Młode Pary 2013 (część 17)

CZERWIEC

14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf: Broadway http://www.studio-broadway.pl, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Św. w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, fryzura i makijaż w salonie Oliwia w Tczewie, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub : kościół na Cystersów w Oliwie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Marta Rogowska
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
10.08. ~Marta - Marta i Bartek ślub: Katedra Oliwska, wesele: Hotel Haffner
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał,Ślub:kaplica Św. Pawła Apostoła,Wesele: BIANCAS, Kamera: VideoLaser , Kosmetyka: YourHeven, Makijaż: A.Stykała, Dj Jacek, wódka Krupnik
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock, salon sukien ślubnych LIVIA
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord, kamerzysta i fotograf AFIF
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD
23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ GUCIO, fotograf, kamerzysta: sharkfotostudio, makijaż: Anna Kardzis, fryzura: Aleksandra Czerwińska

JUŻ PO:
12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
13.04. ~ann ~Evelcia ~RheaS
27.04 ~Marcelinka ~karmin ~Ania ~rdw
02.05. ~lulka157
03.05. ~Mariolka
04.05. ~Olla1
18.05. ~zmyslnamietny ~ Susanna
24.05. ~CzekoladowaPralinka - http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=472279&c=1&k=11#post8329609
25.05. ~Latte ~k_karolina
01.06 ~Cheryl ~Dorota1985 ~Tysia
08.06. ~ patunia1990 ~monisia_18_86 ~Bobikowa ~viki27 ~Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 17)

Oli - No własnie szary i zieleń to nie mój kolor... A nie mogę się przekonać do maliny i różu.. Uh...

Darlonek - jak byłam nastolatką ;D, to z przyjaciółką śpiewałyśmy sobie polską wersję Króla Lwa gdy, któraś z nas miała kogoś na oku. (tak sie lekko z siebie naśmiewałyśmy ;)

Jakiś czas temu jak przeglądałam z M piosenki na tej powiedział : ta jest zarąbista" a ja padłam bo nawet jak sie pierwszy raz pocałowaliśmy słyszałam skrzek mojej psiapsióły "Miłość rośnie wokół nas..." która była niedaleko ;D haha

Rozyczynka- aż się uśmiechnęłam, bo na chwilę obecną też jesteśmy za tą piosenka ;) mamy kilka takich "naszych" piosenek i ostatnio jak słuchaliśmy właśnie tej to aż miałam gęsią skórkę wyobrażając sobie nasz pierwszy taniec do niej ;)

Król lew :)
my mamy mix ...

co do kolorku to czesto łączy się malinowy z różowym zwłaszcza na ubraniach dziecięcych głównie

ja strasznie lubie połączenie malinowego z zielenią lub malina szarość

możesz mieć różowe kwiatki i dodatek maliny np w formie tkaniny koralikach czy nawet ratanu

[image

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Dziewczyny mam taki kolor butów. Nie pasuje do tego jasno różowy bukiet. Za duzy kontrast. Różowy z tą może mliną się kłóci. Generalnie wystrój sali i kościoła mam różówy. I co ja mam zrobić z bukietem... ;[ Nic mi tu nie pasuje. A nie chciała mieć białego.

A i jeszcze Świadkowa ma malinową sukienkę ... Masakra

Piosenkę biuerzemy Eltona Johna - Can you feel the love tonight

my mamy mix piosenkowy, kilka jedna po drugiej. DJ robi MP3 właśnie

Jakie piosenki wybraliście na pierwszy taniec ?

Co do zaproszeń to my dzwoniliśmy. Nie widzę w tym nic złego, tym bardziej że wcześniej trzeba wiedzieć, na ile osób kupować alkohol, napoje jakieś podziękowania (bo na sali faktycznie można później dać znać-u nas było w poniedziałek przed weselem), no i to są wszystko spore koszty. A potwierdzenie też było około miesiąc przed, bo wzięłam pod uwagę, że na pewno będą "niezdecydowani"..

A co do sesji przedślubnej, to o ile fotograf i/lub kamerzysta stwierdzi, że będzie dobre światło, to spoko :) my mieliśmy ślub na 16 i mimo tego, że nam się wszystko obsunęło o godzinę to na taką krótką sesję pojechaliśmy przed kościołem i myślę że to zawsze jakieś urozmaicenie na filmie i zdjęciach :)

Akurat mamy takich gości, których jestesmy pewni, a na zaproszeniach było do 30-06. Ci co byłi "niewiadomi" omówili i mam spokój. A jutro jade na salę dogadac szczegóły i tylko tydz przed dam ostateczna listę gości, ale myslę, że nic się n ie zmieni.

