Młode Pary 2012 (część 17)

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Wideo-Man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
5 maja - NaMiBiA =>(Magdalena i Janusz) Kościół: p.w. Matki Boskiej Różańcowej - Gdynia Demptowo, Restauracja: "Gosia" w Kielnie, Zespół: Art & Brass
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Bogusław Maniński WIDEO-MAN
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night, samochodzik - Vip Stars, Makijaz i fryzura - http://www.dream-beauty.pl/index-1.html
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - Pati_ =>( Patrycja i Adam) Kościół- Katedra Oliwska, Sala -Soprano, fotograf-Kuzyn
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
11 sierpnia - karolina (Karolina i Tomasz) Kościół p.w. Św. Judy, Rumia
Wesele: Hotel Faltom, Rumia, DJ Kot, Kamerzysta: kuzyn, Fotograf: artsvivendi
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie, DJ Michał Pracel, fryzura p. Ola Czerwińska, makijaz Anna Stykała
1 września - magda_gda =>(Magda i Piotr) Parafia Św. Urszuli Ledóchowskiej w Gdańsku - wesele Gościniec w Gołubiu - wodzirej Gucio - fotograf Monika Głowczewska
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
15 września - marynarka =>(Ola i Daniel) Kościół p.w. św. Walentego w Gdańsku, Restauracja "Wanoga", Dj - DJEvent Piotr Komorowski, kamerzysta i fotograf: OK! Serwis, fryzura: p. Ola Czerwińska
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
29 września -Anulak =>(Anna i Andrzej) Kościół p.w. Św. Antoniego Kosakowo,
Restauracja "Dzikie Wino'', zespól B.M.W z Żarnowca, kamerzysta: Kamer Vid, fotograf: Szarafińska

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 17)

W świetle prawa nie jest to do końca sprecyzowane, żaden z pkt litery prawa nie egzekwuje w 100 % wypuszczania lampionów szczęścia, dla państwa zadzwoniłam do Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej i z rozmowy wynika iż ich zdaniem jak najbardziej należy ich powiadomić.

Adres do Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej :
http://pansa.pl/index.php?lang=_pl&opis=OPS/ops_formularze

PAŻP przypomina o konieczności uzyskania zezwolenia na działania mogące zagrozić bezpieczeństwu cywilnych statków powietrznych

Działania mogące zagrozić bezpieczeństwu cywilnych statków powietrznych takie jak: loty balonów wolnych bezzałogowych, pokazy ogni sztucznych, wypuszczanie lampionów, baloników itp. odbywają się za zezwoleniem Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej.
Wniosek o wykonanie tych przedsięwzięć powinien być złożony w terminie umożliwiającym ewentualnie wydzielenie przestrzeni powietrznej w celu uniknięcia zagrożeniom bezpieczeństwa lotów statków powietrznych.

Witam a jakie pozwolenie Pani zdaniem jest potrzebne do odpalenia lampionów? nie ma czegoś takiego, jak również nie trzeba wynajmować specjalnie firmy do tego aby przy tym byli, to tylko strata pieniędzy jeśli chcą państwo tylko lampiony.

Przy odpalaniu lampionów potrzebny jest jedynie rozsądek , tzn przy zalesionych terenach nie powinno puszczać się lampionów w okolicach lotniska, w lato kiedy pas zieleni jest nawet dalej ale jest strasznie sucho i ciepło.

Ogólnie przy odpalaniu lampionów trzeba bardzo uważać nic więcej

jak to na lampiony nie trzeba pozwolenia ?? prosze o szczegoly tej informacji

Wszystkim zainteresowanym - Co do lampionów szczęścia na ich puszczanie nie potrzeba żadnego zezwolenia i cała frajda kiedy to właśnie wasi gości mogą je puszczać - po 1 proszę pamiętać aby kupować 1 lampion na minimum 2 osoby tak by łatwiej im się je odpalało, jeśli miejsce wesela znajduję się blisko terenów zalesionych osobiście nie polecamy lampionów lekki podmuch wiatru i może być nie szczęście.

http://www.youtube.com/watch?v=p9qqm5zcyUk

pod tym linkiem zobaczą Państwo jak prawidłowo odpalać lampiony.

W razie czego służę pomocą.

