Młode Pary 2013 (część 3)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 3)

Dokładnie to całe planowanie jest najllepsze ;))
My jesteśmy na etapie szukania kamerzysty i fotografa...:(
Może macie kogoś godnego polecenia...:)

Też chciałam październik, ale chłop mój mówił, że zimno bedzie i chciał sierpień, a ja z kolei bałam się upału (nienawidzę !) i staneło na 2 połowie września. To chyba dobry wybór, bo wrzesień zawsze jest ładny.

Podziwiam te z was które mają już wybrane podstawowe rzeczy- ja co 2 dni zmieniam zdanie, przegaduje coś z chłopem, on zmienia zdanie... Na przykład wizja zaproszeń już jest zupełnie inna niż była :) Ale w końcu to całe wymyślanie jest najlepsze w tej organizacji ślubu i wesela!

shanti ja chciałam Październik , ale mój Luby nalegał na Sierpień ;))
No i tak został ten Sierpień ;)

Suknia ślubna Firmy Farage kupiona jako nowa w Salonie FARAGE w Gdyni. Model "Emanuelle". Wzrost 160cm plus 5-7cm obcas. Suknia jest jednoczęściowa, rozmiar 36-38 Sukienka ślicznie się prezentuje. Jest lekka i wygodna w tańcu. Do sukni dołączam delikatnie zdobiony welon kryształkami Swarowskiego oraz białe buty Ryłko w rozmiarze 37 i 1/2. Sukienka ubrana tylko raz na wesele. Wymiary: Obwód biustu 84, obwód pasa 66, obwód bioder 97, długość sukienki 128. Dalszych informacji udzielam pod nr tel. 508161783. Fotki mogę przesłać na maila. Moj mail to ania_zzz@o2.pl

Zapraszam na stronę:

http://tablica.pl/oferta/suknia-slubna-farage-model-emanuelle-IDYUO3.html

Cześć Darulcia ..... fajnie, że dołączyłaś :-)

Przy następnej aktualizacji dopiszemy Was do listy.

Nic się nie zmieniło ..... sierpień i wrzesień nadal najbardziej popularne miesiące .... ciekawe czy ktoś dołączy do października :-)

Normalnie w tym roku w ogóle nie ma fioletowych butów .... są wszystkie kolory .. fioletowego brak :-( ciekawe jaka moda na przyszły rok bo jak się nie pojawią to będe musiała zamawiać buty w bialebuty.pl :-)

a zależy mi, żeby kupić buty szybciej ..... od ich koloru zależy cała reszta dodatków :-)

Siostra była w Renku ostatnio i mówiła, że jest bardzo dużo dekoracji weselnych.

Witam Was Dziewczyny ;) !!
Chciałabym się dołączyć w takim razie:
10.08.2013 - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea Orkiestra: Hevelius ;) Narazie to Tyle :)

wow nieźle .... super, że tak wszystko masz sprecyzowane ... ja nie wiem co chwile zmieniam zdanie :-) wiem co bym chciała i jak ale konkretnych modeli czy wzorów nie mam ale na to jeszcze jest czas ....

oczywiście zmiany wprowadzę przy najbliżeszj aktualizacji :-)

jeżeli chodzi o makijaż mogę polecić Panią Dorotę Lipińską ... mnie również będzie malowała na ślub :-) korzystam z jej usług od slubu mojej siostry czyli od 10 lat :-) http://studio-lipinska.pl/

Shanti :)

Musielismy zmienić datę , ta juz jest zaklepana na 100% bo zaliczka wpłacona ;)

Aktualizuje więc: 07.09.2013 ślub Iwona i Jakub , miejsce Chmielno Wichrowe Wzgórza , kościół Chmielno ,

Dekoracja sali - koleżanka która robi bukiety pomoże mi ogarnąć ten temat, nie chce przesadzac z wystrojem dlatego stawiam na świeże kwiaty

Zespół z Bartoszyc - umowy jeszcze nie ma ale to już w najblizszym czasie , fotograf dopiero umawiamy sie na spotkanie z Panią Moniką, zaproszenia juz wybrałam , suknie i fryzurke też ....zastanawiam się jednak czy do przyszłego roku nic się w mojej koncepcji nie zmieni :P dlatego jak na razie stopuje :) winietki i zawieszki na alkohol planuje zrobic sama po wydrukowaniu zaproszeń

szukam jeszcze namiaru na makijażystkę i fryzjerke , moze ktos ma sprawdzoną ?

Wnętrze jest bardzo sympatyczne, tak jak obsługa :) Mamy oczywiście pewne obawy, bo niewiemy, jak tam wyglądać będą wesela, ale jestem dobrej myśli.
Z opowiadań menagerki wiem, że nie wszystkim to wnętrze przypada do gustu i trochę obrażeni rozwiązują umowy które knajpa dostała w spadku po poprzednich właścicielach.

Ostatnio pojawił sie jeszcze w knajpce biały fortepian! Pomysł nie z tej ziemi :)

Tłusta kaczka ---- świetna nazwa ..... i już zaproszenie robi się ciekawsze :-) oglądałam fotki na stronie i wygląda to naprawdę fajnie a na zywo pewnie jeszcze lepiej i fajnie bedzie pasowało do Twoich rustykalnych ozdób :-)

super te zaproszenia dziewczyny, bez zbędnych udziwnień a naprawdę ładne i eleganckie :)

sama zaczęłam się zastanawiać nad własnoręcznym przygotowaniem zaproszeń, podobają mi się proste i eleganckie zaproszenia (które z resztą łatwo byłoby wykonać ;))
to w dolnym lewym rogu przypadło mi do gustu :)
image

Uploaded with ImageShack.us

Restauracja Tłusta Kaczka w Gdyni. To jest za Klifem, jeszcze pół roku temu było tam No 19.
Teraz knajpa jest urządzona z przymrużeniem oka i ma fajną lokalizacje- dobra komunikacja i jednocześnie trawnik i las za oknami no i piękne światło po południu jest we wnętrzu.

