Mleko modyfikowane AR

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam kochane forumowiczki i jednocześnie proszę o opinie na temat mleka z symbolelm AR. Moja Lenka ma 3 miesiące i jest na NUTRAMIGEN (skaza białkowa), pediatra powiedział, że po 4m-cu mam spróbować zwykłego mleka modyfikowanego z symbolem AR (gdyż mała ulewa), bo być możę, że alergia sama ustąpi. Proszę o pinie na temat tego rodzaju mleka oraz jakie marki polecacie. pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mleko modyfikowane AR

mysmy kupili malemu kiedys to mleko firmy nan. bardzo zle sie po nim czul, plakal... okropnosc. dalismy mu dwa razy, reszta stoi. wiecej go nie dostanie. wrocilismy do zwyklego mleka (tez nan). ale on dostaje butle tylko raz dziennie, na noc i nie ma skazy..

bylam w takiej samej sytuacji - przeszlismy z Nutramigenu na Bebllon Pepti ( tańszy w aptece na receptę ) , te mleka AR sa niby zageszczane tak aby dziecko mniej ulewało ale to są zwykłe mleka dla dzieci bez alergii u nas nie zdało to egzaminu dlatego prawie do roku był na bebilonie Pepti ( dla alergików) zagęszczalam po 4 m-cu zwykłym kleikiem ryżowym .
U mojego syna alergia na mleko zaczeła ustępować jak miał 8-10 m-cy , jak ukończył rok pił juz normalne mleczko Nestle Junior i było O.K.
Jeśli podasz zwykłe mleko pilnie go obserwuj bo jeśli była alergia to wątpię aby juz ustąpiła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ulewaniem się bardzo nie przejmuj jeśli dobrze przybiera na wadze - dzieci tak maja czesto i jak zacznie siadać i stawać to samo
przejdzie :-) - zapewne jest to objaw alergii na białko mleka krowiego bo zauważyłam , że dzieci z ta alergią przeważnie mocno ulewają.

Dzięki dziewczyny tak właśnie sobie myślałam o tych mlekach AR, nie byłam do nich przekonana. Swoja drogą to też wątpię, że alergia tak szybko minie ale lekarz twierdzi, że można spróbować i w razie czego wrócić do Nutramogen. Już się boję co to będzie przy zmianie mleka.

Ja stosowałam NAN AR, nie polecam tego mleka. Owszem jest dobre na ulewanie, ale mój Maluch się źle po nim czuł. Był markotny i robił po nim zieloną kupkę. Ulewanie to normalna sprawa, obecnie stosuje Bebiko 1 i jest wszystko ok :) Mleka AR zawierają skrobię ziemniaczaną, to dobre na ulewanie, nie dość, że Mały się po nim źle czuł to w dodatku to mleko źle się rozpuszczało i ciągle zapychał się smoczek przez jego gęstość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdecydowanie lepiej zagęszczać kleikiem , ja kupiłam tylko smoczek do papki NUK i ładnie leciało :-)

albo nutritionem.u nas sprawdzil sie super:)
ja tez karmilam nutramigenem i na zwykle mleczko przeszlam po 4 miesiacu i bylo to bebiko HA.potem juz zwykłe.

Tylko Nutriton mógłby być tańszy ..... 23 zł na tydzień, to dość sporo

Inne tematy z forum

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...