Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 19

21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
15.03 katarin- synek Kubuś
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
29.03 (15.30)Yooki - synek Szymon 3500 i 55cm/ szpital Wejherowo
31.03 (02.04) Anik - córeczka Hania 3870 g i 58 cm / kliniczna CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
04.04 (30.03) MamaDawidka - synek Dawid 3390g i 54 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN
07.04 (14.04) Tesula - córka Alicja 3490g i 57 cm/ Swissmed CC
07.04 (15.04) kapiszonka 19767synek antoś 3650g 52cm kliniczna SN
13.04 (26.04) Rona- córeczka Zuzia 4090g 60 cm/ Wejherowo SN
15.04 (27.04) Aquss - synek Tymek 2830g i 52 cm / Zaspa SN
16.04 (21.04) Aska84 - synek Szymek 2780g i 51 cm/ Kliniczna SN
16.04 (16.04) EmNEm/ M&ms córeczka Maja 3770g i 57 cm/ Kliniczna CC
19.04 (15.04) mamaalanka- córeczka Lenka 3580g i 58cm /Zaspa SN
24.04 (17.04) micasia- syneczek Bartuś 3945g i 57cm/ Zaspa SN
01.05 (30.04) Rayfall- synuś Antoś 3750g i 55 cm/ Swissmed CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 19

Mara Jade to ja już gratuluję mężowi ;) Ja swoją obronę miałam tydzień po porodzie i chyba nikt nie był tak słabo do tego przygotowany jak ja, no ale jakoś dałam radę ;) hehe

Bombelkowa ja generalnie jestem matką co nie wychowuje dziecka pod kloszem i podejrzewam, że gdybym lubiła tego typu kąpiele, to moje dziecko też pewnie bym moczyła. No ale, że dla mnie ta woda jest lodowata, to wychodzę z założenia, że dla mojej córci też jest za zimna. W każdym razie od września wybieramy się na basen ;)

Dziewczyny, jak uważacie..
w sierpniu jedziemy nad jezioro na tydzień, czy mały może się pomoczyć czy lepiej nie?

asiaczek jak pojedziesz prosto koło urzedu miasta/aleja marszałka piłusudzkiego/ to dojedziesz rowniez na parking bezposrednio na bulwar .... tylko jakis czas temu były tam jekies remonty,nie wiem czy juz skonczyli....

Ja jutro nie mogę, mój mąż się broni, a potem świętujemy. :)

ja juz nie wiem co mu wymyślać, żeby to nie była pozycja siedząca ani na rękach.. Skubany tak wymusza, że hej..
a cyckowane przerwy u nas w końcu się wydłużają, co mnie cieszy, bo kiedyś co godzinę, a teraz 2,5 minimum :)
Jeszcze z 1,5 tygodnia i wprowadzę chyba na noc kaszkę :)

Asiaczek u nas dokładnie to samo Szymek też tylko by się cyckowal i non stop na rekach, mało tego jeszcze trzeba z nim chodzic bo stanie w jednym miejscu jest nudne.

Dziewczyny chętnie bym się przyłączyła do spacerku, ale w piątek jestem niemobilna ;( mogłabym ewentualnie jutro, ale Wam pewnie nie pasuje, co?

Dokładnie mam tak samo też przez nakładki karmię i mam dużo pokarmu, za to z poranionymi bym za długo nie pokarmiła. Próbowałam w połowie 4 miesiąca ją odzwyczaić dla swojej wygody (nie trzeba biegać wyparzać przed karmieniem :P), ale było stanowcze veto. Teraz od dwóch dni cwaniara sama ściąga nakładkę z piersi i je bez, tylko nie wiem jak to długo potrwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Asiaczek u nas identyko.
Leżenie jest beee.
Parking najbliżej to chyba płatny przy Gemini albo przy salonie Plusa na Skwerku.

Ja słyszałam opinie że przy karmieniu przez nakładki traci się szybko pokarm a ja karmię już prawie 4 msc z sukcesem. Czasem mały ma focha na nakładkę i podam normalnie bez nich, to potem mam bolesne, więc wolę przez kapturki bo szybciej i efektywniej ciągnie :)

No wreszcie Antoś załapał smoczek, wybrał sobie lovi i tt oba z dynamiczna gumką, a kształty mają zupełnie róźne. No i teraz spać to już tylko ze smoczkiem. Wasze maluchy też tak mają?

