Mieszkanie na Osowej [Wroński] ul. Jednorożca

Temat dostępny też na forum: Osowa
Rozglądam się za mieszkaniem, co sądzicie na temat tego developera? Ma konkurencyjne ceny poniżej 4.000 za m2.

Ale co to za firma? Pewna? Warto powierzyć pieniążki życia na mieszkanie?

Ktoś mieszka na Osowej i mógłby coś więcej powiedzieć?

Wroński Spółka Jawna
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Mieszkanie na Osowej [Wroński] ul. Jednorożca

Ja również jestem zainteresowana tymi mieszkaniami. Na temat firmy wiem tyle tylko co piszą na swojej stronie, zamierzam ich sprawdzić . Fajna lokalizacja a mieszkania rzeczywiście tanie. Czekam na umowę przedwstępną o przeczytania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

mój e-mail anna.gdansk@go2.pl odezwiesz się Kamila?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam
Ceny faktycznie są powalająco niskie szczególnie jak na osową , ciekawe jak z solidnością dewelopera . Sama zainteresowałam się tą ofertą, bo budynki z halą garażową windy , zainteresowanie jest duże widać chociaż po rezerwacjach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na Osowej są jeszcze inni za około 4.000 wystarczy się przejść na spacer. To że w TV mówią o mega cenach to jedno a rzeczywistość drugie.

Trochę absurdalne wydaje się płacenie po 6000 za m2 jeden woli to drugi to.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja znam na Osowej tylko spółdzielnie, a z deweloperów to tylko osiedle Wiktorii, deweloper BMC- ok. 5000 tys zł za m2...

więc czy mogłabyś podać jakieś konkrety tych mieszkań za 4000 zł m2 ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wronski.pomorskie.pl

Ania,

zaraz piszę maila

Firma Wroński nie ma za dużego doświadczenia na rynku trójmieskim jeżeli chodzi o deweloperkę. Aktualnie 2 inwestycje. Większe doświadczenie ma w Generalnym Wykonawstwie.
Nie znam inwestycji na Osowej ale jeśli jest ona kredytowana przez Bank to nie ma większej obawy. W interesie Banku jest żeby inwestycję zakończyć i oddać obiekt do użytku. Kwestię kredytowania można oczywiście sprawdzić online poprzez wgląd do KW działki na której budowany jest obiekt.
Co do drugiej inwestycji Wronskiego na ul Sojowej w Gdyni uważam że jest wolny postęp prac i może niepokoić. Powodów tego może być mnóstwo. Najlepiej to sprawdzić.

Witam,

Czy kupił ktoś mieszkanie u tego dewelopera ? Lub jest w trakcie kupowania ?

Proszę o kontakt tutaj lub mailem: madziaczek85@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam!Tez szukam mieszkania w osowej słyszałam o tym osiedlu.poza tym o wiktori i o energooszczędnym (towarzystwo ziemskie).Najbardziej mi się podoba wiktoria ale znalazłam kilka niezbyt dobrych opini o firmie bmc,facet z którym rozmawialismy ma super gatkę ale może to bajkopisaz.Ci wszyscy developerzy nie sa znani i to mnie przeraża,czy ktoś ma jakieś opinie które mi pomogą podjąć decyzję?Prosze o pomoc!Mój mail sunset14@wp.pl

Witam

Czy udało się komuś sprawdzić tego dewelopera. Może któś widział umowę przedwstępną. Proszę o opinie.

Widziałem umowę przedwstępną, nawet ją podpisałem, polecam!
Jeśli macie pytanie piszcie lukaszpl@interia.pl

Wronski to bardzo znana i duza firma ! operuja głownie na rynku pomorza , budują w Kartuzach, maja potezna firme gdzies pod kartuzami bo to potentat na rynku materialow bud..

Witam! Ja z mężem kupiliśmy już mieszkanko od developera Wrońskiego. Na razie obserwujemy i jesteśmy zadowoleni, postęp prac jest dość szybki. Zapraszam sąsiadów z budynku B do rozmowy ;)

Witam sąsiadów z budynku B (oraz z pozostałych budynków). Również kupiłem mieszkanie od Wrońskiego... i teraz to już tylko czekać, aż wybudują - w terminie mam nadzieję;)
Trudno cokolwiek znaleźć w necie na temat tego dewelopera - jakiś czas temu był założony blog, gdzie zamieszczane były zdjęcia z postępu prac na budowie, ale... już nie ma tej strony.
pozdrawiam.

