Młode Pary 2013 (część 2)

Ciąg dalszy, na świeżutko...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Młode Pary 2013 (część 2)

no nam wlasnie wspomniano o Mosirze w Redzie ze są przystępne ceny i niedaleko sali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My ustaliliśmy że będziemy mieć 80 osób, ale obiektywnie stwierdziliśmy że na dole było za mało miejsca. Trzeba jeszcze mieć miejsce na orkiestrę/dj. Nie lubimy gdy jest ciasno i wszyscy a tańcu na siebie włażą ;).

Noclegi planujemy wziąć w hotelu MURAT (niedaleko). Pani Agnieszka napisała że miała zniżkę na noclegi tam. Jakoś szczególnie się na tą zniżkę nie nastawiam, ale być może... Słyszałam też że jest jeszcze jakiś hotel/zajazd czy coś takiego niedaleko oprócz Muratu.

my bedziemy miec max 90 osob i ta sala górna może zgubić mi stoły i gości :P podoba nam sie ta na dole, ale juz dostaliśmy wlasnie takie info tyczące właśnie toalety itd.
Zobaczymy, trzeba poejchać zobaczyć i porozmawiać.
A bierzecie gdzieś w olkolicy noclegi ?

my też korzystaliśmy z promocji, cena bardzo atrakcyjna, tyle że nie można wtedy wprowadzać zmian w menu - taką dostaliśmy informacje.
Nie wiem jak jest u was. Powiem szczerze, że może nie zaoszczędziliśmy pieniążków, ale można na więcej sobie pozwolić i ratuje to troszkę budżet.

Wybraliśmy salę regionalną - nie wiem skąd jesteście, ale tam panują kaszubskie klimaty i mnie to bardzo odpowiada, wszystko urządzone z klasą :). Początkowo chcieliśmy salę kryształową (bo tak nam się zdjęcia podobały), natomiast gdy tam podjechaliśmy zdecydowaliśmy się zobaczyć tez tę drugą salę (której zdjęcia nie oddają jej piękna), i w rezultacie dokonaliśmy innego wyboru. Przekonało nas też to że na górnej sali mamy oddzielną toaletę itd... a na dole toaleta jest dzielona z gośćmi restauracji do godziny 21:00, poza tym jest oddzielne wejście, na górze też jest kuchnia etc..

a ile placicie od osoby ? bo my dostalismy naprawde atrakcyjną cene jeżeli sie zdecydujemy do końca marca..

aktualnie nie wiem jak z terminami, jak my zaklepywaliśmy, to było parę terminów zajętych. Trudno mi powiedzieć.

a na czym wam zależy jeśli o salę chodzi?

bo menu możesz zobaczyć na ich stronie, i można wprowadzać zmiany, i powinnaś wiedzieć że nie ma tam klimatyzacji, tylko wentylacja (nawiew). Nam to nie przeszkadza, ale niektórym tak.

Poza tym chciałam sprostować trochę plotki dot. napojów w tym lokalu.
Goście krytykują restaurację za to że podają tam colę w dzbanku i jak wiadomo gaz ucieka. - Mój komentarz do tego jest taki: Wyjaśniono nam to, soku są zawsze w dzbankach, bo inaczej nie wygląda to na stole, a co do napojów gazowanych to przelewane są do dzbanka tylko wtedy gdy młoda para zakupi napoje 2l. Te które mają 1l stoją sobie normalnie zakręcone na stole. Co się rozumie samo przez się ;).

nartu22 wybieramy tylko takie do których warto pojechać, w przyszłym tygodniu chcemy jechać do Dzikiego Wina - widze że i ty tam masz - jak tam z terminami stoją?

Jasne, rozumiem. Tylko chodziło mi o to że skoro macie jakiś pomysł, to na niektóre restauracje szkoda poprostu czasu.

Dołączam się :)

Dorota & Grzegorz
18.05.2013 :D
ślub: USC
wesele: Stara Wędzarnia - Sobieszewo
DJ - przyjaciel,
Make up - sama (w końcu tyle Panien pomalowałam,że z sobą nie będę miała problemu)
Fryzura - przyjaciolka

zdjecia da się przerobić prawda ?:)
upiększyć..

Przekonaliśmy się że i tak trzeba zobaczyć zeby potem nie było " o kurde "..

ale jajka to prawie pokrewieństwo ;) !

Rozumiem że chcecie zobaczyć, ale już patrząc na zdjęcia można określić czy warto jechać czy nie :)

a no znam cię stąd że kiedyś pisałyśmy razem na forum UG dot.administracji i tak się okazało potem, iż ja chodziłam do podstawówki z Olą a ty do LO :)

ania88 - z Olą B. już za bardzo nie mam kontaktu, choć chętnie bym się z Nią spotkała:) A skąd mnie znasz?;> No i w jakich okolicach szukasz sali?

chce nam się jezdzić bo prawda jest taka że zdjęcia są przereklamowane co sie przekonaliśmy właśnie ostatnio w dwóch salach..

31.08. to nasza data :D
ale wiadomo wszystko pewnie jeszcze może ulec zmianie, jutro mamy spotkanie z zespołem z polecenia

Rozumiem, a jaka data was interesuje? Czy jeszcze nie wybraliście?

Chce wam się tak jeździć? Może najpierw wymieńcie maile/podzwońcie i wtedy z grubsza będziecie wiedzieć co i jak.
Tzn nie wiem, myśmy tak zrobili :).

W wielu lokalach można na stronce zobaczyć menu, i wystarczy tylko się dowiedzieć czy można wprowadzić zmiany z jedzonkiem.

Kochana my szukamy już w całym Trójmieście - w niektórych takie ceny spiewają a tak kiepskie menu że szok...

Byśmy chcieli gdzieś blisko by nie jechać niewiadomo ile z gośmi bo mamy samych gości przyjezdnych.. więc dla nich dłuższy pobyt w samochodzie po 6 czy 8 godzinnej jezdzie samochodem jest niekoniczenie wskazana :)

ania88 to dziwne! Tzn, dziwne o tyle, że jak my jechaliśmy zaklepać salę (styczeń), to było już całkiem sporo zapisków w kalendarzu Pani E..
A można wiedzieć gdzie lokalu szukacie i w jakim Pani wam tak powiedziała?

my jesteśmy w trakcie poszukiwania sali.. i np. dzisiaj usłyszeliśmy - na 2013 rok - jużżż? przecież to szmat czasu.. Tak powiedziała nam Pani z jednej z sal weselnych - poczułam się jak ostatnia idiotka ..

niulek ;-) pozdrów Olę B. :D

euforia, euforia, euforia - to wina dopaminy oraz serotoniny.
(Na coś muszę zwalić winę).
Jak dobrze że ktoś mnie rozumie :). Dzięki za pocieszenie:).
tylko to wszystko nie zmienia faktu, że czuję się jak totalna wariatka...

Nartu22 - skąd ja to znam:) Też planowaliśmy wesele z takim wyprzedzeniem i też studiuję dziennie. I też dokładnie rok temu ciągle mówiłam o weselu, oglądałam suknie, akcesoria na allegro, itp. - zamiast zająć się studiami:D Powiem więcej: my tak od września zaczęliśmy co miesiąc coś kupować:) Inni się dziwili, że np. w grudniu kupiliśmy księgę gości na wesele w sierpniu, a sukienkę kupiłam rok wcześniej bo nadarzyła się okazja, a była dokładnie taka jaką zawsze chciałam mieć. :) Zawsze można jakoś rozłożyć koszta ;)

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?