Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

To musiałam czegoś nie doczytać albo zasugerowałam się tym, że do pokarmu często leki przedostają się w mniejszej ilości niż do krwi.

To twoj tak tanczy?Ale numer.Moja az tak ie szaleje

Asiaczek... obejrzałam z męzem Twój filmik z otwartymi buziami..
szok!!!!
Mój takich rzeczy nie odprawia.. owszem wypycha się raz z jednej, raz z drugiej, ale żeby TAK bylo to widać...
Matko boska :D :)

oj micasia, broń się! mleko z miodem, czosnek i do łóżka :)

czy Wasze dzieci też tak szaleją? :) http://www.benc.pl/pub/r0Am80P7W%252F3TMwoFnUYUOfD85eVRNBlQUvXNH39tQr4/

No i mnie chyba rozkłada, a miałam nadzieję że uda mi się nie załapać od męża. :(

Ja w ciąży alkoholu nie pije,nawet tego "bezalkoholowego" .Nigdy dużo nie piłam,wiec nie jest to dla mnie jakieś straszne wyrzeczenie.

mamaalanka, H&M są o jakieś dwa rozmiary zaniżone :) u nas 50 z H&M Ola nosiła do rozmiaru 62 z innych

Mara_Jade

no właśnie jest na odwrót - stężenie alkoholu w pokarmie jest wyższe niż w tej krwi, która przedostaje się przez łożysko (łożysko pełni rodzaj filtra) ale za to alkohol w pokarmie utrzymuje się krócej...

Co do karmi to też piłam aby wspomóc laktację, ale najpierw je odgazowywałam

Ja uwielbiam piwo, ale na czas ciąży całkowicie z niego zrezygnowałam, nawet z tego "bezalkoholowego", bo może mieć do 0,5%. Smaku Bavarii niestety nie trawię, fuj :P W święta dostałam małego Warsteinera, też 0,0% alkoholu, ale niestety cena odstraszająca.
Myślę, że przy karmieniu jest już trochę inaczej, bo stężenie alkoholu w pokarmie jest mniejsze niż to w naszej krwi, która przedostaje się przez łożysko. Wiem, że kiedyś kobiety piły czerwone wino, itd. w ciąży, ale ja bym nie ryzykowała, bo nigdy nie wiadomo jaka ilość zaszkodzi.

Dziewczyny dzis kupilam pajace w c&a w rozm 68,tak na przyszlosc,ale porownalam je w domu to one sa takie jak z h&m rozm 56! tez z h&m az takie wielkie czy z c&a zanizone? Zmierzcie pajac w rozm 56 innej firmy,jaka ma dlugosc?

to fakt, też piłam przy karmieniu karmi :)

Ja Karmi pije, lubię smak karmi, i wiem że np przy karmieniu jest dozwolone 250ml w ciągu dnia, niby nawet wspomaga laktacje :)

ja tak samo się cieszę, że nie muszę się tłumaczyć :) bo ogólnie pić nie lubię i nienawidzę głupich gadek no ale weź wypij itd
ale bavarię lubię jabłkową :) moja siostra mówi, że to jak zwykły napój gazowany hehe :P bo smaku zwykłego piwa nie przetrawię :) wódki i wina też :D

Ja nic bym nie wypila,nawet nie mam ochoty.Przynajmiej nie musze sie nikomu tlumaczyc,dlaczego nie pije.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

karmi chyba można, ale zwykłego piwa bym nie wypiła...
jest jeszcze bavaria, która ma 0,0%

dziewczyny jak to jest z alkoholem w ciazy? wiem ze nie ma zadnej bezpiecznej dawki, czyli najlepiej cala ciaze unikac ale czy dziecku moze zaszkodzic np karmi?ktoer jest bezalkoholowe a na etykiecie pisze ze alk do 0.5?jak uwazacie a lampke wina mozna badz pol szklanki zwyklego piwa?nie chce dziecku zaszkodzic

Moja Malutka też szalej i w nocy jest najbardziej aktywna-spać nie daje:)

Euthyrox 25 mg no własnie to brałam na początku ale w grudniu skończyły mi się tabletki i na wizycie pod koniec grudnia ginekolog kazał mi ponowić badania TSH i dodatkowo FT3 i FT4. W poniedziałek lub wtorek idę zrobić te wszystkie badania bo na 29 stycznia mam wizytę i lekarz chce zobaczyć wyniki. Ale jeśli będą złe to na 100% bedzie mi kazał do endokrynologa się zapisać. Mały "pasożycik" hihi ale za to mój a do tego jaki łobuz i jak kopie mamusię nawet po nocach. :-D

W ciąży TSH powinno być niskie,na granicy dolnej normy(przynajmniej tak twierdzi moja Pani endokrynolog)Ja się leczę na niedoczynność i radziłabym Ci jak najszybciej zgłosić się do endokrynologa bo niedoczynność w ciąży jest niebezpieczna dla dziecka.Nie chce Cię denerwować niepotrzebnie bo lekarzem nie jestem i pewnie jak nigdy nie chorowałaś na tarczyce to sytuacja jest u Ciebie inna niż u mnie.
Bierzesz może euthyrox?Ja na początku ciąży wyniki miałam dobre,nawet bardzo dobre i dopiero w 5 miesiącu minimalnie się pogorszyły.Leczenie zaczynałam od dawki 25(dwa lata temu)ciąże zaczęłam od dawki 75(przed zajściem w ciąże konsultowałam swoje wyniki z endokrynologiem) a teraz biorę już 150!
Sorki,ze się tak rozpisałam o sobie,ale chodzi mi o to,że dziecko strasznie wyciąga hormon(moja Pani doktor brzydko mówi,że pasożytuje na matce)i pogorszenie wyników jest pewnie spowodowane rozwijającym sie w Tobie dzieciątkiem a nie tabletkami przypisanymi przez ginekologa.

Rona no właśnie nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą ani też nikt u mnie w rodzinie nie ma z tym problemów. Jak zaszłam w ciążę to lekarz kazał zrobić te podstawowe badania i TSH dodatkowo. Wynik TSH mieścił się spokojnie w wyznaczonym przedziale czyli było ok ale lekarz stwierdził, że jak na ciężarną to pomimo, że się mieści to i tak zły wynik. Dał mi tabletki zapomniałam nazwę ale na niedoczynność i to 25 mg. Po 2 miesiącach znów kazał ponowić badania i nie wiem czy to przez te tabletki ale wynik masakrycznie wyszedl poza pwyznaczony przedział. Więc lekarz kazał mi zgłosić się do endokrynologa bo mam sporą niedoczynność niby.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...