Witam,
również kupiłam mieszkanie od Wrońskiego, ale w budynku C :)

ja również kupiłam mieszkanko ale za to w budynku A , trochę poczekam, ale mam nadzieję że warto. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej,

tez juz podpisalam umowe. lukam co jakis czas na strone to nawet dobrze im idzie jak na to ze za rok dopiero mieszkania beda.
te mieszkania w energooszczednych budynkach o ile pamietam to sa jakos teraz do oddania, a jeszcze sporo im zostalo.

pitero_ chodzi Ci o wszystkie budowy w 3miescie?:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=543170&page=163

witam wszystkich.
a ja kupiłam mieszkanie w budynku A z mega ogródkiem.
I też nie mogę się doczekać odbioru, jeszcze rok z hakiem.
Nawet znalazłam niezłą aranżację identycznego mieszkania na trojmiasto.pl
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia za rok w czerwcu ;))

Hej,

chodziło mi o blog, na którym zamieszczane były zdjęcia z postępu prac na budowie przy Jednorożca... jednak obecnie nie ma już tej strony.

...ciekawy link, jakoś wcześniej na niego nie natrafiłem...

pozdr.

My też wybraliśmy mieszkanko z ogródkiem :)
Mam też pytanie do wszystkich zorientowanych i zainteresowanych budową na Jednorożca ;) czy droga dojazdowa do naszego osiedla zostanie jakoś przystosowana? Bo na razie to tam tylko glina po kostki (zwłaszcza jak pada). W zasadzie dewelopera to chyba nie dotyczy i nie obchodzi, czy to nie czasem zadanie należące do miasta?

kasiula, mam to samo tylko w C, ale raczej nie podobają mi się te projekty

M.A.
Jednorożca się dopiero doczekało więc na Nike jeszcze pewnie sporo czasu,
http://www.rada.osowa.com/index.cgi?action=01show&idn=261&kind=39

w najbliższych inwestycjach nie widać:
http://www.rada.osowa.com/index.cgi?pg=*|Wieloletnie Plany Inwestycyjne :
http://www.rada.osowa.com/images/grafiki/503.pdf
http://www.rada.osowa.com/images/grafiki/491.pdf

Czy w tym miejscu hałasy z Obwodowej nie są uciążliwe? Czy wiecie też może jakie są plany dla terenów pomiędzy osiedlem, a Obwodową, bo na razie jest tam pusty teren. Oferta wydaje się ciekawa.

dzisiaj byłam na budowie, więc jak ktoś chce zdjęcia to poproszę wiadomość z mailem.

na stronie są z 6.02
http://wronski.pomorskie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=74

M.A.
dobrze, że poruszacie tą kwestię - lepiej już teraz zacząć coś robić w tym kierunku niż później obudzić się z ręką w nocniku ;)
... postaram się uzyskać jakichś informacji na ten temat

karolina_ z chęcią zobaczę co nowego dobudowali :) Jeśli to nie problem poproszę o fotki na maila: airam_g@o2.pl

Miło, że na forum jest coraz większy odzew :) O teren podmokły też bym się tak nie martwiła... Jak było głośno o "powodzi" wsiedliśmy z mężem w samochód i od razu pojechaliśmy sprawdzić jak tam wygląda (wszystko było na szczęście ok).

~yasminelle jeśli chodzi o umowę wstępną też mieliśmy dużo zastrzeżeń, konsultowaliśmy sprawę z paroma osobami (i choć przezorny zawsze ubezpieczony to mieliśmy tylko więcej zmartwień :) Niektóre warunki można negocjować, coś udało nam się wywalczyć , a na niektóre sprawy niestety nie mieliśmy wpływu i sprawa stanęła ostatecznie na decyzji, że albo się decydujemy albo nie :)
Teraz jestem już spokojniejsza, a pozytywne opinie o firmie "Wroński" tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiliśmy. Poza tym każdy developer (niestety!) jak się okazuje w praktyce, przemyca do umów klauzule niedozwolone i w zasadzie sprzeczne z prawem...

