Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

wózek... babyworld v-max dawałam wcześniej linka z allegro :)

Witam

U nas wszystko wporzadku,oszczedzamy sie a dzidzia kopie.
Ewidentnie mialam za szybkie tempo.

Sonia jaki wozek kupiliscie?
Mnie tez czesto boli kregoslup ale najbardziej spojenie,chociaz od czasu jak zaczelam wiecej odpoczywac bole ustapily.

Co do przecen to ja mysle ze najlepiej w styczniu.

Ja wczoraj dostałam mój wózek z allegro. Trochę się namęczyliśmy z mężem żeby ogarnąć jak co się wpina wypina składa itd. Ale wózek mi się mega podoba. Dobrze się prowadzi, solidnie zrobiony i fajnie się składa.
Strasznie mi dokucza ból kręgosłupa...już nie wiem co mam z tym robić ale czasem to aż mi się ciężko oddycha z tego bólu :/

Hej dziewczyny po dłuższej przerwie!
Monmie mam nadzieję, że u Ciebie już wszystko się unormowało i że u Was wszystkich w porządku!
Gratulacje synka Adziabu! :)
Asia.K dzięki za wskazówki dietowe. Ciężko mi się przestawić, choć nie powinnam narzekać :(
Dziś w ogóle miałam słabszy dzień strasznie mnie boli spojenie i brzuch na dole, ale mały kopie, więc się tym uspokajam.
Mam pytanko do Was. Czy myślicie, że będą jeszcze większe promocje na wózki?My chyba się jednak na x-landera xa zdecydujemy, a w bobowozkach jest obecnie za 1286-1386(w zależności od koloru) I tak sobie myślę, czy to już warto...
pozdrawiam wszystkie i również się cieszę, że jesteście!!!!

Witamy kolejnego chłopaka :))

Monmie- dobrze że dziś czujesz się już lepiej i plamienia się nie powtórzyły.

Sen teraz tez mam lekki, ale najgorzej zasnąc. A jak już zasne to ponoc ostro chrapię :/ Mąż sam juz ucieka na kanapę, bo wiercę sie równiez i czasami dostaje np z łokcia ;) Nos mam zapchany i w śnie przekręcam się na plecy to nic dziwnego że chrapie. Muszę robic niezłe wędrówki w nocy bo faktycznie budzę się w różnych częściach łożka :)

Ach.. jak dobrze że to już weekend :)))

Adziabu gratuluje synka, no i ze wszystko dobrze!

Adziabu- Gratulacje!!!:)
Zazdroszczę Ci że ty już wiesz co będziesz miała:)

Adziabu gratuluje synka:):):)

hejka ja już jestem po połówkowym USG ...wszystko oki no prawie bo sie doczepił lekarz do miedniczek nerkowych że na granicy normy ale staram sie nie przejmować zresztą poczytałam w necie to się trochę uspokoiłam :) poza tym na granicy a nie przekroczone wiec do obserwacji ....dokładnie wychodzi mi 21tydzień i 6 dni ciąży i będziemy mieć SYNKA :0 w koncu się ujawnił waży 461g wiec przestałam sie przejmować ze nie tyję tak jak w pierwszej ciąży..Dziewczyny odpoczywać i nie forsować się !!!! kurcze to już połowa ale leci:)

super ze wszystko ok. pewnie jakies naczynko peklo albo nadzerka, ale nie zmienia to faktu ze jest to stresujace. mnie czeka ciezki weekend ale wzielam wtorek wolny to odpoczne.

jechalas ;*)

Dobrze, że mąż z rana odśnieżył, bo by się z domu wyjść nie dało... W zimy takie jak ta trochę nawet tęskni mi się do mieszkania w bloku :)

A co do spania- kiedyś spałam jak zabita, nieraz nie słyszałam budzika.. Teraz podrywa mnie najmniejszy szelest. Długo nie mogę zasnąć, a jak mąż zaczyna chrapać, to już w ogóle... Poczytać w nocy też nie, bo świeci mu lampa po oczach. Poważnie rozważam przeniesienie się na kanapę do salonu, tam przynajmniej mogę wiercić się do woli, no i jest telewizor..:)