Ja do swoich dzwoniłam i sie wypytywałam o decyzję

Kaja - powinnaś spokojnie zdążyć. Siedzenie w domu i czekanie chyba nie jest najlepszym pomysłem ;p

Dobrze jest jak goście wyjdą pierwsi, żeby miał kto sypnąć ryżem czy płatkami kwiatów :) Para Młoda nie może wychodzić przed pusty kościół, to jakoś smutno...

My już po USC - potrzebne są oba odpisy aktów urodzenia, ale jeśli któraś z osób jest spoza danego miasta(chodzi o miejsce urodzenia), w którym jest urząd, to swój odpis zostawia. Koszt 84zł. Wszystko da się załatwić płynnie, przynajmniej na Nowych Ogrodach :)

Dziewczyny, zastanawiam się, na którą poumawiać się w dniu ślubu... Ślub na 16:30 w Katedrze, czas dotarcia do kościoła 10min z domu. Myślałam o krótkiej sesji ok 15:30 w Parku Oliwskim... Fryzjer na 10:00, a makijaż na 12:00-12:30 będą ok? Jak myślicie?

Tak będziemy dzwonić. Nie ma co czekać po terminie że ktoś się zgłosi. Często się zdarza że goście po rozmowie telefonicznej potwierdzają. :)

Hejka my obstawialiśmy wesele na ok 70 osób zaproszonych zostało 96 gości puki co potwierdzenie dostałam od 18 osób 3 osoby odmówione
ostateczna liste gości na sale zawioze na 10dni przed ślubem maxymalnie
nie wiem jednak co zrobić tego 1 sierpnia gdy minie termin na potwerdzenie a ktoś sie nie odezwie

dzwonicie ?

za tydzień wraca mełż ;)
więc ogarniemy już wszystko do ostatniego guziczka zostanie kwiaciarna fryzjer zawiezienie alku napoi na sale w ostatnim tyg przed :D

czas leciii szok a dopiero co był rok do a tu juz zaraz ...

córeczka dzielnie cwiczy sypanie płatków po salonie

strasznie chce by goście czekali na nas w kaplicy a po wyszli jako pierwsi

Różyczka a zbierając liste gości na miesiąc przed nie obawiasz się, że ktoś jeszcze zdąży zrezygnować ?

My mamy problem z głowy - 23.11 będziemy jedyną parą w Katedrze :) nie myslalam nad tym co kto kiedy ma wychodzić z kościoła kiedy goście itp, ma to jakieś znaczenie ?

Jutro ostatnia poradnia ... w KOŃCU !~

Przygotowania pełną parą. Przyszły właśnie kubki z gwarewem dla rodziców chrzestnych - wyszły rewelacyjnie. Teraz mysle, że tez chce taki kubek imienny dla siebie :)

Mamy równiez już nagrody w konkursach (zestawy kieliszków do wódki).

Przygotowałam już numerację stołów. Numery umieściłam w ramkach do zdjęć.

Myslimy nad podróżą poślubną. Kilka dni w stolicy europejskiej, aby złapać oddech po miesiącach przygotowań :)

Wszystkim mężatkom życze wszelkiej pomyślności !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no u nas było 89 na liście już mamy 74 a może nawet do 60 spaść :/

Ja już zebrałam liste gości. Jeszcze czekam na 4 potwierdzenia i koniec. Jutro jedziemy na salę. Wyobraźcie sobie, że z 130 bedzię niecałe 100.. Masakra.

jak wybierałam godzinę to była opcja o 15:30 i o 18, nie było nic pomiędzy i byliśmy pierwszą parą na ten dzień, więc wygląda na to, że w październiku śluby odbywają się z mniejszą częstotliwością ;)

No to pewnie się zmieniłyśmy bo ja już do końca tego ślubu nie doczekałam bo byłam na dwóch wcześniejszych :-) faktycznie marsz na organach robi wrażenie :-)

Zdjęcia na końcu też są dobrym pomysłem ale wcześniejsze pary wchodziły do bocznej kaplicy na tyłach Katedry a rodzice i swiadkowie wychodzili na zewnątrz a goście za nimi :-)

