Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Hej dziewczyny!
Pisałam wczoraj ale nie pokazało mojego posta :)
Mój mały był już główką w dół ułożony, ale po ostatnim usg ewidentnie się przekręcił, zupełnie w innych miejscach mnie kopie.
Poza tym ok, tylko znowu zaczynam mieć stres w związku z moją toxo :(:(:(
Słyszałyście coś o SR przy szpitalu na Zaspie?czy są tam zajęcia teoret czy praktyczno-teoret?
Mam nadzieje, ze wszystkich wszystko dobrze!
:)

moze sie niedokladnie wyrazilam, na czworakach to juz w poznej ciazy po 36 tyg, chyba zeby bylo wiecej miejsca na przekrecenie sie. ja sie dzis dowiedzialam ze moje lozysko jest ulozone z przodu czyli miedzy brzuchem a dzieckiem i dlatego moge lzej czuc kopniaki, szczerze to delikatne to one nie sa wiec nie wiem czy akurat tak izoluje

hej,

tea 18 chcialabym zobaczyc ta wyprawe na czworaka do lekarza hehehe...najgorzej jak bedzie odwilz i plucha:D
ja nawet nie wiem w jakim polozeniu jest teraz moj dzidzius ale podpytam na nastepnej wizycie:)moze tez bede musiala chodzic na czworaka;)

To na następne usg pójdę na czworaka zęby się przekręcił bobas na tyle bym mogła zobaczyć czy to chłopczyk czy dziewczynka:D
Mam nadzieję że akurat nie będzie śniegu:D

co do ulozenia to po 36 tygodniu mozna sie martwic do tego czasu moze sie przekrecic.
sposob na przekrecenie, teraz to lezec na plasko w czasie gdy jest aktywna a potem na czworakach, zeby dac jak najwiecej miejsca.
a mnie znow cos brzuch pobolewa, mam nadzieje ze to to ciagle rozciaganie

Hej Mamuśki:)
O mnie mikołaj jakoś zapomniał:D No ale do końca dnia jeszcze parę godzin:D Może jak wróci z pracy to sobie przypomni:D
Jak byłam u ginekologa to powiedział że dzidzia jest w położeniu miednicowym czyli jak się nie obróci to cesarka:( no ale się na razie nie przejmuje bo ma jeszcze czas się odwrócić:) Puszcze jej kankana to może odpowiednio się ułoży podczas harców:P
Czy któraś z was też tak ma?

spie cudownie, jedno siusius wiec odpukac ok. tylko czasami wyspana jestem o idiotycznych porach, jak 7 rano ale to kara bo poszllam spac o 9 poprzedniego dnia. ja mam jeszcze tyle roboty a nie chce mi sie strasznie

hejka :) normalnie trzeba tu zaglądać codziennie bo lekturę miałam na godzinę :) ciesze sie ze u Was wszystko oki i dzidzki rosnął :) U nas Mikołaj tylko do córci przyszedł ;) W czwartek mam usg połówkowe jak ten czas leci, mały "ktosiek" fika co raz bardziej ale przy starszej to nie mam czasu tak sie w brzuchol wsłuchiwać...mam nadzieję ze może w końcu dowiemy się w czwartek jaka płeć ;) A co do tego rytmicznego pulsowania w brzuszku to po prostu czkawka ;) Pozdrowienia

Do nas Mikołaj dotarł :)

Dostałam cieplutkie rękawiczki na mrozy :) Chociaż dzisiaj akurat cieplutko! Ale najlepszy prezent to uśmiech na buźce mojej córeczki z prezentów, które przyniósł jej sam św. Mikołaj!

Ale my już Mikołaja obchodzimy od piątku - w piątek w przedszkolu, wczoraj u Dziadków, a dzisiaj rano wreszcie w domku. A więc cały weekend miałam mikołajkowy :)

do mnie jeszcze Mikołaj nie dotarł :D
tez jestem senna...w nocy dobrze spałam..podobno dziś się śmiałam przez sen:):)ale kompletnie nie pamiętam co mi się śniło:))mąż chciał mnie nagrać na tel ale nie zdążył hihihih..pierwszy raz coś takiego miało miejsce:)

ja nie dostalam ale moj mikolaj nawet nie wie ze cos takiego istnieje.
bylam dzis u pgolnego po te wszystkie formularze i posluchalam serduszka i lekarka twierdzi ze sie mala odwrocila glowa w dol ale pewnie jeszcze sie jej to kilka razy zmieni, znajac moja mala.
ale jestem dzis spiaca a spalam 10 godzin.

No moj mikolaj tez zdecydowanie z tych co to popoludniu biegna do sklepu i na szybko cos wybieraja :-)

hejka
mojego milkolaja tez zabraklo jest w delegacji juz 3tydz:( ah jak ja tego nie lubie.
Za to dzisiaj rano moj brzuszek falowal mala tak sie wiercila :)

Mój mikołaj jest chory i pewnie nic nie dostane :P Ale ja to bardzo grzeczna byłam to może po południu ;) nadzieja jest :))

To jak tam dziewczyny Mikolaj przyszedl? W bucikach tudziez pod poduszka cos zostawil?Grzeczne bylyscie? :-)

Ale dziś cisza ;)) Ja też czyłam takie pulsowanie jakby serce biło ale to raczej nie możliwe a potem raz jak jechałam samochodem takie wypychanie brzucha ;p i mam tak do teraz. Mało co kopie bardziej sie wypina narazie jest spokojny ciekawe co będzie potem chociaż chciałabym poczuc takie mocne kopniaki ;))

Ivvka - ja używam jak mi się położy. Czasem tak, czasem tam. To chyba musisz się kierować tym jak Ci wygodnie. Cieszę się, że u Ciebie też się tak sprawdza:)

Ja też miałam dziś pobudkę o 7 kopniakami., A wczoraj mały też miał gorszy dzień z r******i - może bylo coś z ciśnieniem i maluchy też miały lenia?:)

Janka2 to na pewno są ruchy dzidziusia, od tygodnia też już czuję moje maleństwo. Co wieczór i z rana najbardziej, wtedy jeszcze sobie poleżę kilka minut, co by się ze mną przywitało :) Ostatnio dwa dni z rzędu rozbudziło się po północy i do 2 nie mogłam zasnąć, istne szaleństwo w brzuchu. Dla mnie pierwsze ruchy są porównywalne z uderzaniem ręką w balon, właściwie wkładanie piąstki w napompowany balon. Tak to odczuwam :)
Pozdrawiam brzuchatki !!

niom walerka czas leci:):):):)

ivka patrze na twoj suwaczek i dzis masz dokladnie 3 miesiace do porodu, kiedy to zlecialo?
podczytuje grudniowe mamusie i one sie juz rozpakowuja a dopiero co zachodzily w ciaze, niesamowite.
nasza mala nas troche nastraszyla bo sie bardzo malo ruszala wczoraj a ze sie zatrulam to sie zastanawiam czy moze cos z nia nie tak ale dzis dala koncert o 7 rano az mnie obudzila i juz nie moglam zasnac, 7.30 w niedziele, nie sadze ze kiedykolwiek wstalam z wlasnej nieprzymuszonej woli

Inne tematy z forum

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...