Karolina, ja mam takie narożne mieszkanie i w sumie nic innego nie wymyslę, niż to co na stronce, taki uklad, dużo okiem w pokoju
i już nie moge się doczekać, mam zapisy na parapetówkę , mam nadzieję, że sąsiedzi w budynku A będą wyrozumiali ;)
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pisałam o tych dwóch aranżacjach na trójmiescie
..a ścianek chyba nie będę przesuwać. coś jeszcze kombinuję, ale zawsze się cofam do układu projektanta - okna rzeczywiście sugerują taki układ

Hej, poproszę o zdjęcia na jaro.knuth@gmail.com

kupiłem mieszkanko w C

:) witam wszystkich przyszłych sąsiadów jestem w trakcie załatwiania kredytu, a mieskzanko bede miał w budynku A, naroznikowe, czy macie moze jakieś fajne projekty aranzacji? jest tam sporo okien w duzym pokoju to determinuje ustawienie mebli. co do parapetowy wszystkich nas to czeka wiec nie ma co sie martwic o to:)

Ja też podpisałam chyba uda się tam zamieszkać.Byłeś na budowie coś już widać czy tylko budynek b ?

ja też tam bęcę ale w budynku c ma ktos w c mieszkanko

witaj KAROLINA JA TEŻ MAM Z C NA KTÓYM PIETRZE BEDZIESZ?

narożnikowe na 2gim od strony placu zabaw.
widzialam ze wybralas p1, tez po 'zew' stronie budowy?

za jaka cenę ?

WROŃSKI to bardzo doświadczona firma. Jeśli ktoś zna Gdynię - osiedle Fikakowo to nie powinien miec żadnych wątpliwości. To właśnie WROŃSKI jako podwykonawca zbydował je dla firmy PANORAMA. Również w Gdańsku bardzo ładne osiedle HEBANOWSKIEGO to również wykonawstwo Wrońskiego ( również dla Panoramy ).

Tak więc nie powinno byc obaw co do jakości - Fikakowo i Hebanowskiego to bardzo ładne budynki, zresztą jeśli spojrzec na wizualizację JEDNORAŻCA to wygląda to bardzo ładnie.

kupiłem mieszkanko w C ;-)))

Ceny pewnie są tak tanie, bo ciekawe jak dojechać z Osowy
do Gdańska rano w godzinach pracy. Tylko mi nie mówicie,
że Spacerową:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli chodzi o dewelopera Wroński to szczerze polecam.. mieszkam już 4rok w budynku wybudowanym przez tą firmę przy ul. Szpora na gdańskim Chelmie, uwijają się szybko, bo ok roku od rozpoczęcia budowy jest gotowe, wiem bo budowali na tej ulicy kilka budynków i to solidnie, nie słyszałem od nikogo żadnych złych opini.. pozdrawiam i miłego mieszkania;-)

Wkońcu ludzie piszecie o wrońskim jak się cieszę!!!!!Mam dylemat czy kupić,zarezerwowaliśmy mieszkanko w budunku c ale mielismy obiekcje co do umowy przedwstępnej więc chwilowo sprawa stoi w miejscu.Czy ktoś podpisał umowe w postaci aktu notarialnego??czy nie jest to teren podmokły bo doszły mnie takie słuchy??Piszcie!

yasminelle, nie wiem czy to teren podmokły.. ale w tym roku jak zalewało na osowej to były to ulice koło torów

Jak dla Ciebie rano to 7.30 to faktycznie bedziesz mial problem. W innych godzinach nie ma problemu wiekszego ( a przynajmniej nieporownywalnie mniejszy niz Slowackiego)

odnosnie wrońskiego powiem tak pracuje w hurtowni budowlanej i wspólpracujemy z wrońskim i moge go z czystym sumieniem polecic niema co sie bac warto kupowac!!!

Fajnie że zaczynaja sie pojawiac pozytywne opinie.Ja ze swojej strony chce tez ich pochwalić za ustępstwa,mozna sie z nimi dogadać!!!

Plebi - no chyba nie każdy jest emerytem i nie musi rano wstawać ;)
Pracę się zmienia i zawsze się jakaś może zdarzyć na 8:00.
I co wtedy? Kupić helikopter? Tak samo jest z powrotem.
Śmiać mi się chce jak w Audicach i Merolach siedzą bossowie i
mają płacz w oczach :D

Witam
również zakupiłem mieszkanie u developera Wroński w bloku C :)
co do drogi dojazdowej pytałem sie dzis w biurze to od Jednorożca do posesji naszej developer zrobi dojazd wiec gliny nie bedzie :)

pozdrawim

dobra inwestycja polecam wspólpracuje z wrońskim pare dobrych lat polecam miłego mieszkania

To czemu sam nie kupiłeś, tylko w Mat-Budzie?

