Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Zapraszam :)

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Niby znamy płeć, ale tylko raz nam się Córcia pokazała i później nie było już okazji, żeby potwierdzić, że będzie dziewczynka. Dlatego z dużym dystansem podeszliśmy z mężem do tego tematu i wszystko kupiliśmy w uniwersalnych kolorach, tak na wszelki wypadek ;) chociaż ja już teraz powtarzam, że córeczka będzie i przeglądam w sklepach te różowe śliczności, ale nie mam odwagi kupić ;) Dlatego wolałam nie wpisywać płci :)

A ja mam sklep 3 ulice dalej i samochodem jezdze:) Moj maz sie puka w glowe,ale nic nie mowi...

Piszecie o dl szyjki,a mi lekarz ani razu nie powiedzial jakiej dlugosci jest.Ostatnio tylko tyle,ze twarda i zamknieta. On to widzi na usg?

Yoasia ja też już jakis czas czuje takie jakby szczypanie jakby mały chciał się powoli do wyjścia szykować. Nie fajne uczucie. W dodatku dziś z rana tak się kręcił, że mi prawą nogę sparaliżowało...ciekawe za jaki sznureczek pociągnął ;-).

Oj nie gadaj, że Rumia to zadupie. Ja mieszkam przy Hutniczej ok 5 minut od Makro i to dopiero zadupie choć niby Gdynia. My z mężem chcieliśmy mieszkać w Rumi ale w Janowie czyli okolice Pomorskiej ale coś nie ma ciekawych ofert w tej okolicy.

no ja też ze "wsi" :P bo z Żukowa :D te 200m to bliziutko, ale nie w tym stanie :P

Martka nie znasz płci dzieciaczka? Zazdroszczę z jednej strony takiej cudownej niespodzianki! Ja byłam zbyt niecierpliwa i męczyliśmy dr bardzo :D

Ja pomimo, że na za przeproszeniem, zadupiu (rumia) pomieszkuję :) to na szczęście bliziutko sklepy mam.

Od wczoraj mam wrażenie, ze dziecko szczypie mnie za pęcherz :) i powoli wciska się główką w miednicę... Upominam ją, że jeszcze nie czas...jeszcze chociaż tydzień zanim brzuch zacznie się obniżać, a będzie dobrze :)

ale by było jakbyśmy się spotkały :) hehe

no ja mam zakaz wychodzenia, nawet nie dałabym rady... do najbliższego sklepu jakieś 200m muszę jechać autem... samo dojście do samochodu to mega twardy brzuch, muszę iść tip topem i wtedy jest ok :) więc raczej siedzę w domu i myślę co mi potrzeba i zapisuję na kartę, żeby wyręczyć się mamą albo teściową zakupowo :P

Asiaczek to widzimy się na porodówce zatem ;) \\Ja oszczędzam się jak mogę. Przestalam szaleć z pastowaniem i szorowaniem podłóg, jak wychodzę na pocztę czy do sklepu to tylko po kilka drobiazgów i naprawdę duuużo leżę/siedzę w ciągu dnia także naprawdę liczę na to, że dam radę...
Właściwie to czekam tylko na moment, aż mój Małż przestanie wyjeżdżać z pracy i osiądzie ze mną w domu w oczekiwaniu na poród. Wtedy będę spokojniejsza. A tak sama w mieszkaniu to świra dostaję, niby zrobiłabym milion rzeczy a boję się, że przyspieszę porod...

Nie dopisałam się do listy, zapomniałam, więc z Twoim wzrokiem wszystko ok ;) Już się dopisuję, termin z USG mam na 11.03

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Martka - 11.03/ ?
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś

Martka a Ty na kiedy masz termin? Dopisywałaś się do listy? Bo na tej co skopiowałam na pocz wątku Cię nie widzę... albo ślepa jestem :P

Yoasia ja szyjkę twardą i zamkniętą 20 mm miałam w 29 tyg i jeszcze chodzę :D ale fakt, że dostałam leki (bo u mnie to od skurczów się skracała) i leżałam... Po tygodniu leżenia i tygodniu takiej minimalnej aktywności typu zrobienie obiadu i wstawienie prania wydłużyła się do 37 mm w 31 tyg. W 33 tyg znów miałam 19,5 i 2 cm rozwarcia. W 35 tyg ok 2 cm (nie zmierzyła mi USG na IP na Zaspie), ale powiedziała, że 1cm rozwarcia i szyjka twarda, jeszcze nie podatna na rozwieranie dalsze. Teraz mam początek 37 tyg i nadal się trzymam i zaciskam nogi do 18 :D Termin mam na 20 marca.

