Młode Pary 2013 (część 3)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 3)

Darulcia- na pewno będziecie przy następnej liście :-) myślę, że nową aktualizację zrobimy zakładając nowy post ale to jeszcze ok 80 wpisów ...... więc wszyscy co chcą wprowadzić jakieś poprawki, dopisać coś nowego lub w ogóle nowe pary .... wpisujcie się !!

My kiedyś podchodziliśmy do winietek niechętnie. ...... pierwsze wesele z winietkami też byliśmy średnio zadowoleni z miejsc :-) ale teraz uważam, że to dobry pomysł i sami również będziemy mieć winietki. Wprowadzają troszkę porządku :-) byliśmy na kilku weselach bez winietek i faktycznie przepychanki, kłótnie o miejsca lub pojedyncze wolne miejsca ..... wypada to mało elegancko .......

Najwazniejsze to dobrze znać rodzinę , żeby dobrze rozsadzić gości ..... my robimy wstępne wywiady :-) swoją rodzinkę znam, żeby nie sadzać takiej ciotki koło takiej :-) teściowej pytałam czy są jakieś zgryzy u nich ...... tydzień temu byliśmy na imprezie u kuzynek mojego M i pytałam czy chcą siedziec z rodzicami czy z młodymi ..... i tak stopniowo mam nadzieje, że uda nam się zrobić tak, żeby wiekszośc była zadowolona ze swoich miejsc :-)

Cześć,

Ja mam ślub 16.08.2013

We wrześniu 2011 roku już zarezerwowałam termin sali, poszukiwania zaczełam pod koniec lipca 2011, więc salę już mam. Tak wczesna rezerwacja sali wynika z tego ze mogłam wybrać termin ślubu, a jak się dowiadywałam to w Sali bankietowej w Lublewie nie było już terminów na 2012. Ostatnio byłam zapłacić zaliczkę i napewno cały sierpień 2013 mają już zajęty, chyba ze ktoś zrezygnował.

Na ślubie będe miała DJ M. Józefowicza.

I z narzyczonym mam już wybrany kościół, tylko jeszcze trzeba podjechać i zamówić termin. Wybraliśmy Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku.

Zamówiłam też sukienkę, trochę się nachodziłam ale jak założyłam ją to wiedziałam że to ta :). Miała wszystko gorset, zdobienia i koronkę na dole (typ princesa z tiulu). Suknie zamówiłam w Warszawie i w przeciwieństwie do ofert w Gdańsku na nową suknię dostałam upust:).

Jeszcze czekają mnie poszukiwania fotografa, fryzjera itd.

Czasem jak nie ma winietek to goście siadając zostawiają między sobą.jedno wolne krzesło. I wtedy pojawia się problem kto powinien gdzie siedzieć bo ludzie zwykle przychodzą parami. I na takie pojedyncze miejsce ciężko znaleźć chętnego..

to zalezy jaka rodzina... wiadomo, ze kazdy chce siedziec blisko mlodych, ale nie kazdy bedzie sie tam na sile pchał... winietki moga wprowadzic pewien porzadek - kazdy wchodiz i podaja obiad, a osoba wi, gdzie ma usiasc, albo sklocic rodzine- dlaczego ja siedze tak daleko? kwestia wyboru i tego, czy znacie rodzine. wt rakcie weslke i tak sie mieszaja:)

My też 10 sierpnia! :)
winietki, czyli karteczki na stół? My nie będziemy robić, goście chyba sami najlepiej się rozlokują.

Och ach :( zabrakło Nas na tej cudownej liście ;)
Liczę na to , że przy kolejnej aktualizacji (10.08.2013)już będziemy wpisani ;))
Pozdrawiam ;)

Hm Dziewczyny a tak serio co myślicie o winietkach dobry czy zły pomysł...
u mnie to są podzielone zdania na ten temat...(wiadomo ciut starsze pokolenie różnie to odbiera)

