Młode Pary 2013 (część 2)

Ciąg dalszy, na świeżutko...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Młode Pary 2013 (część 2)

Nie płaciłabym 100% przed imprezą. Nic na nich niemasz jak coś pójdzie nie zgodnie z umową.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ile ludziuff, o jaaa. Meega :D
Będzie bombowo coś czuję u was shanti ;).

No ja policzyłam 80 (do tego jeszcze obsługa 7osób około), no i mój luby mi ostatnio powiedział, a może jeszcze tego i tego byśmy zaprosili... Więc ja mówię 80, ale talerzy będzie przynajmniej na 90, chociaż możliwe że ktoś nam przyjścia odmówi - w końcu takie rzeczy się zdarzają.

Jasne że trzeba im zapewnić jedzonko, u nas 100% ceny, ale z tego co wiem to np. w Gosi tam właśnie w Kielnie jest 50% za dzieci i obsługę (fotografa, kamerzystę i zespół)

My may 50-55 os, nadal toczymy walkę w sprawie sali...

Myśle że kolacja dla DJ fotografa i kogo tam się jeszcze ma to konieczność w koncu ludzie pracują całą noc.

ania88 - wysłałam Ci priv :)

dla nas też jest to oczywiste :-) My zapewniamy jedzonko .... ale inni mogą być innego zdania więc grzecznościowo pytam :-)

Bardziej mnie interesuje kwestia płatności bo u nas płacimy 100% i zastanawiam się jak jest w innych restauracjach bo nie wiem czy jest sens się troszkę potargować :-)

To chyba oczywiste, że zapewnia się jedzenie "obsłudze" :)
Nie chciałabym, że nagle facet z pizzą wjechał mi na środek sali :D

Dziewczyny a na ile osób w ogóle robicie wesele ??

z tego co się doczytałam

aniaa88 - max 90 osób

Nartu22 - 80 osób

My na liście gości mamy 158 osób :-( w tym 10 dzieci i 6 osób z "obsługi".

Zapewniacie jedzenie "obsłudze"? tzn. orkiestra, kamerzysta, fotograf ...

I jak jest u Was w restauracji z płatnościamy za ich posiłek ??

ania88 - ja mam wesele w Restauracji Gosia w Kielnie, jak coś pytaj śmiało - po weselu na pewno zdam bliższą relację ;P

Ja tam byłam :)
Pan Stanisław bardzo miły człowiek, odpowiada na wszystkie pytania, choć wymigał się od powiedzenia, ile jest porcji na paterze/lustrze. Odpowiedz brzmiała: Wystarczająco!
Mają 7 pokoi 2-osobowych, ale są one duże więc można spokojnie dostawkę dokupić i położyć więcej osób.
Sala duża i przestrzenna z parkietem na środku.
Co do jedzenia, to nie wiem jak smakuje, bo zajmują się tylko imprezami.
Wpłata zaliczki 2 tys. zł i standardowo możliwy wzrost cen o 10%.

Chyba mi się dobrze strona bloga nie otwiera bo jakoś tego nie widzę :-( jak możesz to wklej zdjęcie to jestem bardzo ciekawa tych obrączek ....

aniaa88 a byliście w domu bankietowym Grinholc w Rumii ?

http://dom-bankietowy.pl/

Sala duża, na górze pokoje dla młodych, rodziców i blisko sporo hotelików, żeby położyć gości.

No my planujemy 80, ale zespół, kameruni etc... To trochę ludzi...
Mi też wydawało się mało miejsca na dole.

Tzn zmieścić się zmieszczą ludki, ale trochę ciasno.
ja się słabo na salach znam, są te najbardziej popularne raczej pozajmowane (co nie znaczy że najlepsze).

a w Kielnie byliście?

no my już sami nie wiemy gdzie jechać i szukać.. :(
Mała sala ma więcej terminów - ale jak pani E. pokazała nam dokąd będą nasze staoły - miejsca do tanczenia zostaje niewiele..

Oczywiście będę pisała nabierząco co się da. Zespół już wybraliśmy, ale kto wie czy termin nam nie ulegnie zmianie - ze wzgledu na jakaś sale..

