Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

hmm a jak ja bylam sie pytac w szpitalu to mi mówili, ze 50 zł za partnera jak chce uczestniczyc w cwiczeniach...to moze mnie zle poinformowali:):)jak za free to jeszcze lepiej:):):)

hej:)

Pierwszy zakup dla Jaśka zrobiony - szafa:) Teraz mogę kupowc bo będe miała gdzie układac:) Ale jeszcze męża muszę do odmalowania pokoju zagonic;) Na ebayu zakupy się nie udały, przelicytowali mnie :/

U mnie z zaśnięciem znowu tragedia...ehh... a jak juz zasnę to jakieś koszmary mi się zaczynają śnic. Śniło mi się, że nie umiałam trzymac dziecka, i nie chciało mi pic z piersi, albo ze urodziłam już teraz w siódmym miesiącu. A tak poza tym to w snach mam córeczkę:)

dziewczyny podczytuję was tu troszkę ;)

SR na zaspie jest zupełnie darmowa (za partnera też się nie płaci) :) a skierowanie spokojnie od prywatnego może być, tylko wydaje mi się, ze musi je wypisać w książeczce RUMowskiej (nie wiem jak się zapatrują, jak skierowanie jest na innych druczkach)

SR na Zaspie ze skierowaniem jest darmowe...
jeśli partner chce brać udział to oplata wynosi 50zł...a skierowanie chyba od prywatnego ginekologa tez moze byc..wiem ze moze byc skierowanie nawet od lekarza rodzinnego...

tea ja ide sama do SR bo mąż raczej już znowu będzie na morzu :/
Wózek kupiłam przez allegro i w sumie nigdzie na żywo go nie widziałam. Jak przyjdzie to napisze co i jak :) Kupiliśmy czerwony bo chciałam żeby pasowal i dla chłopca i dla dziewczynki :)
A można od prywatnego gina mieć skierowanie na zaspe na SR???? No i napiszcie mi gdzie najlepiej zrobić to badanie krwi przy obciążeniu glukozą i ile to kosztuje

nie wiem jak jest w Polsce ale w Uk dzieciece rzeczy nigdy nie sa na przecenie tzn duze jak wozko materace lozeczka itd, ciuchy sa. i VAT tez idzie do gory od stycznia, ale i tak zostawiamy na op swietach bo teraz nie mam sily tego robic. samo kupowanie prezentow mi wystarczy.

Hejka
Wydaje mi sie ze to jest kolejny chwyt specjalnie podwyzszaja ceny i stasza ze niby potem tak bardzo drozsze bedzie.Nie ma to jak najwiecej ludzi zrobic w balona.Pozatym te wozki to od stycznia beda juz starymi modelami no ale Pl wszystko sie moze zdarzyc.

Nooo, masakra z tym vatem! Sama nie wiem co o tym teraz myslec. Chyba trzeba bedzie co sie da jeszcze w grudniu kupic, choc za bardzo juz teraz to nie zaszaleje :-(

Dzięki! :)
A wiecie jakie są opłaty?
Jeszcze nie wiem od kiedy się załapię,ale mam nadzieję, że którąś z Was tam spotkam! :)
Zmartwiłam się tym VAT-em. Już nie wiem czy nie przyspieszać zakupów...
Ale decyzji o wózku to chyba nigdy nie podejmę...
Oglądałam baby design enzo evo, wstępnie rozważałam, a widzę, że właśnie podrożał z 1299,00 na 1450,00. Zastanawiam się czy ma to związek z tym VATem...
Liczyłam na mega promocje na przełomie roku a teraz już nie wiem co myśleć...

szkola rodzenia szpital zaspa tel 58 768 44 46
mozna sie dodzwonic w godzinach: godz 15-15.50

mężyk wstępnie się deklaruje, że chce chodzić - szczególnie kąpanie noworodka chce "przećwiczyć" bo ten obowiązek chce wziąć na siebie.
Ale znając życie pewnie z pracy ciężko będzie mu się wyrwać.
Ja też już "opóźniona" z zajęciami...
Macie tam jakiś namiar? (na zaspę) :)

chyba na szkole rodzenia mozesz wziac mame albo kolezanke, tak mi sie wydaje.niebeda przy porodzie ale bedzie ci razniej

Sonia85 mam pytanko o wózek - gdzie kupowałaś?
Można gdzieś w trójmieście na żywo zobaczyć?
Pochwal się jaki kolorek wybrałaś :)

Oj chyba wole by świadków mojej podróży było jak najmniej:D
A czy któraś z szanownych Pań idzie sama na SR?
Bo ja niestety pewnie tak..:( Więc chęci mam naprawdę znikome niestety:( no ale uważam ze szkoła rodzenia naprawdę się przyda więc trudno..
A szkołę planuje na zaspie bo tam chce rodzić... może się własnie w szpitalu poznamy:D

ja bede chodzic ale tu, mam 4x po 2 godziny (porazka, maz musi brac 4x pol dnia wolnego) zamiast zrobic jedna sesje albo 2. no i idziemy na takie prywatne bo podobno te panstwowe sa beznadziejne. wszystko w styczniu i lutym, mam nadzieje ze wczesniej nie urodze

ja dopiero dostane skierowanie 17.12 jak wszystko bedzie dobrze a teraz juz jestem w 27 tygodniu...wiec moze mnie ominie pare zajec...musze poczekac na decyzje mojego lekarza;/

na Zaspie są zajęcia teoretyczne ale są tez ćwiczenia...zapisy od 28 tygodnia ciazy ze skierowaniem

ja już w zasadzie powinnam...
A reszta dziewczyn chodzi już do SR?

Na zaspie w SR są zajęcia teoretyczno - praktyczne. Od stycznia chce się tam zapisać :)

tea18
To daj znac kiedy ta wyprawa na czworakach, to moze Cie podopingujemy na trasie! :-)))
A tak powaznie to tak jak pisze Walerka jest jeszcze czas na prawidlowe ulozenie. Poza tym miednicowo ulozone dziecko to sie jeszcze da urodzic naturalnie, gorzej jak poprzecznie lezy, wtedy juz nie ma szans. Jak ktos wolalby cesarke to ma wtedy problem z glowy, bo odrazu umawiaja na ciecie, nawet na bole nie musisz czekac.

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...