2. za udzielenie ślub co łaska (jak to proboszcz mi powiedział: pan młody płaci równowartość panny młodej :P ), organista 50 zł (ale rezygnujemy z organisty na rzecz zespołu oazowego), siostra zakonna za dekorację kościoła też bierze 50 zł (trzeba własne kwiaty przywieźć).
3. cały czas się zastanawiamy i zmienia się nam co tydzień ;) Trenuję taniec irlandzki i chcieliśmy zatańczyć coś irlandzkiego w butach do stepu, ale już nam się odwidziało. Teraz zastanawiamy się nad Book of love Petera Gabriela, Dantes prayer Loreeny McKennitt i Journeyman Iron Maiden (jesteśmy oboje wielkimi fanami a to jest piękna ballada). Chcemy się po wakacjach wybrać na kurs tańca, ale taki żeby kilka tańców poznać.
4. Motyw przewodni to morze. Ja jestem z Gdyni, narzeczony z Podhala, goście będą z Podhala, Mazowsza i Śląska, więc myślę, że taki motyw będzie fajny. Chcemy zaproszenia robić sami błękitny papier z jakąś muszelką przyklejoną z przodu. Na stołach chcemy błękitny tiul i zamiast płatków róż rozsypane muszelki, kwiaty białe + błękitne. Jako podziękowanie kolorowa rozgwiazda z doczepioną karteczką.
5. Chciałabym suknię w stylu greckim. Mam dość obfite kształty, zwłaszcza biodra i uda i wydaje mi się, że taka suknia ukryje to (może się mylę, bo jeszcze nie przymierzałam nic). Chcę sukienkę kupić w salonie, ale jakimś małym. Interesujące mnie sukienki widziałam w cenie 1.500 2.000 zł i tyle mam zamiar przeznaczyć.
6. Z butami będzie problem, bo mam szerokie palce. Nie mogę chodzić w wysokich butach, więc najchętniej jakieś niziutkie bym wybrała, ale niestety mój narzeczony jest sporo wyższy ode mnie, więc wypadałoby zyskać trochę wzrostu. Satynowe buty mi się podobają, ale nie żaden konkret.
7. Zdecydowanie biel i błękit, na razie żadnych konkretów.
8. Jeszcze nie wiem, może coś niebieskiego pod kolor oczu? 
9. Zdecydowanie złote, u jubilera. Chcemy grawer zrobić, ale tak, że każde z nas weźmie obrączkę przeciwną i wygraweruje co będzie chciał i w dniu ślubu będzie niespodzianka 
10. Chcemy zaprosić ok. 80 osób, ale już wiemy, że nie wszyscy przyjadą. Jak będzie 60 osób to będzie dobrze.
11. Jeszcze nie wiem, nie rozmawiałam z właścicielką sali, oczywiście zapłacimy jeśli będzie trzeba.
12. Raczej nie będzie wieczoru, bo nie ma kogo za bardzo zaprosić, a i nie kręci mnie to trochę.
13. Chcę mieć dwa nazwiska, żeby wyrazić z jakiej rodziny pochodzę.
14. W dniu ślubu oboje będziemy mieć 26 lat (ja będę mieć, narzeczony będzie 2 miesiące przed), razem będziemy 8 lat, a zaręczeni będziemy 3 lata.
15. Welon w ogóle mi się nie podoba, ale pewnie będę mieć, na razie bez konkretów. Kwiat we włosach pewnie będzie.
16. Myślę, że z mężem pójdę. Zresztą błogosławieństwo będzie rzut beretem od kościoła, więc razem z rodzicami pójdziemy do kościoła na pieszo, gdzie będą czekać goście.
17. Mamy wstępnie w kościele wybraną godzinę 15:00, bo do sali jedzie się ok. 40 50 min.
18. Włosy zapuszczam od zeszłego roku, chcę mieć długie  Marzy mi się piękny kok! Na pewno będą farbowane, bo mam teraz nieładny kolor, chcę mieć jasny blond, ale nie taki tleniony. Paznokcie na pewno nie tipsy, może hybrydy. Rzęsy sztuczne 1:1.
19. Rozmawiałam już z panem z zespołu, który będzie prowadzić zabawy. Goście lubią się bawić, ale nie będzie żadnych macanek, szukania małżonki po kolanku, itp.
20. Smaków jeszcze nie wybraliśmy. Tort mamy w cenie Sali, ma być jeden główny i cztery mniejsze.
21. Swojego nie mamy i raczej nie kupimy. Nie podobają się nam limuzyny, chcielibyśmy coś sportowego, na razie żadnych konkretów.
22. W chwili podpisywania umowy (styczeń 2011) pani podała cenę 170 zł, ale nie wpisała jej na umowę. W tym roku na tej sali dziewczyny płaciły 180 zł, więc w przyszłym pewnie będzie 190 zł.

My planujemy rozesłać wcześniej płyty z zaproszeniami, nawet takie grupowe jedna cd na rodzinkę , (tylko koperty podpiszemy, że chodzi o wszystkich) w celach informacyjnych :-) a najblizszej rodzinie na miejscu puścimy filmiki przy grupowych okazjach (imprezach rodzinnych) i chyba wypadnie to na czerwiec. Z zaproszeniami papierowymi chcemy w większości pojeździć osobiście więc zrobimy to w okresie wakacyjnym/urlopowym i to będzie na granicach 3-4 miesiące wcześniej. Potwierdzenie miesiąc przed ślubem. Ja uważam, że im szybciej się wie tym lepiej, można zaplanowac urlop, rozłożyć wydatki, na spokojnie poszukac strojów itd. więc 4 miesiące przed myślę że będzie ok. Jeżeli chodzi o listę rezerwową to takiej nie mamy bo mamy bardzo dużo gości więc nawet jeżeli ktoś odpadnie to przy liście na 150 osób nie będzie gości mało :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

powinno sie zapraszam ok 3 miesiace wczesniej, ale jesli wesele jest np latem, a goscie z zagranicy, to im wczesnie wiedza, tym maja tansze bilety, wieksza jest tez dostepnosc noclegow, bo slyszlalm juz o sytuacjach, ze w sezonie potrafia podziekowac Młodym, bo np zamelduje sie duza grupa niemców...

