Młode Pary 2013 (część 2)

Ciąg dalszy, na świeżutko...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Młode Pary 2013 (część 2)

Dzięki :-) my też jesteśmy szczęśliwi z takiego wyniku a jak będzie ślub to będziemy mieli za sobą 10 wspólnych lat :-)

widzę, że mamy te same tradycje :-) bo u mnie też wieczorem panienskim zajmuje się siostra (świadkowa) i przyjaciółka :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

shanti, ten domek też na mnie działa... Ale na to jeszcze dużo czasu i ewentualnie te pomysłu podrzucę świadkowej(przyjaciółce) i drugiej mojej best friend :). Myślę że wybiorą coś odpowiedniego :). W końcu z tradycji jakie ja znam, to nie Panna młoda organizuje taką imprezę, przynajmniej wśród znajomych itd, to świadkowa ewentualnie najlepsza przyjaciółka organizuje takie wydarzenie.

8lat to ładny wynik :), gratuluję wytrwałości, bo różnie z tym bywa :P.

My też chodzimy osobno, tzn bardziej ja, bo mój chłop rzadko kiedy ma czas ostatnio ;p.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Troszkę już wieczorów panieńskich za mną ..... pomysły się nazbierały :-) jezeli chodzi o mnie to też nie lubie tradycyjnej formy czyli klub i striptizer .... ale jednak wieczór musi być babski .... a z chłopakami można wspólnie zrobić imprezkę po weselu dla znajomych :-)

Najbardziej podoba mi się forma wyjazdowa na domek nad jeziorem .... przy odpowiednim wystroju można zrobić niezła babską imprezkę..... konkursy pogaduchy .... poza miastem można się nieźle wyluzować i balować na świeżym powietrzu :-)

My jesteśmy ze sobą już ponad 8 lat więc jak "stare dobre małżeństwo" nie potrzebujemy jakiś wieczorów wolności ..... bawimy się razem ale robimy też wyjścia w osobnych damskich/meskich gronach i nadal będziemy to robić po ślubie ..... szlabanu nie będzie :-)

Jeżeli chodzi o sukienki na poprawiny to na pewno będzie ona w kolorze .... myśle , że coś z fioletem bo taki będzie kolor przewodni wesela więc dopasujemy się do wystroju i na pewno swój strój połącze ze strojem PM , zebysmy do siebie pasowali :-)

właśnie, właśnie meg!
ale z kolei, myślę o takiej imprezce już po ślubie ;D, dla znajomych :), razem :)

ja na pewno nie chcę łączyć panieńskiego z kawalerskim :D niech facet wyszaleje się ze swoimi kumplami, a ja ze swoimi przyjaciółkami :D

Ostatni raz jako PANNA!
czy nikt tego nie zrozumiał?
podchodząc do wszystkiego że to nie te czasy, równie dobrze można zadać pytanie po co komu ślub?

Poza tym podkreśliłam że to nie utrata wolności czy pożegnanie z czymś.

Zakładając rodzinę, decydując się na ślub, sądzę że pewnie po pojawieniu się dzieci rzadko kiedy będę miała czas na imprezę z dziewczynami... Może na początku spoko, ale potem.. Rodzina będzie na pierwszym miejscu, a nie jakieś imprezy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ojjj ile czytania :)
Co do wieczoru Panieńskiego - jeszcze nie wiem, ale zastanawiam się nad zrobieniem z moim P. jednej wielkiej imprezy - Panowie z Paniami :) to też może być fajne ;-)) oczywiście przed imprezą oddzielnie sie spotkać z babeczkami ;-) a potem bawić się do białego rana z Panami :)

My póki co jesteśmy na etapie poszukiwania sali, w tym tygodniu z nikim nas nie umawiałam - mój P. nie ma na to w tym tyg czasu :) ale za to w przyszłym tygodniu dzień w dzień nas poumawiam :)

Sukienkę na poprawiny - myślę nad czymś delikatnym - beż, łososiowy, pudrowy róż.. :) zobaczymy.

Ale przecież nikt nikomu nie każe robić panieńskiego ;)

Ja też mam zamiar wyszaleć się z przyjaciółkami :) w końcu panieński to panieński.

Nartu22 czy to naprawde bedzie ostatnia impreza w gronie dziewczyn? Potem już nie wyjdziesz z domu bez męża? Eee, to chyba nie te czasy :)

Nie bardzo rozumiem z czym chcecie się żegnać..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

shanti Ty to masz głowę pełną pomysłów (swoją drogą świetnych :)).

Ja uwielbiam imprezować i nie chodzi tu o alkohol, ale o dobrą zabawę, uwielbiam się zmęczyć od tańca na imprezie ;).
Wiadomo że każda impreza bez mojego B, to już nie to samo i nie bawię się bez niego tak dobrze jak kiedyś w pojedynkę. Razem to razem :).

Też nie traktuje Ślubu jako utraty wolności, bo tak naprawdę jestem bardzo szczęśliwa w tym związku, i nie potrzeba mi nikogo innego :).

Ale z drugiej strony chciałabym mieć wieczór Panieński, nie chodzi tu o striptiz, bo Ci faceci są pozbawieni męskości ;D. Raczej o dobrą zabawę w gronie dziewczyn :).

Jesteśmy ze sobą ponad 4 lata - dla jednych długo dla innych krótko.
Jesteśmy bardzo młodzi i do tego mój PM jest młodszy o rok :D.
Więc uważam że taki wieczór nam się poprostu należy, żeby wyszaleć się w gronie samych babek/facetów ten ostatni raz :), chciałabym mieć co wspominać poprostu i potem nie żałować że tego wieczoru jednak nie było.