Aniaa88 brawo za wytrwałość. Jestem w lekkim szoku że terminy takie oblegane. to chyba znaczy że w dniu naszego wesela mała też zajęta...
ooo matko, ale tłumy ;p

Dawaj znać jak Ci idzie z poszukiwaniami, pisz o wszystkich spostrzeżeniach itd, bo może to być ciekawa informacja dl a tych którzy jeszcze szukają, albo szukać będą.

Pani E z DW jest naprawde sympatyczna, potrafi dużo doradzić i współpraca z nią jest naprawdę miła, i człowiek czuje że jest w dobrych rękach :)

Pozdrowionka i powodzenia :)))

>Shanti, nasze obrączki masz po prawej stronie na górze bloga, oraz w tym białym okienku, musisz kliknąć po kolei na każdą kropeczkę i sobie zobaczysz :)

Nartu22 byliśmy w Dzikim Winie :)
Nasz termin - jest wolna tylko ta mniejsza sala, na górze fajnie jest - ale zajęte więc szukamy dalej :) Ogólnie terminy mają juz na 2013 masakryczne :) w sezonie - może jeden termin został (czerwiec) a tak już dopiero na wrzesień - jeżeli mowa o ciut cieplejszym miesiącu :)

Ta sala mniejsza jest malutka, bardzo mało miejsca do tańczenia, duża - także dziwię się ze to jets sala przewidziana na 180 osób. My byliśmy jak były rozłożone stoły na 80 osób i miejsca było akurat do tańczenia, max do 120 osób. Więcej - sala jest za mała. Takie jest moje zdanie.
Pani z którą mieliśmy okazje rozmawiać - konkretna, miła i można się z nią dogadać bez problemu.

Kwestia noclegów - odrazu zrezygnowaliśmy - MURAT (trzeba jakoś gości tam podrzucić - z buta po imprezie - nie bardzo..) Moksir który ci podawałam - to już wogle dalej .. Także noclegów jako takich "w pobliżu" nie ma po za Muratem, nam Pani z DW powiedziała że mają ram drogo i nie ukrywała tego.
Miejsce fajne, sale ładne - ale daleko, dla nas za daleko no i brak w pobliżu noclegów, tak by można było spokojnie pójść "z buta".

Dlatego szukamy wytrwale dalej :) Mamy jutro kolejne spotkanie w sali w Chwaszczynie.

Natashka, ja właśnie planuję tego typu imprezę w tym roku, czyli mniejsze przyjęcie dla rodziny i imprezę w klubie dla znajomych. Będę się w najbliższych tygodniach rozglądać, jak uda mi się coś załatwić, dam znać;-)

mój typ

image

Uploaded with ImageShack.us

coś dla mojego chlopa

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy któraś z was rozważa inne niż złote obrączki? Tytanowe, z palladu, platyny albo jeszcze czegoś innego?

Pisałam wcześniej że podobają mi się wąskie proste z białego złota, ale mojemu bardziej podchodzą szerokie i nie złote, więc pewnie będziemy mieć dwie inne obrączki. Co myślicie o takim pomyśle?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to ładnie szalejecie z tematami :)) kilka dni przerwy i nie wiem od kiedy mam zacząć czytać :))

czy ktoś może mi pomóc gdzie na blogu u peugeotcikowej znajde fotki ich obrączek bo jestem strasznie ciekawa a jakoś nie mogę ich odszukać ??

An ciekawe te bukieciki ... oryginalne ..... fajny pomysł z tą "kapustą" :-)

nie zawieszajmy tematów .... jeżeli ktoś będzie miał jeszcze jakieś pomysły dot. bukietów obrączek itp. i będzie chciał podzielić się swoim wyborem to piszcie .... to bardzo inspirujące :-) to fakt czasu mamy dużo (szczególnie ja bo nadal zamykamy rok par 2013 :-)) ale przez ten czas możemy zbierać pomysły, żeby stworzyć coś swojego na 100%

Inne tematy z forum

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...