Oj mnie też ogarnia strach. Co prawda dopiero 35 tydzień mi leci ale zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę to nie wiem zbyt wiele o opiece nad dzieckiem. Opiekowałam się dziećmi znajomych nie jednokrotnie ale jednak to nie była opieka całodobowa, nocki normalnie przespane w domu i nie martwiłam się o nic. A tu już własne dziecko to wiadomo, że inaczej się podchodzi do całej sytuacji. Przeraża mnie to choć z drugiej strony to jestem szczęśliwa i już bym chciała, żeby mały był z nami.

Ja też jestem przerażona, bo to moje pierwsze dzieciątko i niby nie jestem zielona, bo mam sporo dzieci w rodzinie, ale jednak panika mnie ogarnia. Wiem, że teraz termin porodu zależy w dużej mierze ode mnie, bo jak nie będę się oszczędzać, to szybciutko mogę urodzić. A jeszcze wczoraj moja mama stwierdziła, że brzuch to w błyskawicznym tempie mi opada i że na jej oko w przyszłym tygodniu będzie po wszystkim. Umieram ze strachu i zobaczę czy przewidywania mamy się sprawdzą ;0

Martka a ja nie mam rozwarcia i szyjka twarda. Jestem na pograniczu 37/38 tpoc(w zależności na którą datę patrzeć). Do tej pory nie bałam się porodu i jakos o nim nie myślalam... teraz zaczyna mnie przerażać fakt, że nie jestem gotowa na przyjście dziecka, bo tak naprawdę nic nie wiem.

Ja też w 37 miałam 2cm, szyjkę miękką i rozwarcie na 2cm, a od dzisiaj jestem już w 38 tygodniu, więc oficjalnie ciąża donoszona i mogę zacząć rodzić ;) Wyczekuję objawów porodu od samego rana ;) hehe

ja też dziś w dzień odespałam i znów mam ochotę spać...ostatnio nic mi się nie chce..ani obiadu zrobić ani posprzątać, nie wspomne już o spakowaniu torby do szpitala której nadal nie ruszyłam(mam tylko przygotowane rzeczy). Cały czas mam ochote spać i spać...

Powiedzcie mi ile powinna mies szyjka w 37 tc? Ja po ostatnim badaniu mam 2 cm i nie wiem czy to juz bardzo blisko porodu czy tylko blisko :) Chciałabym wytrzymac do tego cholernego 18....

Aska leż i nic nie rób najlepiej :) mi po takim tygodniu leżenia plackiem a potem tygodniu trochę oszczędzania się szyjka się dwukrotnie wydłużyła :) a była skrócona właśnie od skurczy i pewnie od spacerów...

Jaki Ola dziś miała dzień, o matko... wstała po 7 z Zuzią i do 8 się bawiły, a jak Zuzia o 8 wyszła do przedszkola, to zaczęła wyć i nie mogła skończyć. Nic nie jadła, nic nie piła, nie chciała się przytulić. Nie wiem o co jej chodziło :/ w końcu padła ze zmęczenia od tego płakania przed 10 i jeszcze śpi. A ja razem z nią zasnęłam i w końcu się wyspałam tak porządnie :D bo jak już pisałam coraz wcześniej wstają małe torpedy, a w dzień nic Ola nie śpi i nijak nie odeśpię :) ale dziś się udało :D

hejka
http://www.facebook.com/guuguu24

znajdziecie tu info o różnych ciekawych gadżetach wydarzeniach i inne ciekawostki z życia bobasów ;))

np. do ubranek przy produkcji których nie uzywa się niklu - ważne dla mam alergików ;)

zapraszam - sama mam dwa bąble więc dzielę się tym co sama wiem ;)

ja w sumie też można powiedzieć że się wyspałam:) w porównaniu do ostatnich nocy to dzisiaj super spałam:)

dzień doberek z rana, a ja się wyspałam :) czuję się fantastycznie :)

No właśnie wizytę mam za tydzień także ma nadzieję że do tego czasu jakoś dotrzymam, będę się troche bardziej oszczedzać. Chociaż na ostatniej wizycie było wszystko dobrze szyjka długa, twarda.

To lepiej idz do lekarza. Asiaczek tez tak miala. Zeby to nie byla szyjka

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...