Re: Miesięcznik Egzorcysta - gorąco polecam
Nie Szatan za nich uprawia seks, upija się, żyje w zakłamaniu. Człowiek ma wybór. To tak jak ja wybieram: umówię się na randkę z singlem, nawet wejdę z nim do łóżka, a żonatego wywalę do żony i dzieci. Nie wierzysz chyba, że ksiądz, który łamie śluby czystości,jest opętany. On wybrał między dobrem a złem. Moim zdaniem, taka osoba powinna zrzucić sutannę, zacząć pracować i wtedy ułożyć sobie życie. To jest fair. Tak jak żonaty powinien najpierw się rozwieść, a potem zacząć umawiać się randki. Albo coś jest białe, albo czarne. Tłumaczenie, ze to była chwila słabości nie przemawia do mnie. Są księża, którzy mają stałe partnerki i dzieci, są żonaci i mężatki prowadzący podwójne życie. I to wydaje mi się nie w porządku. Grzeczny mężuś, idzie do kościoła z rodziną, a po rodzinnym obiadku pisze maila do kochanki. To dla niektórych standard. I nie uwierzę, że ludzie myślący inną częścią ciała niż głowa są opętani. To, co robią jest złe, ale nie są to niewolnicy Szatana, tylko osoby idące na łatwiznę, o słabym kręgosłupie moralnym
6
3