Zaproszenia... Mi podobają się minimalistyczne, albo takie trochę vintage (białe z ozdobną czcionką) w sumie też proste.

Podoba mi się pomysł tego zaproszenia (inna czcionka mogła by być), ale mojemu chłopu już nie tak bardzo. To jakaś amerykańska fota więc sami byśmy zrobili takie zaproszenia jak bym chłopa przekonała- od czego w końcu jest Photoshop

image

A to są te bardziej vintage- najbardziej to w lewym górnym rogu mi się podoba.Widziałam takie w polskim wydaniu- piękne ale potwornie drogie... Więc jednak sposób DIY

image

Gdybym robiła tylko zaproszenia w wersji papierowej to ostatnio spodobało mi się coś takiego ale troszkę drogie :-)

image

image

http://slubne-dekoracje.com/c/galeria/

No właśnie sama nie wiem czy za szybko czy nie .... większość z nas z tego co dziewczyny pisały ma już datę zarezerwowaną .... u mnie siostra jest dosyć surowa wiec podejrzewam, że mnie pogoni jak przyjde za szybko ale z drugiej strony chciałabym już to z głowy i godz. 16 zaklepaną ;-)

Indygo -- jaka knajpka ??? pochwal się w końcu bo już długo trzymasz to w tajemnicy :) super, że się udało

Zaproszenia - my będziemy nagrywać zaproszenia i w większości rozdamy płytki ..... ale papierowe też będą (albo jakieś tańsze) albo zrobimy je sami poprostu w celu, żeby wszystkie informacje były w jednym miejscu ( w wersji papierowej- bo tak łatwiej sobie przypomniec date czy godz. niż z cd ). Na papierowych zaproszeniach będzie też więcej szczegółowych informacji taki mały regulamin kto, co, gdzie o której, co zamiast kwiatka, gdzie nocleg itd itp do tego w połaczeniu z jakimiś zabawnymi tekstami :-) do zaproszeń będziemy również rozdawać fioletowe wstążki, żeby każdy przyczepił sobie do samochodu :-)

Ele;cia z zaproszeniami rewelcia:) mysle, ze na wezwanie goscie sie stawia, no chyba , ze bedzie racjonalnie usprawiedliwiona nieobecność :)

Skoro jedno z Was jest niewierzące, to po co Wam zaświadczenia?
A sama ceremonia będzie podobna, tylko jedno z Was powie na koniec przysięgi "Tak mi dopomóż Pani Boże Wszechmogący..."
Co do samych nauk to nie wiem jak to wygląda w takiej sytuacji, ale na pewno będziecie musieli iść do poradni rodzinnej.

z księdzem już na ten temat rozmawialiśmy - to było jedno z pierwszych pytań czy udzieli nam takiego ślubu, on na szczęście nie widzi w tym problemu :) ale ksiądz jest też w tej sprawie mało poinformowany bo nie wyprawiał jeszcze takiego ślubu. będę się upierać przy tym zaświadczeniu ze szkoły (oboje mamy) i zobaczymy co z tego wyjdzie hehe :)

a tak jeszcze z innej beczki :) macie już dziewczyny jakiś wzór zaproszeń/zawiadomień na oku? ja z moim narzeczonym stawiamy na oryginalność i będziemy prawdopodobnie mieć takie:

image

lub

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak bierzesz ślub jako niewiewierząca to to zaświadczenie nie ma znaczenia. Poza tym jak byłaś bierzmowana, a chcesz jako niewierząca to to też chyba nie jest takie proste... Pogadajcie szybko z księdzem w tej sprawie.
Słyszałam, że jak obydwoje młodych ma ten glejt po religi w szkole, to zwalniają, ale trzeba się dogadać bo ponoć też nie wszyscy księża.. Jak tylko jedno ma to trzeba chodzić na nauki.

ja myślę o alkoholu tylko ze względu na promocje, np wino już mam od jakiegoś czasu kupione bo po znajomości udało mi się kupić butelkę za 10zł a nie za ponad 20zł :)
co do kościoła to my jesteśmy już wstępnie zaklepani, wszystko na razie przez telefon bo i z księdzem mamy problem się spotkać (może to jakieś fatum 13 :D hehe). My chcemy godzinę 17.00 a wydaję mi się że to jest taka typowa godzina ślubu więc wolę mieć już ją zarezerwowaną.
Mam pytanie odnośnie nauk przedmałżeńskich. Kończąc liceum z religii dostałam takie zaświadczenie o ukończonym kursie (w ramie przedmiotu) i myślałam że nie będę musiała już na nie chodzić ale ksiądz nic na ten temat nie wie, był nawet zdziwiony o takim zaświadczeniu. czy któraś z Was posiada takie zaświadczenie? nie wiem co teraz zrobić bo ja będę mieć ślub tzw mieszany - ja jako osoba niewierząca, i jakieś chodzenie do kościoła na nauki w ogóle mi się nie uśmiecha

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...