak Pasuddce tez leci cos z sudkow?ja jestem w 27 tygodniu ale ja nie mam takich objawów..pewnie jak z wszystkim u każdej kobiety inaczej:)??

a z tym badaniem na obciążenie glukozy to niezle..co lekarz lub położna to inne wytyczne:)
ja bylam naczczo i jeszcze musialam siedziec i czekac az 2h na kolejne pobranie krwi..i w tym czasie tez nie moglam jesc tylko moglam wypic pare łyczków wody..

dzisiaj sie troche wziełam za sprzatanie w szafkach i z takim brzuszkiem juz nie jest tak łatwo schylac się i podnosic..troche sie zmeczylam wiec teraz odpoczywam :)

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...