A co myślicie o przesunięciu terminu określenia elektryki, ścianek i hydrauliki z końca maja na koniec marca (budynek B) ?

Bardzo mało czasu żeby spokojnie wszystko zaprojektować.

poniewaz niechce mieszkac w zasyfionym gdańsku prosto odpowiedz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby ktoś potrzebował pomocy inżyniera i fachowca przy odbiorze mieszkania u Wrońskiego to proszę pisać na priv. W przypadku grupowych odbiorów zniżki. Pozdrawiam

....Witam Jednorożców...;)
Też mam zamiar kupić od Wrońskiego mieszkanie na Jednorożca
....po waszych wpisach już widzę ,że zbiera się doborowa obsada :)

Pozdrawiam !!!

Witam!Też zdecydowaliśmy sie na Jednorożca,martwi mnie tylko ze to nasze osiedle jest wcisnięte pomiędzy inne budynki i nie bedzie gdzie parkowac poza halą garazowa:(Czy ktos się orentuje czy sa gdzies niedaleko jakies parkingi strzezone czy tez nie gdzie mogliby zaparkować goście którzy nas odwiedzą?

...Parkowanie !!!faktycznie to będzie problem :(...dlatego ten przymus kupna miejsca postojowego!...
Ja jak się zapytałem o parkowanie przed budynkiem to otrzymałem odpowiedz,że nie za bardzo ale gdzieś tam dalej bedzie można .....czyli wiem ,że nic nie wiem -wniosek bedzie kiepsko :(

Jak to mówią- pożyjemy zobaczymy !!!.............

i my kupiliśmy mieszkanko u Wrońskiego:) też w B:D

Witam. Jak większość forumowiczów również jestem zainteresowany mieszkaniem na tym osiedlu,a patrząc na stronę dewelopera widać,że mieszkania znikają jak pączki z cukierni w tłusty czwartek ;).Co do firmy to okazało się ,że znajomy ma właśnie od niego mieszkanie wybudowane w Kartuzach.Podobno wykończenie bez zastrzeżeń,a wszelkie reklamacje były usuwane po kilku dniach. Mam nadzieję,że tu będzie równie dobrze. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców i mam nadzieję sąsiadów.

ale tam jest mało miejsca upchnieto to jak cholara jak sardynki bedziecie sie tam czuli masakra byłem tam na budowie z oferta porothermu pozdrawiam powodzenia

Elo
tak się zastanawiam czy czasem nie będzie zakazu wjzdu do hali garażowej aut z instalacja LPG , jak to ma miejsce w niektórych inwestycjach np: multikino sopot, Wieża Leszka Białego Żabianka
??

musisz sie dowiedziec jaka jest wentylacja

w 2009 do rozporzadzenia http://lex.pl/serwis/du/2002/0690.htm dodano http://www.abc.com.pl/serwis/du/2009/0461.htm :

13) w § 108 w ust. 1 dodaje się pkt 4 w brzmieniu:

§ 108. 1. W garażu zamkniętym należy stosować wentylację:
"4) mechaniczną, sterowaną czujkami niedopuszczalnego poziomu stężenia gazu propan-butan - w garażach, w których dopuszcza się parkowanie samochodów zasilanych gazem propan-butan i w których poziom podłogi znajduje się poniżej poziomu terenu.";

dobra, znalazlam. można:

1.4 Hala garażowa, pomieszczenia jednośladów, komórki lokatorskie
- posadzki betonowe lub z kostki betonowej,
- brama garażowa segmentowa, otwieranie sterowane pilotem
- wentylacja hali garażowej mechaniczna
- instalacja oświetleniowa wspomagana czujnikami ruchu
- drzwi do komórek lokatorskich drewniane (ażurowe), do pomieszczeń dla jednośladów z siatki stalowej (ażurowe)

Pytałem sie wczoraj w biurze sprzedaży i mila pani powiedziała ze zadnego zakazu na LPG w hali nie bedzie :)
pozatym jak mamy wentylacje mechaniczna to można ?? :)

pozdrawiam :)

Czy ktoś mógłby wrzucic linki do aranżacji mieszkań jak na Jednorożca z trójmiasto.pl? przewinęło się wyżej w wątku, to chyba ciekawa opcja. ps. rozważamy mieszkanie w budynku A :)

My też się przymierzamy do mieszkanka w Budynku A wszystkie wpisy tylko utwierdziły nas, że dobrze robimy :)

witam przyszlych sasiadow:)

mam pytanie czy ktos moze ma jakies gotowe aranzacje do mieszkania naroznkiowego jak w budynku A ??

jesli bedziecie mieli jakies wazniejsze wiesci co do inwestycji wrzuccie info na maila:

aa.lucki@gmail.com

ps zapraszam tez do blizszego poznania sie:)

Czy ktoś się orientuje czy ruszyła już budowa budynku C?