jak ustalilsimy wstepna date kupilam skypa :) i dzwonilam po wszystkich - w kwietniu, a wesele bylo w sierpniu, ale w czwartek, wiec urlopy i weekend nad morzem sie przydał. z 97 osob zostalo nam 45 i bylo super,, cio, ktorzy naprawde chcieli, lity rezerwowej nie bylo, najbardziej dali sie poznac prawdziwi Przyjaciele, bo rodzina bardzo różnie, a potwierdzenia co najmniej miesiac przed weselem, telefoniczne. nie podalismy terminu i potem moja Mama dzwonila po tych nieokreslonych:)

Dziewczyny a zastanawiałyście się już kiedy będziecie zapraszać gości? (rozdawać zaproszenia) Ile miesięcy wcześniej? czy 4 to nie za wcześnie? No i potwierdzenie miesiąc przed weselem? A jeżeli ktoś Wam odmówi to macie jakąś liste rezerwową gości?

Shanti, zawsze możesz kupić drewniane i pomalować na biało farbą w spraju albo białą bejcą. W tym drugim przypadku będzie przebijała faktura drewna.

Te fioletowe klamerki są genialne! Widziałam super zastosowanie takich małych klamerek- były nimi przyczepione małe karteczki z imionami do kieliszka przy każdym nakryciu. Oczywiście nie mogę teraz znaleźć zdjęcia... Wyglądało to uroczo i niebanalnie.

zaczełam poszukiwania dekoracji ..... i normalnie mam problem z białymi klamerkami :-) kupiłam już fioletową linkę do prania i teraz szukam klamerek ..... jak wpadną wam w oko gdzies białe dajcie znać :-)

znalazłam na allegro takie i chyba zamówie ale to tylko jako akcent i tylko serduszka ze 3 sztuki a reszta zwykłe białe

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

turkus z fioletem ..... odważne i ciekawe połączenie ale to jest sliczne zestawienie kolorów .... super

korki ... świetny pomysł.... też oglądałam takie pomysły na necie ale nie będą nam pasowały do wystroju ale u Ciebie Indygo to wyjdzie super :-)

Indygo :)

swietny pomysl z tymi korkami :) rewelacja cos oryginalnego ,

Kurcze dawno nie zaglądałam :) a widze dziewczyny nie próżnujecie :))

Shanti zastanawiałam się nad upominkami i tez raczej myśle że zostane przy lizakach , możan kupic takie okrągłe tzw deseniowe , sama planuje wydrukować karteczki w kształcie kółka z naszymi imionami i data , nie bede ich raczej rozkladac tylko na osobnym stoliku w wiklinowym koszu lub innym opakowaniu beda stały ,obok lizakow planuje zostawic ksiege gosci ...bardzo mi sie podoba taka ksiazka mozna pozniej posmiac sie z niektorych wpisow gosci :))

winietki , zawieszki bede sama tez robic, u mnie kolorami przewodnimi bedzie turkus z fioletem :) mam nadzieje ze sie nie powtarzam :)

Ja mam taki pomysł. Dostałam kiedyś od koleżanki taką czekoladę do rozpuszczenia z łyżeczką.W sklepie jest dosyć droga- znaczy jak bym miała kupić 60 takich...

image

Uploaded with ImageShack.us

Znalazłam takie drewniane łyżeczki na necie więc wystarczy trochę czekolady, celofanu i czasu.

Na winietki też mam pomysł.

image

Uploaded with ImageShack.us

NAwet uzbierałam już odpowiednią liczbę korków :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My myśleliśmy o motylach albo sercach :-) ale teraz to mnie kuszą te lizaki :-)

jeżeli ktoś lubi motyle to polecam inspiracje na stronie ... ciekawe ....

http://inspiracje_slubne.mblog.pl/752824,komentarze.html

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

breloczki z drewna

image

zakładki do książek

image

skrzynie

image

miejsce na lizaczki

image

kolorowe

image

My na początku też zastanawialiśmy się nad pudełeczkami... sprawdzone wyglądają elegancko i niektóre mają już miejsce na winietki i jest tyle wzorów, ze każdy znajdzie coś dla siebie .....

image

image

image

image

image

image

image

image

Na podziękowania np. czekoladki ze zdjęciem, słoiczki miodu, dla dzieci kinder-niespodzianki ;) a tekturowe pudełeczka w kształcie strojów ślubnych też są fajne :)

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...