Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Do Monmie:) ja rodziłam w Szpitalu Wojewódzkim w lipcu 2007 i złego słowa nie mogę powiedzieć, teraz też jestem w ciąży i na pewno będę rodzić w Wojewódzkim. Nie chodziłam do szkoły rodzenia, nie pracował tam mój lekarz jak również nie znałam żadnej położnej, a wszystko było w porządku, nawet na IP pomimo, że przyjechaliśmy w nocy z soboty na niedzielę :) na oddziale też było wszystko w porządku, złego słowa nie mogę powiedzieć :) także, ja polecam... ale wolna wola.... pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie... :)

Ulka26 - jakiś specjalnych przepisów to chyba nie mam. Po prostu przestałam słodzić kawę, ograniczam słodycze (głównie batoniki), z nabiału to głównie jem twaróg i ser żółty, bo takie gotowe jogurty owocowe mają dużo cukru, nie jem jasnego pieczywa, tylko chlebek razowy. Z owocami też trzeba uważać- i najlepiej danego dnia jeść tylko jeden rodzaj, np. jabłka. Na pewno nie za dużo bananów. Staram się też nie pić soków z kartonów - bardzo dużo cukru. Piję głównie wodę mineralną. Bo wolę raz na jakiś czas zjeść coś słodkiego :) Z mięska to lepiej unikać czerwonego, lepiej przerzucić się na drób - indyczek. kurczaczek. No i rybki. Makarony i biały ryż lepiej ograniczyć albo przerzucić się na pełnoziarniste. No i mało ziemniaczków. Tak więc jak obiadek - to najlepiej mięsko z suróweczką - bez ziemniaczków, makaronu czy ryżu.

Póki co takie ograniczenia stosuję. Zobaczymy jak następne wyniki. Mam nadzieję, że to wystarczy.

Monmie - ja chyba też właśnie z powodu naszego lekarza zdecyduję się na Wojewódzki. Aczkolwiek ta decyzja o wyborze szpitala jest dla mnie trudniejsza teraz niż przy pierwszym porodzie. Jakoś też mi ciągle nie daje to spokoju :(

ivvka powinnaś dostać immunoglobuliny anty D ...no chyba że mąż też Rh- http://www.maluchy.pl/artykul/114 i iby w 28tyg ciąży, kuuurcze co to za lekarze są że się na forum musisz dowiadywać :/

Asia wlasnie ta swiadomosc ze ma sie swojego lekarza jest motywacja.Jest osoba ktora sie juz zna.

ivvka ja musialam zrobic oznaczenie krwi na poczatku zeby wrazie czego podac przeciw ciala,ale zapomniaalm je dac lekarzowi wiec na ostaniej wizycie mu sie przypomnilalo.Mam grupe 0RH+ wiec sie troche uspokoil.

walerka jak ja mam grupe krwi AB RH- to tez powinnam zrobic jakies badanie w tym kierunku w pierwszej ciąży??

ja bylam dzis i lekarza, zabila mnie stwierdzeniem no chyba ok bo wyglada pani ok. jak ona po wygladzie moze ocenic czy dziecko rosnie czy nie, od tego jest usg i badanie macicy. wysmialam ja i kazalam sie zbadac, wszystko ok. dziecko rosnie i sie rozwija.
mam nastepne usg za 5 tyg, a pomiedzy glukoze, anty d bo mam grupe krwi b rh- i polozna, juz nie moge patrzec na ten szpital bo co tydzien tam jestem

Maluszki są cały czas z Mamusiami na sali :) wiem, że po porodzie można na trochę zostawić dziecko na neonatologii. Ja wytrzymałam bez córci 2h, a później kazałam ją sobie przywieźć.

Ja też się ciągle zastanawiam nad szpitalem, ale pewnie zostanę przy Wojewódzkim. Chociaż wiem, że znaleźć dobre opinie o nim na forum jest trudno. Ale moje doświadczenie i kilku koleżanek jest nienajgorsze, a więc wolę chyba trafić do znanego mi szpitala. Dodatkowo jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania i jest nam mój lekarz.