Hania bedziesz w C ja tez...mam nadzieję ze pojdzie jakoś ta budowa...

oli:
http://dom.trojmiasto.pl/Mieszkanie-Agnieszki-i-Macieja-n45424.html

Wroński budował wcześniej osiedle FIKAKOWO dla developera PANORAMA, w chwili obecnej realizuje kilka inwestycji min na Osowie. Buduje na Jednorożca oraz zrealizował inwestycję przy szkole podstawowej (prywatny inwestor). Może jako developer nie ma duzego doswaidczenia ale jako wykonawca to doswiadczenie ma bardzo duże.
Współpracuję z kilkoma developerami w Trójmiescie min z Panoramą dla której Wroński budował i z pierwszej ręki wiem że to solidna firma. Oczywiście wszystko zależy od systemu kontroli budowy, ale myslę że Wronski jako nowy developer nie bedzie sobie (jak na razie) psuł marki

Kto z budynku B ? :)

Dusia też mam nadzieję :) Ale z tego co słyszałam to porządna firma więc mam nadzieję że nie będzie problemów. Wczoraj przechodziłam w pobliżu budowy i budynek B wygląda obiecująco :D oby nasz budynek C też niedługo tak wyglądał

Witam sasiadów z budynku C:)W niedziele byłam na budowie budynek A ma juz dwa pietra a C halę garazową.Obeszlismy budowę dookoła,pogadalismy z sąsiadem,chwalił okolicę za spokój.Jeszcze tylko ponad rok oczekiwania.pozdrawiam jednorożców:)

sorki małe sprostowanie budynek B ma dwa pietra,budynku A jeszcze nie zaczeli.

HANIU pisałaś że masz w C może to samo piętro?ja już się nie mogę doczekać....mam nadzieję że jakoś uda nam sie wydostać do pracy.Miło jest już teraz sobie pogadać.Widzę że ludzie sa zaangazowani napewno nie bedzie to wielkie blokowisko mam taką nadzieję...:)

Ja mam mieszkanko na parterze :) Teraz mieszkam u rodziców też w Osowie więc mogę często doglądać budowy. Mam nadzieję, że niedługo będzie już widać coś więcej niż tylko halę parkingową

no to z ogródeczkiem fajnie...ja wybrałam 1 p. obecnie mieszkam na żabiance ,Do Osowy nie mam sie kiedy wybtać ostatnio jak byłam obejrzeć też była hala garażowa bl.C niech sie biorą do roboty poki słońce na niebie...:}}}

Bardzo dobry deweloper:) Polecam, nasza firma miała kilka razy do czynienia z Wrońskim. Dobra współpraca.
Jeśli będziecie Państwo mieli kłopot z rozwiązaniem kwestii kredytowej, to proszę o telefon 512 366 040, Marta

wczoraj byłam przechodziłam obok budowy :) W budynku B już budują ostatnie piętro. No i nareszcie cos więcej widac już budynku C :) Hale garażowe są już przykryte i zaczeli budowę ścian. Oby tak dalej, pozdrawiam :)

Witam!
Kupiliśmy mieszkanie w bloku A, pozdrawiamy przyszłych sąsiadów.
Czy ktoś się orientuje co kiedyś znajdowało się na tej działce , bo mapy internetowe pokazują mi jakąś starą budowlę na działce naszej inwestycji?
Więcej pytań nie mam, bo wszystko sprawdzone:)
Pozdrawiam i czekam

z tego co wiem to tam już kiedyś była budowa i to całkiem zaawansowana ale deweloper zbankrutował i wszystko co wcześniej zbudowano zostało zburzone

Dziękuje Haniu, ale to nie jest 100% pewne że jakiś developer to zostawił? Bo mi chodzi o to czy przypadkiem nic starego tam nie stało z dawnych czasów, bo tak z góry jak patrzę na mapę to nie umiem ocenić.
Czy są tu jacyś sąsiedzi z bloku A z drugiego piętra?
Pozdrawiam i czekam.