Może za rok zmieni mi się podejście i zamiast imprezy, będę wolała spa, czy coś spokojniejszego. Ale narazie, chcę imprezy z dziewczynami :)).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co do ostatniego wieczoru wolności - to mnie się podoba wyjazd "na domek" :)
A sukienkę na poprawiny zamierzam mieć w kolorze niebieskim albo fioletowym!

do wieczoru panieńskiego jeszcze długo, ale my planujemy urzadzic go raze, nie jestem zwolenniczką chodzenia na wieczory panieńskie i ogladanie stryptizerów ani bawienie sie z obcymi kolesiami. Chcemy wynajac dwa stoliki jeden dla pan drugi dla panów, ale najpierw bedziemy w domu rozkrecac impreze po tem spotykamy sie wszyscy w klubie. My nie traktujemy tego ostatniego wieczoru jak jedyny w swoim rodzaju tzw "wolnoiści" przed slubem. Chcemy fajnie sie bawić i spędzić wieczor ze znajomymi. A wesele bedzie a ok 100 osób, mam nadzieje ze zamkniemy sie w 90 ale do tego tez jeszcze troche czasu. i mam pytanie do was o sukienki na poprawiny. macie je kolorowe czy tez w odcieniach białego, bezu?
ja mam kolor i zastanawiam sie czy by nie wymyslić jakiegoś wspólnego punku w tym stroju zebyśmy sie odróżniali od reszty ;)

Jaka mnogość pomysłów! Podba mi się ten z lekcją wizażu, chociaż pewnie droi. Generalnie nie przepadam za wieczorami panieńskimi, albo raczej za ich tradycyjną formą.. Pewnie daruję sobie wogole wieczór panieński.

hmmm .... wieczór panieński .... to jeszcze tak daleko, że w ogóle o tym nie myśle a poza tym uważam, że to powinna być dla Ciebie niespodzianka i nie powinnaś mieć wpływu jak ten wieczór będzie wyglądał :-)

u mnie organizowac go będzie siostra (świadkowa) z moją najlepszą przyjaciółką i nie wiem co one wymyślą .... :-)

Mój PM powiedział kiedyś, że na wieczór panieński mam zaprosić koleżanki do domy i mamy oglądać Dirty Dancing :-) ha ha :-)

a pomysłów jest mnóstwo ..... zależy od tego co lubisz, jakie są możliwości "terenowe" i ile $$$ chce się na to przeznaczyć:

- można zrobić w domu, odpowiedni wystrój i nastrój i pogaduchy w stylu: niezapomniani faceci, pierwsze razy czy wasze fantazje erotyczne :-)

- można urzadzić w domu SPA, odważne makijaże, zaprosić masażystę itp.

- można zrobić w klubie lub zrobić objazdówkę po wielu klubach odjazdowym autem

- można wybrac się z przyjaciółkami do salonu SPA i spedzić tam cały dzień lub wyjechać na weekend

- można zorganizowac prywatna lekcję tańca np. salsa czy taniec brzucha lub lekcje wizażu z jakaś stylistką

- można wyjechac na domek nad jeziorem (jezeli ktos ma taką mozliwość) i zrobić babski zlot :-) odpowiedni wystrój konkursy itp.

Wszystko zalezy od możliwości i kreatywności organizatorów :-)

hej dziewczyny, ja również mam ślub w 2013

myslałyscie już może o wieczorze panieńskim? ja jakoś nie mam pomyslów, a nie chcialabym, żeby to było coś banalnego, hmm

hej, dziewczyny, kilka dni mnie nie było a tu tyyyyyle do czytania:P
Ale szalejecie już z tymi bukietami i obrączkami:P ale muszę powiedzieć że te kolorowe bukiety są prześliczne:) tak wiosennie:) chyba sama się na taki skuszę, ale to jeszcze zależy od sukni jaką będę miała:)
My planujemy wesele na ok. 70-75 osób,

Nasza lista gości to też taki max. Mamy wszystkich samotnych policzonych z osobami towarzyszącymi, może przyjdą sami ale z drugiej strony to jeszcze ponad rok więc mogą kogoś poznać :-)

Za dzieci do lat 10 płacimy 50% a za "obsługę" 100% i właśnie chciałabym to utargować :-)

Za orkiestrę ok bo grają całą noc i jeszcze na poprawinach ale kamerzysta czy fotograf nie zostają do końca i nie będzie ich następnego dnia więc wydaje mi się, że powinno być 50%.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właściwie to ja nie wiem ile płacimy za obsługę, haha :D

Za dzieci do lat 7 50%, a planujemy ok 100 osób. Zaprosimy pewnie więcej, bo i tak ok 10% zawsze odmawia :)

My mamy na liście już 135 osób, sala jest na max 120 osób, no ale napewno wszyscy nie przyjdą zwłaszcza że niektórych liczymy z osobą towarzyszącą a wiemy że przyjdą sami :) My również za zespół, kamerzystę, fotografa płacimy 50%, za małe dzieci do lat 4 nic nie płacimy, a za dzieci do lat 11 też tylko 50%.

My będziemy mieli 60-65 osób w tym 4 dzieci no i plus 6 osób z obsługi, no albo 7 jeżeli zdecydujemy się na fontanne czekolady ;)

Jedzenie dla obsługi oczywiście zapewniamy i płacimy za nic 50% tak jak za dzieci, wiec nie jest aż tak źle!

Spróbuj ponegocjować swoją cene, bo przecież wiadomo, ze zespół czy kamerzysta nie będą jedli tyle co normalni goście ...

Inne tematy z forum

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?