Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 21

21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
15.03 katarin- synek Kubuś
15.03 (20.03) Virae - córka Marta, Kliniczna CC
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
29.03 (15.30)Yooki - synek Szymon 3500 i 55cm/ szpital Wejherowo
31.03 (02.04) Anik - córeczka Hania 3870 g i 58 cm / kliniczna CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
04.04 (30.03) MamaDawidka - synek Dawid 3390g i 54 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN
07.04 (14.04) Tesula - córka Alicja 3490g i 57 cm/ Swissmed CC
07.04 (15.04) kapiszonka 19767synek antoś 3650g 52cm kliniczna SN
13.04 (26.04) Rona- córeczka Zuzia 4090g 60 cm/ Wejherowo SN
15.04 (27.04) Aquss - synek Tymek 2830g i 52 cm / Zaspa SN
16.04 (21.04) Aska84 - synek Szymek 2780g i 51 cm/ Kliniczna SN
16.04 (16.04) EmNEm/ M&ms córeczka Maja 3770g i 57 cm/ Kliniczna CC
19.04 (15.04) mamaalanka- córeczka Lenka 3580g i 58cm /Zaspa SN
24.04 (17.04) micasia- syneczek Bartuś 3945g i 57cm/ Zaspa SN
01.05 (30.04) Rayfall- synuś Antoś 3750g i 55 cm/ Swissmed CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 21.

Ja miałam raz (jakoś chyba 3-4 m-ce po porodzie) i teraz cisza. Z Kacprem też tak było - raz i cisza aż do 10 m-cy :)

A mój Kubuś ma zapalenie krtani :( dzisiejsza noc była najgorsza od czasu jak się urodził :((

Rona ja też jeszcze nie miałam :) i jakoś mi nie spieszno :P Tomek ma już 7,5 mies :) i też na cycku ciągle

dziewczyny ja znowu o ta miesiączkę chciałam zapytać.już ponad pół roku od porodu a tu nic,szwagierka mówi ze powinnam do ginekologa iść sprawdzić czy wszystko ok (nie chodzi o ciąże,ale ja też z tarczyca mam problemy i może coś się dzieje,chociaż tsh i ft4 miałam w normie-teraz w listopadzie znowu jadę do endokrynologa wiec powtórzę badania)no ale jak Zuza cyca dostaje cały czas to chyba miesiączki może jeszcze nie być?wiem,że u każdej organizm inaczej funkcjonuje ale czy jest jakiś optymalny czas po którym powinna wrócić miesiączka?

ja karmie mieszanie,podaje witaminkę codziennie.

Ja karmie mm i mi kazala dawac nawet latem co drugi dzien,a teraz codziennie

co za bzdury piszę!!!! jaka zima!!! jestem trochę przemęczona ostatnio ...
miałam na myśli zbliżającą się zimę i mniej słońca ...

dzięki :) właśnie czekam na nie ...
pytanie do mam które karmią mm - podajecie witaminę D? mi lekarka kazała odstawić jak zaczęłam karmić mm, ale teraz jest zima i kiedyś słyszałam że powinno się dziecku podawać do 2 lub 3 roku życia...

AsiaDK moja Zuza nie chce jeść w krzesełko,ale nie chodzi o to ze,ze konkretnie ten jej nie odpowiada tylko Ona w żadnym nie chce jeść.byłam u kuzynki która ma taki zwykły drewniany i też jej nie odpowiada.A ogólnie krzesełko jest super,synek mojej przyjaciółki jak jest u nas to z niego nie wychodzi:) nie zauważyłam żeby z pasami było coś nie tak,ja otwieram je bez trudu.ja to krzesełko kupiłam z polecenia,pare znajomy je ma(każda poleca je następnej) i nie słyszałam żeby narzekały

http://www.galeriabobasa.pl

poprosze o link do tego sklepu internetowego

Wiem że niektóre z Was się zastanawiały nad kaszkami Holle.
My kupiliśmy jakiś czas temu kaszke ryżową bezmleczną na probę, a teraz zaopatrzyłam się w skl internetowym w inne rodzaje.
Jak dla mnie są super, kaszka ryżowa ma fajny zbożowy posmak, jaglana też super. W składzie mają tylko mąkę z pełnego przemiału i wit B1 i ewentualnie płatki gruszki i jabłka, składniki z gosp. ekologicznych. Mają znacznie wiecej błonnika niż zwykłe kaszki. Rozprowadzają się w mleku bez problemu. Cena, w sklepie ze zdrową żywnością pierwszą kupiłam za 20 zł, a w internecie kupilam za 13,50 za 250g, wiec to chyba podobnie jak za kaszki nestle zdrowy brzuszek czy te nowe w kartonikach bobovita expert czy jakos tak.