Moi rodzice mieszkają niedaleko i ja sama pamiętam że jedyne co stało kiedyś na tej działce to budynki dewelopera, który nie ukończył budowy

Witam sąsiadów!Z tego co wiem to faktycznie stały tam niedokończone bloki developera który zbankrutował:(Póżniej miał tam powstać wieżowiec ale nie zgodzili się mieszkańcy więc przyszła kolej na Wrońskiego oby szczęśliwa:)Mam pytanko bo pewna rzecz mnie dręczy czy mozna przejść piechotą z Osowej na druga stronę obwodnicy np do reala bo wydaje mi sie że nie a szkoda?A poza tym nie moge się doczekać naszego osiedla!

przejść można ale niezgodnie z przepisami przechodząc przez wiadukt ;) przejścia jako takiego to niestety nie ma

Najlepsza jest biedronka i jest niedaleko:)
Pozdrawiam

Jest Biedronka na Osowej,blisko naszego osiedla???Z tego co widziałam to są raczej małe sklepiki a jak ze szkołami,przedszkolami,przychodnią zdrowia?w którym miejscu to niedlegalne przejscie przez obwodnicę?;)pozdrawiam

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na 2p. w budynku A. Martwi mnie jednak ta bliska zabudowa. Trudno mi sobie to wyobrazić...

Witam. Jestem sąsiadem z bud A 2 piętro. Zapraszam do rozmowy (info@bconcept.pl) myślę ze warto zwrócić szczególna uwagę na wykończenie w Bud A.

Firma pewna tak sobie. Dwie sprawy sądzie z czego jedna moja...

A coś więcej w temacie ?

Wiele budynków mieszkalnych nie spełnia dziś wymaganych prawem budowlanym wartości izolacyjności akustycznej ścian i stropów. Warto zainteresować się tematem, bo jest to źródło wielu niepotrzebnych awantur z sąsiadami. A najczęściej użytkownicy lokali nie są w ogóle winni. Zdaje się, że na Osowej jest firma, która wykonuje ekspertyzy w tym zakresie.

A o jakiej inwestycji piszesz ?

Możesz podać jakieś konkrety ?

Moi znajomi mieli taką przygodę z jednym z deweloperów. Kłopot jest taki, że choć każdy budynek musi spełniać określone prawem budowlanym parametry akustyczne, to żadna instytucja nie czuje się zobligowana do ich kontroli. Sami budowlańcy czy architekci nie mają tych sprawach pojęcia. Skutek jest taki, że każdy budynek jest jak "pudełko czekoladek".

Wroński buduje z cegieł, nawet ścianki działowe, a nie tak jak niektórzy z płyt karton-gips :)

Taaaa. No właśnie dlatego napisałem, że ani architekci ani budowlańcy nie mają o problemach akustycznych bladego pojęcia. Dobra, ja tylko chciałem zwrócić uwagę na pewne problemy, które bynajmniej nie są wyssane z palca. Nie zamierzam zajmować stanowiska w tym konkretnym przypadku, bo go nie znam. Jak mniemam, w przeciwieństwie do Pana...

Warto, jak ktoś lubi poranne stanie w korkach. Osowa to jedna z najbardziej zablokowanych dzielnic miasta, wszędzie daleko .... godzinami stoi się w korkach na spacerowej! Jedynie luźny dojazd to Gdyni obwodnicą, ale najpierw trzeba się do niej dostać ;) Powodzenia!

Re: Mieszkanie na Osowej [Wroński] ul. Jednorożca - wazne dla bud A

Witam wszystkich sąsiadów i zainteresowanych opiniami o firmie "Wroński".
Od prawie roku mam podpisaną umowę i czekam na mieszkanie w budynku A. Tak się składa, że jestem architektem i trochę patrze im na ręce z perspektywy zarówno klienta jak i człowieka z branży. Nic szczególnie złego nie przykuło mojej uwagi do marca kiedy odkryłem jeden poważny błąd dotyczący wykończenia wnętrza. Sprawa się rozwija i nie chce na razie podawać szczegółów. Zainteresowanych (w szczególności bud.A) zapraszam na mejla info@bconcept.pl

To zależy co rozumiemy przez słowo "blisko" :P
Piechotką myślę jakieś 5-7minut, a samochodem do dwóch minut ;)
Bliziutko :)