Dzięki za ceny chrztu :)

Dziewczyny - jak tam z becikowym - składałyście już papiery??? Dostałyście???

to jest bzdura, że nie karmiąc z cycka się straci pokarm!!! Ja jestem tego najlepszym dowodem - przy pierwszej córze 3 miesiące laktatorem pobudzałam laktację tak, że jak zaczął się 4 miesiąc mała jadła tylko moje mleko już, a teraz mam mleka tyle, że mogę mrozić i jak już mi się laktacja unormowała to nawet nie pilnuję godzin ściągania, po prostu później ściągam więcej na raz
Ale planuję skończyć karmienie we wrześniu bo jadę ze starszą córą na wczasy i nie chcę się z tym babrać

Tomek ma chyba jakiś skok wzrostowy teraz, bo ciągle nienażarty :P śpi w dzień po 15-30 min i chce cyca, no masakra... w wózku też nie lubi, więc całymi dniami na rękach, bo królewicz nie poleży :P nie sądzę, żeby to był jakiś niedobór pokarmu, bo jak zaśnie 19-20 to śpi kilka dobrych godzin, ale jak się pierwszy raz obudzi (między 23 a 4) to potem do rana śpi ze mną i też ciągle chciał by się cyckować :) mam nadzieję, że to minie, SZYBKO :P

ja się postaram na piątek też przybyć, ale tym razem autem, bo Tomek raczej jazdy autobusem nie zniesie, albo inni nie zniosą jego :D więc musicie mi powiedzieć jak dojechać na parking żebym miała blisko rybek

bo wszyscy sa tacy madrzy z karmieniem. A tak na prawde nic nie wiedza. Kiedys uslyszalam opinie o sobie ze jak ja smiem mowic ze jestem matka skoro nie umiem wlasnego dziecka do piersi przystawic. Tak jak dziewczyny pisza podstawa to trzeba wyluzowac

http://www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,0,900,669397,0,rozszerzanie-diety-u-4-miesiecznego-dziecka-karmionego-piersia

ja dziś znalazłam takie coś :)

katarin nie przejmuj absolutnie się gadaniem innych!!!!!! próbuj nadal pobudzać laktacje, ale nie stresuj się że dokarmiasz mm. ja po wyjściu ze szpitala popadłam prawie w depresje że mała nie chciała ssać mi z piersi, ryczałam jak ktos mnie zapytał jak karmie ....,ja odciągam pokram i podaje w butelece, Natska ma już prawie 4 miesiące i niedawno zaczęłam również dokarmiać, a teściowa wmawiała mi że nie karmiąc piersią strace odrazu, już nie wspomnę że każda romowa zaczynała się: masz jeszcze pokarm? ..... powiedziałam sobie że bede karmic swoim mlekiem jak długo bede miała, ale nie bedzie trgedii jak z bede musiała przejsc na mm!!! wyluzowałam

....czytałam że minimum karmienia piersią to 4msc - do momentu wprowadzania pokarmów stałych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

micasia ja jeżdżę z małym w x-landerze ale czaje sie na bebetto murano. Podoba mi się i ma przekładaną rączke. Jakby udało mi się sprzedać x-landera to kupię tamtą.. Mam nadzieję, że do września sprzedam, bo na jesień i zimę wolałabym mieć z przekładaną, żeby osłaniać Małego od wiatru.

a jakich firm macie spacerowki? Najbardziej interesuje mnie taka z przekladana raczka? My jezdzimy w foteliku samochodowym na spacer.

Bombelkowa ja oglądałam filmy, a mała była zajęta jedzeniem albo przysypianiem po ;) Normalnie też nie da rady. U niej norma to jedzenie przez 1 - 1,5h, to już film można obejrzeć.

Z tym karmieniem piersią to jest tak, że warto karmić do 6 miesiąca, bo dziecko do tego czasu nie wytwarza jeszcze swoich przeciwciał, więc dzięki temu chronią je przeciwciała matki. Po 6 miesiącu to po prostu pełnowartościowy pokarm, który jest wygodny, bo nie trzeba go podgrzewać i myć butelek. Długie karmienie wcale nie wpływa na to czy dziecko będzie w przyszłości nie chorować. Moja siostra była karmiona rok i trzy miesiące piersią, a jest najbardziej chorowita z rodzeństwa (reszta nie była karmiona tak długo).

A my chyba przechodzimy jakiś skok rozwojowy Szymek non stop by jadł w dzień zasypia tylko przy cycu jak go odkladam to po chwili się budzi. Ma ogromny problem z zasnieciem w dzień i śpi tylko chwilę no i jest bardziej marudny.

zajrzałam i tam odpisałam ;)

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...