Monika Pańczyszyn
Hurtownia Wulkan Fajerwerki

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-18-t320523,1,11.html

NOWY WĄTEK

czarna84,zadałaś pytanie o dekoracje kościoła może coś tu znajdziesz
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/martadecor-dekoracja-kosciola-slub-dekoracja-sal-samochodow-ogl4706528.html

Ja mam wiązaną tzn gorset wiązany. trochę plecy mi widać, ale tak ma być i nic mi nie odstaje:) a powiedz mi gdzie by to miało odstawać? Sznurki są zamiast zamka, zamek nie odstaje i sznurki też

Hmmm... miała jedną wadę co mnie denerwowała, ale wczoraj okazało się, że jest ich więcej - fachowiec, to jednak fachowiec ;)

A więc, na kolanach z powodu niedokładnego szycia sukienka miała takie brzydkie wory tak jakby od klękania, kucania... W dodatku okazało się, że jest ciut za krótka, nie równo ścięta itp :D

Ale mimo wszystko broniłam jak lwica jej ;) w dodatku będę miała wstawiane sznurki, że w razie jak przytyję czy coś, żeby nie trzeba zapinać na zamek, trochę mnie to właśnie martwi, bo wydaję mi się, że to brzydko wygląda... :(

Któraś z Was ma sukienkę zawiązywaną? Czy mocno te sznurki odstają? :)

Olesia a co się stało z Twoją sukienką? Pewnie pisałaś, ale nie jestem na bieżąco

Aha, i nawet moja Mama zdecydowała się szyć tam sukienkę :) Zapłaci za to 300 zł, ale po pierwsze uwzględnią w tej sukienki Jej wizję, i szyją na Jej miarę :D

Stwierdziła, że nie chcę Jej się chodzić po sklepach, bo znając życie będzie tak, że w jednej kiecce będzie się Jej góra podobać a w innej dół, lub spodoba się Jej jakaś kiecka i albo będzie za mała, albo za droga :D

A tu szyję sobie na swój kolor, rozmiar i według swojej wizji ;D Także też polecam Mamusiom Panien Młodych :)

Ja mam sukienkę z krótkim trenem, ale zapinany na guzik tzn. po Kościele Świadkowa mi zapnie tren na guzik i będzie wyglądać jakby sukienka była be trenu - może warto nad czymś takim się zastanowić? :)

Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, że wczoraj byłam z moją suknią w BJ w Wejherowie - Pani była bardzo miła i konkretna, pomimo mojego i Mamy marudzenia :D Fachowo i rzeczowo wyjaśniła mi co i jak :) Mówiła, żebym spróbowała zmierzyć inne sukienki (nie było to w sposób nachalny i upierdliwy zrobiony :)), a ja z ochotą się zgodziłam, ale nie było w żadnej tego WOW, bo jestem po prostu zakochana w mojej sukni, więc po zmierzeniu jakiś 5 sukienek, Pani stwierdziła, że nie ma sensu, że trzeba ratować tą moją sukienkę, bo żadnej innej nie widzę :P

I za to wszystko co ma mi zrobić, podliczyła mi śmieszne pieniądze - byłam dosłownie w szoku!! :)

Także jak coś z czystym sumieniem polecam ten salon!! :)

W końcu zaczęłam chodzić oglądać i mierzyć suknie. Pare nawet mi się spodobało, w tym dwie z krótkim trenem. Macie suknie z trenem czy bez? Bo zastanawiam się, czy po Kościele ten tren nie będzie przeszkadzał:/ Są dosyć ciężkie przez taką ilość materiału...Najgorsze jest to, że nie mogę się zdecydować, nie było takiego czegoś "że to już ta moja".

jezzowa no czy ja wiem czy szybko 2 spotkania mamy z głowy ,a ostatnie dopiero za tydzien bo czasu mało i nie ma jak sie spotkać a weekend chce odpocząć po tych szaleństwch tygodniowo aukowo przed małrzeńskich i od pracy ;-/

jezzowa hehehe kalendarzyk jeśli chodzi o mnie to cos tam mi mówiła ,ale nic nie robie....

Dzisiaj whisky kupiliśmy, cholera coraz bliżej ten dzień, jak dziwnie.

Madzik a gdzie jedziecie wybierać ten tort?

asiu jeśli chodzi o sukienkę to musze najpierw zadzwonić do salonu i sie umówić na przeróbki... mam nadzieję, że może uda mi się co nieco jeszcze zgubić.. ale marnie to widzę. Szybko załatwiliście poradnie, powiedz musiałaś robic kalendarzyk czy może się jakoś wywinęłaś?!

Ja podobnie jak Ty anetQs płacę i mam P. Olę :)

Jak Pani Ola podawała mi ceny i umawiałyśmy się, liczyłam się z takimi kosztami :)

Dziewczyny napiszcie proszę ile płacicie za uczesanie ślubne (z próbnym/bez)? Bo zastanawiam się czy 250zł za fryzurę na ślub + próbna to dobra cena?
Kto was czesze?

PS madziarrrra - niecały miesiąc Ci został :) WOW

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?