U nas pobudek nocnych też jest nadal bardzo dużo, ale ja nie mam na co zwalać bo od zawsze tak było więc stwierdzam że to taki typ.
Najważniejsze dla mnie to jak najdłużej w nocy przeciągnąć czas bez karmienia, udaje mi sie tak do 1-2 w nocy go nie karmić mimo pobudek ale potem to juz jestem taka nieprzytomna że odrazu cycek żeby tylko jak najszyciej zasnął :-P

dzieki virae, mamaDawidka od tygodnia moje dziecko budzi sie 5.20 lub 5.40 - a ostanie dwie noce właśnie miała płaczące - nie wiem tez o co chodzi, ostatnio obniżyliśmy łóżeczko na najniższy poziom, bo Nastka zaczęła stawać na nóżki, nie wspomnę że kompletnie do tego nie jest gotowa, nie potrafi utrzymać równowagi, zaliczyła już kilka "wywrotek", ja jej za każdym razem mówię że nie wolno jak stanie koło kanapy np., ale nie wiem czy dzieci już w tym wieku rozumieją ....
tak więc też wymiękam, Nastka nie ma jeszcze żadnego ząbka więc cały czas tłumaczę sobie, żę ząbkuje. Z drugiej strony, gdyby nie mój mąż który wstaje rano do pracy to bym tak do niej nie biegała z każdym jęknięciem ... może do tego właśnie się przyzwyczaiła

Hej dziewczyny. Po długiej nieobecności melduję się w aktualnym wątku. Zazdroszczę Wam, że tak macie czas pisać. Mi Dawidek daje w kość. Dwa ząbki na dole już ma ale jakiś taki nerwowy jest w nocy i z płaczem co godzinę lub dwie się budzi i muszę go tulić dopóki się nie uspokoi. I tak każda noc. Czy Wy też tak macie lub miałyście? Jak sobie z tym radziłyście/radzicie?

AsiaDK, jestem zadowolona z tego krzesełka, nie mam mu póki co nic do zarzucenia. Mała lubi w nim siedzieć nie tylko przy posiłku, ale także bawi się na nim (rozłożę jej zabawki na blacie i jest radocha;)) Oparcie jest regulowane razem z siedziskiem, jak Marta była mniejsza to miała ustawione najbardziej leżąco jak się dało i wydawało mi się, że taka pozycja jest naturalna, jej było wygodnie. Teraz siedzi całkiem pionowo i też jest dobrze. Pasy są pięciopunktowe i dobrze trzymają, są regulowane. Blaty (są dwa) można regulować przybliżając do dziecka lub oddalając, minus taki, że nie można go opuścić niżej, ale to oczywiste przy tej konstrukcji. Dla Marty blat jest póki co trochę za wysoki, ale to nie przeszkadza jej w zabawie. Samo krzesełko można sprawnie przesunąć, kółka są ok i hamulce na nich też. Fajna jest gruba wkładka welurowa, dziecku się wygodniej siedzi, a ją można prać w pralce i nic się złego z nią nie dzieje nawet w 60 stopniach. Na pewno są krzesełka dużo lepsze niż to co kupiłam ,ale mi było szkoda kasy, a za to dałam niecałe 200 zł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to, że pasy się ciężko odpinają to dla mnie mega plus :) dziecko samo nie odepnie i nie wypadnie :)

muszę zdecydować się w końcu na któreś krzesełko, Virae czy jesteś zadowolona z krzesełka które kupiłaś - nie mogę za bardzo znaleźć opinii na jego temat--> czy oparcie w nim jest regulowane razem z siedziskiem czy osobno,czy podnóżek też jest regulowany?

Rona też proszę o kilka słów o twoim krzesełku - właśnie nad nim się zastanawiam, ale znalazłam również negatywne opinie typu: w złym miejscu uchwyt do wyjmowania blatu - większe dziecko może samo wyjąć je nóżką, a druga sprawa to pasy - ciężko się odpinają

byłam dzisiaj w mama i ja w gdańsku i byłam rozczarowana 90% krzesełek firmy chico -cenowo wszystko zaczyna się od 400 zł - masakra

U nas ksiądz wystawiłby zaświadczenia dla osób żyjących bez ślubu czy np po ślubie cywilnym.a jak ktoś z innej parafii chce ochrzcić dziecko u nas to musi mieć zaświadczenie od swojego proboszcze,że ten wyrażą zgodę

U nas ksiazdz sie w koncu zgodzil,ale za pierwszym razem bylam u siostry...

nasz ksiądz też nie wydałby zgody dla osoby ze ślubem cywilnym

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)