Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

No to masz wesoło Asiaczek :) Strasznie jestem ciekawa jak to u mnie będzie, moja Zuzia jest tylko miesiąc starsza od Twojej Oli. Póki co jest bardzo delikatna i grzeczna do malutkich dzieci ale to nie to samo co mieć braciaszka na co dzień.

Kolki u nas też trwały 3 miechy, zawsze tak po godzinie od wieczornego karmienia się zaczynało... Mojej siostry córcia to całymi dniami miała, to dopiero było straszne :(

Aguss u mnie ns kolki dziewczyn też nic nie pomagało, nawet leki na receptę :( 3 bite miesiące 3 godz dziennie codziennie, masakra!
mam nadzieję, że Tomek nie będzie miał aż tak...

a jak zareagowały? Ola taki dzikus jeszcze, próbowała go wyciągnąć z fotelika jak przyjechałam, pociągnęła za rączkę, ale tak to tylko podchodzi do kołyski i buja jak się Tomek odezwie, bo zazwyczaj to śpi cały czas ;) a buja tak, że się boję, że go wyrzuci hehe :D
a Zuzia wczoraj do mnie z tekstem, że mam spytać Tomka czy się z nią pobawi :P powiedziałam, że jest za mały i musi urosnąć to dziś spytała kiedy urośnie i będzie mógł się bawić :)

O wlaśnie dobry pomysł Aga, chociaż mi biały jeleń nie zaszkodził a nie testowałam wcześniej

Rona mi na szkole rodzenia położna mówiła żeby po porodzie używać tego samego płynu co w ciąży żeby nie było uczulenia-podobno czesto sie to zdazq. Lepiej nie ryzykować wiec albo wez to co używasz do tej pory albo jeszcze przed porodem przetestuj jelenia;)

I to jest dobry pomysł,też się zaopatrzę z taki mały-po co targać do szpitala całą butle.?Dzięki:)

Rona ja tego bialego jelenia to kupowalam taki maly podrozny w rossmanie a potem mylam tez laktacytem czy jak to sie tam pisze :)

nawet nadrobilam tak sie rozpisalyscie. Ja dzisiaj mialam dziwne ukucie tam az mnie zgielo trwalo to ok 1min,ale w trakcie probowalam sie wyprostowac i nie moglam.

Tesula ze względu na cukrzycę ciążowa, rozwarcie i paciorkowca.

Ja już miałam wszystko przygotowane tylko z praniem czekałam na wiosnę-żeby na balkonie na świeżym powietrzu wysuszyć wszystko ale jak widać zima nie odpuszcza wiec od wczoraj piorę i prasuje no i cześć rzeczy do torby wrzuciłam.
To może też sobie kupie ten płyn biały jeleń.

Asiaczek, nie wiem czy pisałas... Jak dziewczyny zareagowaly na braciszka w domu?

Wlasnie ja tez bym wolala miec spakowana ale jeszcze mi sporo rzeczy brakuje i mobilizacji brak.

Uzywalam bialego jelenia plynu do higieny intymnej, nie tego zwyklego.

Aguss cały czas mówiłam,że po Świętach zacznę pakowanie ale tak mi wszyscy gadają,że szybciej urodzę bo mam już nisko brzuch(ja tego nie widzę)i trochę dla spokoju spakuje tą torbę,zresztą co to za różnica czy spakuje ją teraz czy za dwa tygodnie?
A ten biały jeleń to używałaś zwykłego szarego mydła?Czy jest taki płyn do higieny?

Co prawda mój termin teoretycznie przypada na koniec marca ale już od 2 tygodni torba do szpitala czeka spakowana w aucie. Teraz tak się zastanawiam czy przy takiej pogodzie nic się nie stanie z pieluszkami, podkładami, ciuchami i innymi rzeczami, które są w torbie.

Hmmm, Rona pakujesz juz torbe? Ja tak planowalam przed swietami zeby ja zabrac ze sobą na wyjazd... Ale moze zaczne wczesniej...

Martka, ja wiem że na tak męczące się dziecko cieżko się nam patrzy ale z wlasnego doświadczenia wiem że czasami możesz robić wszystko co możliwe żeby dzidzi pomóc a i tak bez skutkow. Nikt do konca nie udowodnil od czego sa kolki... Niektore dzieci je mają niektore wogole, trzeba probowac roznych sposobow a czasami dziecko poprostu musi ten etap w swoim życiu jakoś przetrwać :(((
Podobno sab simplex jest super ale nam nie pomogl, stosowalismy infacol a czy bylo po nim lepiej to tez ciezko wyczuc...

Rona, ja po porodzie używałam białego jelenia

Właśnie pakuje torbę do szpitala i zastanawiam się czym podmywać się po porodzie?
Do tej pory używałam lactacyd on się nadaje do podmywania po porodzie?może lepiej kupić jakiś specjalny płyn do higieny intymnej?

Nie Hania,nic sie nie placi. A co sklaniasz sie ku zaspie?

właśnie wróciłam z Zaspy, bez problemu zrobili mi KTG,USG i badanie na fotelu. Lekarz super podejście, położne tak samo. Na klinicznej niestety widać inne podejście do "swoich" pacjentek. Nic się nie dzieje wszystko ok trzeba czekać na Zaspie przyjmują na 9-10 dobre na klinicznej 8. zastanawiam się czy jak np mnie przyjmą to będą wywoływać?? Jejku jak ja bym już chciała malucha przytulić:)

A czy na zaspie się płaci coś za poród rodzinny??

aha :)
no to jak nie boli to dobrze łapie, może Ci się tylko wydaje, że za płytko :) bo to się objawia bardzo dużym bólem :)

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Galeria twarzy - pytanie. (17 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...