Ivvka dziekuje dobrze sie czuje. Nic sie nie dzieje nawet to spojenie przestalo ale dzisaj tez wszystko delikatnie.Jednak odpoczynek jest zbawienny.
Narazie nigdzie nie wychodze bo przez dzisiejsze zaspy to wogle bym utonela.Jakas masakra !!!!
Dobrze ze jechalaz z mezem.
Coraz czesciej tez mam wiecej tych gorszych nocy,przebudzam sie potem nie moge zasnac.Nos mi sie zatka albo musze do lazienki sie doczlapac.

Monmie i jak dzisiaj??wszystko ok?

ja mialam dzis fatalna noc...od 1 do 5 rano nie zmruzylam oka:((jakis koszmar..zasnelam po 5 i o 7 pobudka bo musialam jechac na badanie CRP..dobrze, że mąż ze mna pojechał bo sama bym nie dotarła...byłam nieprzytomna..jak wrocilam polozylam sie ale niestety nie udalo sie zasnac:((cos czuje, że dzisiejszy dzien bedzie ciezki...;/;/;/

ja wiem ze latwo mowic a tysiace mysli przebiegaja po glowie. chyba kazda z nas byla w sytuacji gdzie wszyscy kazali nie stresowac a to sie po prostu nie da.
mi polozna kazala jechac do szpitala, nawet z najmniejsza rzecza bo lepiej sprawdzic niz sie stresowac wedlug niej i tego sie trzymam.

Walerko staram sie nie panikowac ale odrazu zawsze sie jakies najgorsze mysli do glowy nasuwaja.

Ivvka ja tez wiem ze przesadzalam
Narazie nic nie widac ale caly czas sobie odpoczywam jak jutro cos bedzie odrazu jade.I tak we wtorek mam wizyte ale zobaczymy mam nadzieje ze wytrwam.
Fajnie dziewczyny ze jestescie :)
Do jutra..

Jako "rozwierająca się" potwierdzam - rozwieranie nie boli i nie towarzyszy temu żadne krwawienie.
Nie martw się - jeśli to nie świeża krew to pewnie tak jak dziewczyny piszą - albo od otarcia jakiegoś wewnątrz, albo z nadżerki. Jeśli nie masz skurczy - nie denerwuj się:) I poleż sobie dzisiaj. Odpocznij, może wypij meliskę. Skontaktowałaś się z lekarzem, on nie podniósł paniki, więc nie ma się co denerwować.

Ja dziś jakoś bez weny....ale przynajmniej się wyspałam;)

Monmie ja mialam bardzo male plamienie, troche wiecej niz kilka kropli ale tak bardziej ze sluzem nie sama krew..
no podobno szyjka macicy jak sie skraca to nic nie boli ale grozi wczesniejszym porodem dlatego ja mialam czeste wizyty bo lekarz chcial to sprawdzic..ale ostatnio jak bylam na wizycie to szyjka byla zamknieta..
ale jak mialam te plamienia to lekarz zabronil dzwigac, sprzatac, itd...mąż mi pomagał...teraz juz troszke sie ruszam ale bardzo uwazam na siebie bo wiem ze przedtem napewno za duzo biegalam z zakupami itp...

oj tam nie stresuj sie. przeciez musisz normalnie zyc. domyslam sie worka kartofli nie przezucalas.
odpoczywaj, glowa do gory wszystko bedzie ok. brazowa krew to stara krew wiec nie taki powod do zmartwienia, trzymaj sie. jak sie bardzo martwisz to pojedz na izbe przyjec i powiedz ze mialas krwawienie sprawdza ci szyjke i bedzie wiadomo. nie czekaj bo ten stres jest gorszy i dla ciebie i dla dziecka, nie przejmuj sie ze przesadzasz bo masz prawo sie martwic. daj znac jak sie czujesz

Teraz tak sobie mysle ze jednak za duzo dzwigalam tez zakupy,sprzatanie itp. A mojego meza nie ma juz 4tyg wiec wszystko robie sama i teraz mam do siebie straszne wyrzuty.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...