Co do tego przejścia do Reala to ja w okolicy ul. Sarniej przecinam wylokówki z obwodnicy a potem już tylko wystarczy przejść wiaduktem nad obwodnicą i jesteśmy w realu :)

Jak miło widzieć jak budynek robi się wyższy,jeszcze trochę czasu, a będę miał daszek nad swoim M. Oby postępy były widoczne taki tempie do samego zakończenia całej inwestycji. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.

jeszcze troszkę i się będziemy wprowadzać:D jak ten czas leci:D

1. Ciekawe czy wybudują szybciej...

Podobno budują o 2 miesiące szybciej niż początkowo planowali. Ciekawe czy jest szansa aby do budynku B wprowadzić się jeszcze w 2011 tj. w grudniu...

2. Byłem na miejscu kilka razy i dość irytujący jest szum z obwodnicy, na który jakoś wcześniej nie zwracałem uwagi...

3. Za budynkiem B od strony ul. Hermesa jest ogrodzone prywatne oczko wodne- małe jeziorko, o którym wcześniej nie wiedziałem. Mam nadzieję, że nie będzie to wylęgarnia komarów i robactwa w sezonie letnio-wiosennym...

1. może tak może nie:) dla mnie lepiej żeby to był marzec:P
2. uwierz, że nie tak irytujący jak od ulicy Grunwaldzkiej:P
3. o tym też nie pomyślałam, ale mam znajomych w tamtych okolicach i nikt póki co nie narzekał:)

Witam,

Jeśli szuka ktoś z Państwa pomocy w aranżacji mieszkania zapraszam do kontaktu.

ideestudio@architekci.pl

ps. to że jest wentylacja mechaniczna nie oznacza że można parkować samochody na LPG ważne żeby były czujki na stężenie gazu - są przewidziane w garażu na jednorożca.

ps2 wcześniejsze budynki zostały w 100% wyburzone

Witam!
1.Tez mnie ciekawi czy wybuduja szybciej chociaz mnie interesuje budynek C ale mam wrażenie że postęp prac jest duzy i piętro zajmuje im ok miesiąca:)
2.Szum z obwodnicy jest dla mnie niczym w porównaniu z grunwaldzką gdzie nie moge normalnie otworzyć okna...
3.Dziwi mnie że osoba która kupuje mieszkanie nie zbadała wczesniej okolicy,ja to oczko wodne widziałam od razu.Plus jest taki że bedziecie mieli fajny widok my natomiast na bloki i to dosyc blisko co mnie troszkę przytłacza:(ale cóz nie mozna mieć wszystkiego..a do tego miejsca przekonała mnie w głównej mierze atrakcyjna cena.Mam nadzieje że nie będę żałować..

My też cały czas staramy się ocenić odległości między budynkami, i to, że są one tak niewielkie również trochę nas martwi. Jednak wydaje mi się, że skoro ktoś zatwierdził taki projekt to chyba musi być zachowana taka odległość, żeby jeden sąsiad nie zaglądał drugiemu w przysłowiowy talerz :) Bynajmniej mam taką nadzieję .....

Witam przyszłych sąsiadów z budynku C i nie tylko :)
Ja kupiłem mieszkanie na pierwszym piętrze tyłem do obwodnicy. Dowiadywałem się o odległość między budynkami naprzeciwko i wynosi ona ok. 13 m. Niestety nie jest to za wiele.

Oj chyba więcej...dzisiaj byłam na budowie jest już 2p.nawet udało mi się wejśc do bloku C...tez mam 1p tyłem do obwodnicy...nie jest zle z ta odległościa.Jeszcze trochę i będą robic ściany dzialowe....oglądałam inne mieszkanie z bloku b aby zobaczyć jak tynkują ściany ojjjj...gladziutkie mam nadzieję ze blok c tez tak dopracują oby...

Dusia, a żeby wejść do mieszkania to trzeba rozmawiać z kierownikiem budowy?

Mi się udało ale kto mnie zaprowadził nie mam pojęcia...czytałam gdzieś że mamy prawo raz w miesiącu pooglądać swoje mieszkanie.W niedzilę nie ma szans wszystko jest zamknięte najlepiej w sobotę do 13.00..:)

Zapraszamy wszystkich przyszłych mieszkańców na osobne forum- ul. Jednorożca, deweloper Wroński, Gdańsk Osowa:

http://gdansk-jednorozca-wronski.mojeosiedle.pl/

Jednocześnie proszę admina o nie kasowanie postu.

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...