Jeżeli chodzi o godziny to w Katedrze śluby są w godzinach połówkowych czyli ten ślub był na 17:30 i jeżeli z pełną mszą to powinien trwac prawie 45 min czyli do 18:15 a kolejny ślub powinien się zacząć o 18:30 ale czasami w międzyczasie są sluby bez mszy, które trwają krócej, pary przyjeżdzają za szybko i robi się zamieszanie :-) kolejna para powinna czekać przed kościołem :-)

Ja też mam nadzieje, że w październiku będzie mniej par ...... niedługo wybierzemy się z dokumentami to podpytam siostry ile par jest w naszym dniu :-)

Ja mam ślub też na 15:30 i mam nadzieje, że będziemy pierwszą parą tego dnia :-)

Shanti, byłyśmy na tych samych ślubach wczoraj - ja przed 18 przejeżdżałam obok Katedy i wstąpiłam. Orszak w strojach ludowych rzeczywiście był fajnym pomysłem, bardzo mi się też podobało jak goście zaczęli klaskać na koniec. No i marsz weselny na organach, coś niesamowitego!!
Jeśli chodzi o wyjście, to młoda para przeszła przez Katedrę i zatrzymała się na końcu pod ogranami - tam fotograł robił im zdjęcia a świadkowie pokazywali gościom żeby wychodzili już na zewnątrz, tak więc jak młodzi wychodzili z kościoła to goście byli już na zewnątrz.
Nie podobało mi się tylko to, że pierwszy ślub był prawdopodobnie na 17 (i skończył się o 18:10!) a drugi na 18! Tak więc druga para młoda i ich goście czekali wewnątrz Katedry jeszcze trwał ten pierwszy ślub. Mam nadzieję, że w październiku nie będzie już tak tłocznie.
Shanti, o której będzie Twój ślub? Ja biorę tydzień przed Tobą o 15:30.

Shanti- zdradz sekret w jaki sposob to zrobić, zeby goscie wyszli przrd Mlodymi;
U nas prawdopodobnie Goscie wyjda z Kosciola, jak my bedziemy przed ołtarzem bocznym składać kwiaty i dziękować za ten dzień,
Do ołtarza idziemy razem, a w drzwiach kosciola wita nas ksiadz i zawsze tak w mojej rodzinie bylo, wiec nie bede tego zmieniac, zreszta moj Ksiadz tez woli Mlodych witac w wejsciu do Kosciola.
Co do oprawy, to troche zazdroszze tym, co mogą wybierać sobie kto bedzie spiewal na Slubie, u mnie jest odgornie narzucone, ze robi to nasz organista i od niego zalezy czy wystapi z nim ktos z choru koscielnego albo scholi. Pocieszam sie tylko, ze znam go od dziecka i zawsze pieknie gra na Mszach i Ślubach, wiec liczę, ze bedzie pięknie.
Zamówiłam wkoncu wiązanki, ale będą zbliżone do tych co na zdjęciach. Pani w kwiaciarni zaproponowała kilka zmian i wierzę ze bedzie wszystko jak trzeba. J
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj byliśmy na spacerze w Parku Oliwskim i akurat trafiliśmy na trzy śluby :-) na pierwszym oprócz organisty śpiewała również jakaś Pani i udało nam się zdobyć kontakt do niej - może będzie miała wolny termin to oprawa muzyczna w Kościele byłaby załatwiona.

Podpatrzylam również jak zrobić wyjście z Kościoła :-) żeby środkiem iść jak goście stoją w ławkach ale żeby z Kościoła to goście wyszli pierwsi :-)

Młodzi przyjechali różnymi samochodami było i sportowe auto dwuosobowe i eleganckie BMW.

Na pierwszym ślubie nagrywał nasz kamerzysta :-) a na ostatnim był orszak w strojach ludowych i wyglądało to rewelacyjnie :-)

Na jednym ślubie Para podchodziła do ołtarza razem a za nimi świadkowie (co mi osobiście się nie podoba) a na drugim Młodą prowadził ojciec.

W Katedrze ładny wystrój co mnie bardzo cieszy ale nadal za ołtarzem stoją rusztowania co nie wygląda za fajnie ale mówi się trudno.

Pogoda niestety w kratkę bo troszkę słońca się przebijało a później zaczęło ostro padać więc Para, która czekała na swoją kolej musiała się schronić więc warto wrzucić do samochodu jakiś duży parasol :-)

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!