A tak się zaczęłam zastanawiać czy można wypisać się ze szpitala po porodzie szybciej, na własne żądanie? Bo najchętniej to bym wyszła najszybciej jak się tylko da...

Asia K podpowiedz mi co jadasz :)
Może masz jakieś sprawdzone przepisy?
Będziemy tworzyć grupę wsparcia ;)
Ja jestem łakomczuch na słodkie, że aż nie wiem jak to wytrzymam!

Asia K mam pytanie jak to jest w wojewodzkim z tymi maluszakmi sa one caly dzien przy mamusiach czy sa gdzie na grupowej sali.
Ja Cie chyba zamecze tym wojewodzkim;)

To widzę, że nie tylko ja muszę być na diecie bezcukrowej. Współczuję... Ja jakoś daję radę, ale lekko nie jest...

Hej dziewczyny,
Dziś chyba taka pogoda do bańki. Ja się też czuję zmulona - ale pewnie dodatkowo przez tą glukozę -fuj!
Niestety nie najlepszy mam wynik, bo 140 :(
Także też muszę się bardziej bezcukrowo odżywiać.
Nie skierowali mnie jednak na powtórkę z 75.
pozdrawiam Was wszystkie :)

A ja własnie z zakupów wróciłam byłam zadowolona że ładny kocyk kupiłam a w domu patrze że krzywy jest (nie iwem jak opisać:) i musze go dziś wymienić a iśc już mi sie nie chce ;( A wczoraj pierwszy raz męczyła mnie zgaga więc dziś kupiłam sobie migdały może coś pomoga. Jak już kiedys pisałam do SR sie nie wybieram mam daleko ale bym bardzo chciała.

niom pewnie ta pogoda tak na nas dziala...gardlo mnie cos drapie od kilku dni ale mam wrazenie, ze za sucho jest w pomieszczeniu bo popoludniu juz mi to mija...najgorzej rano...juz reczniki mokre klade na grzejnik ale cos szybko staja sie suche:)))
maż chce się rozejrzec za nawilzaczem powietrza..może to pomoże...
tak dlugo spalam dzis,że chodze zakręcona...

Ivvka odpoczywaj zrob cos cieplego do picia jakas cytrynke z miodem :)
Oby nas zadne chorobska nie braly.

Ja tez mam slaby dzien ale psychicznie,moze to cos zwiazanego z pogoda.Podobno ma padac snieg.

hej

ja mam dzis slabszy dzien, wstalam o 10 gdzie zwkle wstaje duzo wczesniej, dzidzia cos sie nie rusza, gardlo i glowa mnie boli...mam nadzieje, że w ciagu dnia sie wszystko unormuje...

A tak pozatym to jakos sie boje ze z dzieckiem cos jest nie tak i wogle jakas fobia mnie dopadla ja nie wiem juz sama.
Dobrze ze w wtorek mam wizyte bo chyba zawalu dostane :(

monmie
Moja znajoma rodzila rok temu w Wojewodzkim i tez nie narzekala. Ta izba przyjec jest moze minusem, wiecznie pelno ludzi. Wiadomo tez, ze bardzo na porod naturalny tam naciskaja, no i ze znieczuleniem ciezko, bo oczywiscie nie ma wolnego anestezjologa, ale to chyba standard w kazdym polskim panstwowym szpitalu. Zreszta jak ja tam odwiedzilismy to tez odnioslam calkiem dobre wrazenie.

Jakos zaczynam myslec o klinicznej chociaz lekarza mam z wojewodzkiego.

monmie - moja siostra 3x rodziła w wojewódzkim i nie miała żadnych zastrzeżeń co do porodówki. Było to jednak jakiś czas temu - 13, 9 i 5 lat temu, więc nie wiem jak tam jest aktualnie. Gorzej było jak mój 1,5 roczny siostrzeniec leżał w wojewódzkim tydzień na oddziale :/

Dziewczyny a ja tak podczytuje mamy grudniowe i widze ze prawie nigdzie nie wystepuje wojewodzki? Jestem ciekawa co jest tam zle?
Ja mam przez to dola normalnie.

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?