Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

Asiaczek,ta restauracja co wczoraj byla w kuchennych rewolucjach to gdzies obok Ciebie?

Aniuleczka gratuluje!!!!!!

to ja listę zaktualizuję :) GRATULACJE :)

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś

czuje sie bardzo dobrze ciesze sie ze nie miałm cesarki bo teraz w miare juz dobrze bo chodze małym sie opiekuje nie potrzebuje dodatkowej pomocy ,pytali czy chce miec znieczulenie zop ale odmówiłam i dobrze bo dziewczyna z sali w której byłam miała i całe dnie lezała bo ja głowa bola ła i miała wymioty i ze 2 tyg podobno ma to sie utrzymac...mnie wiadomo troche krocze ciagnie bo szwy mam a i hemoroidy niestety mi wyszły ale lecze je i jest juz poprawa w szpitalu dawali mi czopki a masc musiałm dokupic...do konca tyg musze jechac na sciagnęcie szwów .mały grzeczny jak na razie dzis troche w nocy maródził ale to pierwsza noc wiec wiadomo...wczoraj zaliczylismy z mezem 1 kapiel o dziwo sie nie bałam jakos poszło mały troszku płakał ale skonczyło sie dobrze ...własnie budzi sie bo głodny ... w dzien jest juz spoko cyc 2-3 godz spania cyc i przerwy na kupke :)oki koncze narazie bo mały wzywa...

Gratuluję! ;)

Myślałam, że przy tak długim porodzie i braku pełnego rozwarcia robią w końcu cesarkę, a tu musiałaś męczyć się do końca. Całe szczęście wszystko za Tobą i zniosłaś to wszystko bardzo dzielnie.

Aniuleczka25 gratulacje. Co prawda było blisko do 18-tego ale za to masz już Nikosia. Ach te nasze małe szczęścia. A jak się czujesz?

hej! w koncu moge sie pochwalic Nikos przyszedł na swiat 17 marca o 16;15 z waga 3150g i dł 54 cm. poród byl bardzo ciezki bo 16 pojechałam ze skurczami do szpitala trafiłam odrazu na porodówke niestety akcja długo się nie rozwijała wiec na noc byłam na patologi .cala noc skurcze co 3-5 min...o 8:00 trafiłam na porodówke z powrotem po kilku godz przebili pecherz płodowy potem za kilka godz oxy potem dozylnie cos jeszcze na skurcze ostatecznie jeszcze 2 czopki rozkurczowe no i zaczeła sie jazda ze skurczami co min...masakra ale pełnego rozwarcia brak i szyjka nie zgładzona do konca wiec położna mi sama recznie rozwierała...skurcze parte,rozciecie krocza(za pozwoleniem bo pytali) i po 3-4 skurczach mały był juz z nami na swiecie:) po tym wszystkim jk małego połozyli wszystko juz nie miało znaczenia aani te bole ani skurcze ani ten nieszczęsny 17 nikoś wynagrodził mi wszystko! rodziłam w wojewódzkim i złego słowa nie moge powiedziec położne lekarze ,studentki super!!! w zyciu bym sie spodziewała rewelacja warunki tez spoko , wystarczylo poprosic o cokolwiek i dawali od lekarstw ,ubranek dla dzieci ,koszule na przebranie posciel na wymiane podkłady,srodki do pielegnacji dla dzieci juz nie wspomne ze wszystkie połozne super tłumaczyły lektacje przystawiały dzieci do piersi ,inne metody karmienia tez wyjasniały ,były tez szpitalne laktatory do wypozyczenia elektryczne medeli, a jak ktos nie miał pokarmu to dawały sztuczny pokarm i bez zadnej łaski ...zdarzało sie ze nawet wpadały tak sobie z nami pogadać ,pocieszały jak tos miał zły humor...jak wiadomo zawsze ktos sie znajdzie kto odstaje od normy czyli czarna owca ale to nie miało najmnieszego znaczenia dla całej reszty wiec jeszcze raz polecam i dziękuje jeszcze raz tym super babką! jak bede rodzic nastepnym razem to bez wahania tylko Wojewódzki!

Acha no to ok czyli jakieś bzdury gdzieś czytałam...i dobrze bo też mnie to martwiło

lekarka powiedziała że lek nie ma wpływu na laktację, to jest hormon

ja również zaczęłam brać euthyrox przed ciążą, w trakcie miałałam zwiększaną dawkę, po porodzie mam zmniejszyć dawkę o połowę i po 6 tyg. zrobić wyniki i na nowo będzie ustawiana dawka ..

Anik gdzieś czytałam, że jak się bierze po porodzie to ponoć może zatrzymać laktację ale to nie są info z ulotki więc nie wiem ile w tym prawdy.

To chyba też odstawię, a po miesiącu zrobię sobie badania. Nie byłam pewna czy to po porodzie zaszkodzi czy nie, np przy karmieniu piersią.

ja biorę euthyrox, ale ja mam nie ciążową tarczycę, już przed ciiążą była odkryta.

Anik ja biorę od 3 miesiąca ciąży. Na początku euthyrox 25, później 50 a teraz aż 75 mg. Teraz już wyniki mam dobre. Po porodzie odstawię i po miesiącu od porodu trzeba zrobić badanie THS i FT4. Jeśli te będą w normie to już można tabletki wyrzucić :-).

Dziewczyny, a czy któraś z Was brała w czasie ciąży leki na tarczycę, m.in. euthyrox? Nie wiem czy po porodzie należy je jeszcze brać? Zaczęłam brać w czasie ciąży i wyniki mam teraz lepsze niż na początku. Poprawiła mi się hemoglobina.
Jak to jest po porodzie? Mija burza hormonalna i wyniki są takie jak przed ciążą?

Asiaczek, a dziwisz się? Tomuś wybrał sobie do przyjścia na świat dzień wyboru papieża, no to nasze dzieci czekają na równie spektakularne wydarzenie, a że w obwodzie tylko Wielkanoc została... :) :)

Poprzednim razem rodziłam w Wielki Czwartek, ciekawa jestem, czy teraz dochodzę do terminu, czy też mnie złoży na Wielki Tydzień.

Asiaczek spokojnie :-). To tylko taka cisza przed burzą. Jak się zacznie to na porodówkach miejsca zabraknie :-D. Będzie masowe rozpakowywanie.

nooo zacisnęłyście nogi na maxa :P i żadna się nie chce po mnie rozpakować :)

Mama Dawidka, ja również biorę Centrum Materna, ze względu na zwiększoną dawkę jodu, a on ma wpływ na tarczyce, ja z tych witamin jestem zadowolona, przez całą ciąże miałam i mam idealną morfologię, gin zawsze chwaliła moje wyniki .... ale wydaje mi się że to indywidualna sprawa, tak jak napisałą m&ms, że np. nie przyswajała w tabletkach wit.

tak, tak dziewczyny najpierw marudziłam czy dam radę do 18tego, a całe to napiecie z tą datą wpłynęło na mnie iż miałam skurcze ...., a po 18 cisza!!! i teraz się stresuje że wyląduje na porodówce w Świeta ..

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?