Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

Rona, jak sie nic nie dzieje to raczej wszystko jest ok, a jak coś Cię zaniepokoi to zawsze możesz pojechać na IP i powiedzieć, że np. mala mniej się rusza, albo ze były skurcze/bóle.

Oj Asiaczek ale Ci się porobiło :(( a dziewczyny chociaż zdrowe, czy siedzisz sama z całą trójką??

Martka, ja nie ściągam wcale pokarmu :P Mój ręczny laktator odmówił współpracy, a elektrycznym próbowałam 2 razy i bez efektów, więc sobie darowałam :P Jak gdzieś wychodzę to staram się żeby Kubuś spał, a jak się obudzi to dostaje butlę z mm :PP Jak będe wychodziła a on będzie już dłużej spał to może jeszcze spróbuję ściągnąć i zobaczymy co z tego wyjdzie.

moja sąsiadka- żona ortopedy stwierdziła, że to właśnie od porodu bez cięcia bo dłużej to trwało...

lekko nie jest, najciężej jak karmię Tomka i mam z nim wstać... o matko :/ jak już wstanę i stoję to jest ok, mogę chodzić i funkcjonować normalnie, nie mogę się zgiąć, muszę kucnąć jak coś chcę podnieść no i siedzieć prosto w ogóle :/ siadam bokiem na kanapie na dużej poduszce trochę na półleżąco
najgorsze jest to, że czasami gdzieś muszę autem podjechać... masakra!

nie wiem co zrobią jeśli się to okaże złamaniem... przecież musieliby mnie wsadzić w gips od pleców po kolana :| nie wyobrażam sobie tego

oby to nie było złamanie! z takim urazem chyba trudno funkcjonować, a co dopiero gdy trzeba opiekować się dziećmi.
Jeżeli byłoby to złamanie to założą Ci gips?

Ale to wszystko od porodu bez naciecia?

ja już urodziłam i nadal narzekam... jak pod koniec ciąży czułam się bardzo źle, tak teraz w ogóle nie mogę spać i siedzieć, bo nadal boli mnie kość ogonowa :/ byłam wczoraj na RTG, w środę dopiero będzie wynik... jeśli nie jest złamana to nic mi z tym nie zrobią, bo jak... smaruję ketonalem ale nic to nie pomaga :/ nie mogę się w nocy przekręcić, więc śpię praktycznie całą noc na jednym boku, z Tomkiem w łóżku, bo zanim bm po niego wstała to by padł z głodu chyba

Witam i gratulacje Aniuleczka- jednak nie było nam dane spotkać się w szpitalu.
Ja jeszcze w dwupaku. Wczoraj miałam wizytę u lekarza i zasadniczo wszystko jest w porządku. Mam rozwarcie na dwa palce a szyjka jest bardzo miękka co oznacza że organizm szykuje się do porodu. Jednak jeżeli akcja nie zacznie się samoistnie do poniedziałku, to mam się stawić na patologii. Wody płodowe w normie, łożysko nie wykazuje cech starzenia... Mała ma około 3900g +/- 500g - mam nadzieję ze jednak bardziej na minus niż na plus ;)
Jestem już zmęczona, wszystko mnie boli, rwa kulszowa nie daje żyć, nie mogę w nocy spać. Tak jak całą ciążę nawet specjalnie nie narzekałam tak od tygodnia chyba nic innego nie robię :/

Gratulujemy kolejnej mamusi i życzymy dużo zdrówka i cierpliwości ;)

Dziewczyny, a ja mam pytanie, czy odciągacie pokarm po każdym karmieniu? Czy może inaczej, w ogóle go odciągacie? Pytam, bo ja nie ściągam pokarmu i nie wiem czy dobrze robię czy nie. Boję się tego sciągania, że jak zacznę, to już będę musiała to robić. Dodam, że odciągam tylko w kryzysowych sytuacjach, jak muszę małą z kimś zostawić na dłuższą chwilę.

Aniuleczka gratulacje!:)
Tesula zazdroszcze...
Ja sypiam koszmarnie... Przysypiam tylko na moment, wszystko mi ciągle drętwieje, jeszcze do tego ból od nerki, tak, że ciężko się ruszyć, a co dopiero przyjąć jakas wygodną pozycje.. Sukę żeśmy wysterylizowali i łazi cała noc i piszczy, nawet jak ide do łazienki to lezie za mną i piszczy pod drzwiami, ja dostaje szału, a mąż smacznie śpi.
No, ale jeszcze trochę... Byle by dotrzymać do świat i niech się młody rodzi :)

A ja o dziwo ostatnio sypiam jak suseł - nic mi się nie śni, jak się położę tak się budzę, nawet sikać praktycznie nie biegam :)

Gratulacje dla kolejnej mamusi.

Ja dzis miałam kiepska noc, wg nie mogłam spać zasypialam na chwilę i zaraz się budzilam. Ciężko się przekrecic bo wszystko boli kość lonowa, biodra a teraz obudził mnie jeszcze bol w krzyżu i juz nawet zasnąć się nie da.

Dziewczyny,jak Mała zacznie schodzić do kanału rodnego to będę to odczuwała?ostatnie 3 dni miałam mega stresujące(choroba w rodzinie- nie chce opowiadać szczegółów)i zastanawiam się czy przez ten stres nie urodzę szybciej,a jak na złość mojego lekarza niema i będzie dopiero po świętach.Mogłabym jechać do szpitala,ale co ja im powiem?Że boje się,ze urodzę przed terminem?Nic mi nie dolega dzięki Bogu-żadnych skurczy,plamień,bólu brzucha tylko strach ze urodzę zbyt szybko.Mam wrażenie jakby mi się skóra rozrywała na samym dole brzucha,takie ciągnięcie jakby.
A jak mała jest już w kanale to ile czasu do porodu może minąć?Po jakim czasie powinien odchodzić czop śluzowy?
Gratuluje kolejnej szczęśliwej mamusi,a ty które są już blisko rozwiązania życze powodzenia:)

Gratulacje Aniuleczka!! :)

nie tyle na chrzciny co tak w ogóle, szukam restauracji które są godne polecenia i odwiedzenia, jak będzie ciepło mamy w planach wybrać się do baru rybka gdzie też była Gestlerowa, akurat spacer nad morzem, i potem dobra rybcia mam nadzieję.

o co chodzi z ta restauracja? na chrzciny tak?
jesli tak to ja polecam kirkora na słowackiego

to dajcie znac czy restauracja godna uwagi

No wlasnie tez sie chyba wybierzemy,bo wczoraj sie na tego makowca napalilam:)

Ale się dziewczyno namęczyłaś!!!!!! Wielkie gratulacje Aniuleczka!!!! A za ten trud niech Was synuś wynagrodzi bezkolowymi miesiącami i przespanymi nocami :-)

Aniuleczka gratulacje :) jednak nie byłam ostatnia ;)

Haniu trzymam kciuki, żeby się samo szybko rozkręciło :)

Mamaalanka, tak niedaleko mnie :) jeszcze tam nigdy nie byłam, ale chyba czas najwyższy :D

gratulacje.

ja po 3 kroplowkach z oxy byly skorcze, ale przrz 9 h nic nie postepowslo beda jeszcze robic dwie proby i jak sie nieuda to cc. opieka super. czeksm moze samo sie rozkreci.

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

DOBRY ALERGOLOG GDAŃSK NFZ (15 odpowiedzi)

WITAM, POLECCIE MI DOBREGO ALERGOLOGA W GDANSKU NA NFZ :) DZIEKI :)

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...