Młode Pary 2013 (część 3)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 3)

ja tez planuje isc do kosciola mniej wiecej na rok przed slubem, takze za jakies 4 miesiace sie wybierzemy dopiero.
my jeszcze nie mamy ani zespolu ani fotografa a Wy juz o kupnie wodki myslicie, to sie nazywa rozbieżność ;P ale tak jak u indygo Wyborowa jest pewna jak smierc i podatki, tak u nas zapewne bedzie Sobieski :P

Nie za szybko z tym kościołem? Ja na rok przed się wybiorę czyli jakoś wrzesień październik.. I tak bedziemy celować w dość wczesną godzinę, wiec nie powinno być problemu.

Kanjpę klepneliśmy! Mamy umowę. Do tej pory miałam stresa, że nie mamy, a teraz mam stresa, że mamy na 1,5 roku przed i to zdecydowanie za szybko :/

Alkohole będziemy mieć różne, bo uparłam się na drinki z baru a nie wódkę na stole. Ale sama wódka będzie Wyborowa- wogóle nie rozmawialiśmy na ten temat, bo to oczywiste jak podatki i śmierć :)

My też po wakacjach planujemy zakup a przez wakacje będziemy testować :-) myślimy może Stock albo Żubrówka bo mają jasne zakrętki he he :-) a czerwone nie będą pasowac do wystroju ... wiem wiem świruje i pewnie skończy się jakieś popularnej :-)

Jakoś nie możemy się wybrać do Kościoła zarezerwować datę ....a czas ucieka .....

wzięłam sie za siebie i ostro zaczęłam szukać sali. Jak narazie spodobała mi się jedna i nawet mają wolne termin:-) na dniach pojadę tam zobaczyć więc jak narazie wszystko mi sprzyja oby tak dalej:D

my jesteśmy zdecydowani, tzn mój narzeczony bo ja wódki nie piję :) w sobotę jedziemy do hurtowni i zobaczymy co z tego wyjdzie hehe.
my już kolejne rzeczy kupujemy a zespołu dalej nie mamy :P, ehh my mamy chyba jakiegoś pecha do nich :( w sumie wstępnie już mamy ale nie ma kiedy się spotkać żeby umowę podpisać.

Co do wódki, to my zaczniemy kupować już po wakacjach. chcemy rozłożyć sobie wydatki w czasie, wódka zazwyczaj ma długi termin ważności, więc może spokojnie leżeć i czekać :)

Evelcia
2012-05-16 22:08
a ja się teraz zastanawiam czy kupić już wódkę bo w hurtowni w Pruszczu Gdańskim jest sobieski (zależy nam akurat na tym alkoholu) 0,5l za 17,45zł. okazja niezła, ale czy nie za szybko z tym kupnem ? co o tym sądzicie dziewczyny ? :)

Evelcia - - my też planujemy kupić wódkę wcześniej ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy którą wybrać. Rozłożymy koszty w czasie a poza tym już jedna rzecz z głowy. Napoje i soki mają krótszy termin ważności więc to na pewno kupimy przed weselem ale wódkę można szybciej. Jeżeli jesteście w 100% zdecydowani na Sobieskeigo to korzystajcie z promocji :-)

A właśnie dziewczyny wiecie już jaką wódkę wybierzecie na wesele ?? My przez wakacje będziemy testować ... :-):-)

Indygo - - ciekawa ta biżuteria :-)

a ja się teraz zastanawiam czy kupić już wódkę bo w hurtowni w Pruszczu Gdańskim jest sobieski (zależy nam akurat na tym alkoholu) 0,5l za 17,45zł. okazja niezła, ale czy nie za szybko z tym kupnem ? co o tym sądzicie dziewczyny ? :)

poki co na liscie mamy 90 osob :)

pandora jest fajnej jakosci, mam bransoletkę juz pare ladnych lat i zadnego czyszczenia, polerowania, wszystkie elementy dobrze sie układaja, chociaz ciezkie strasznie

Little 5 tys na ile osob?

Wiecie co, teraz wkręciły mi się obrączki z Pandory... Mają bardzo mało białego złota, ale nawet się zaczełam zastanawiać nad srebrną z dodatkiem żółtego złota. To niby są pierścionki, ale część w formie cieńkich obrączek. Z czasem można sobie coś do niej dokupić i nosić po kilka. Fajnie można zmieniać jej wygląd w ten sposób.
Jak by któraś chciała zobaczyć:

http://www.pandora.net/pl-pl/explore/products/rings#190243D

Iwcia - - my z salą też mieliśmy problem, szukaliśmy szukaliśmy ale te co nam się podobały odpadały zazwyczaj przez brak noclegów więc wybraliśmy już sprawdzoną (wesele siostry) :-) jak dogracie umowy pochwalcie się kogo wybraliście

innabajka - - fajnie, że dołączyłaś :-)

fajnie, że nasze grono się powiększa , więcej pomysłów :-)

little_me - - miło, że zainteresowały Cię nasze pomysły i mam nadzieje, że podzielisz się z nami swoimi postępami w przygotowaniach :-) dla mnie wielki podziw, że zdecydowaliście się sami to wszystko ogarniać ale jeżeli w ten sposób uda Wam się zaoszczędzić to super.

Właśnie po to jest to forum, żebyśmy mogły się wymieniać opiniami, pogladami, pomysłami itd. itp. Dla mnie to natchnienie na nowe rzeczy a czasami nawet to potwierdzenie, że mój pomysł jest ok :-)

z naszych wyliczeń wychodzi że ok 5 tys może wyjść nam taniej. Zależy jaka sala i kucharka ;) niby to nie jest jakaś zawrotna kwota ale mieć a nie mieć przy tych wszystkich kosztach to jednak zawsze plus :)

ale czy organizowanie wesela w sali weselnej ze swoją kucharką wychodzi dużo taniej??

akurat mamy to szczęście że ciastami zajmie się ta sama ekipa, która będzie przygotowywać resztę jedzonka i tort też nam zrobią :) do tego cała zastawa itd jest nowo zakupiona na tej sali więc nie mamy z tym problemu, nie wiem tylko jak z kieliszkami do szampana i wódki.
od dekoracji jest tam już jakaś konkretna dekoratorka, także my wybieramy tylko kolor, kwiaty, pokrowce itd.
kaucji jako takiej nie ma, ewentualne szkody/media/klimatyzacja/śmieci itd płacimy po weselu zgodnie z odczytem liczników.
obrusy chyba kupujemy i możemy je sobie wyprać albo i nie. po weselu na szczęście sprzątać będą panie z kuchni także o to się nie martwimy, po poprawinach ewentualnie możemy a nie musimy sprzątać - za dodatkową opłatą Panie kucharki za nas to zrobią. Więc musimy tylko zdać salę w poniedziałek czy we wtorek :)

na sali rzeczywiscie jest wiecej pracy, z tego, co co wiem

- zastawa, sztućce
- obrusy/ewentualnie pokrowce na krzesła
- opłaty za media
- pewnie kaucja i zniszczone przedmioty
- strojenie sali
- uprzatniecie po weselu, ewentualnie wypranie i wyprasowanie obrusów

dobra kucharka to podstawa, jakas pani od ciast ewentualnie :)

cześć dziewczyny :)
obserwuję Wasz wątek już od jakiegoś czasu i muszę pwoiedzieć że wiele pomysłów mnie zainteresowało :)
sami planujemy wesele na wrzesień 2013, jednak na razie mamy tylko salę zarezerwowaną :) czeka nas jeszcze fotograf i zespół póki co, kamerzysty nie chcemy :)
nie będę mówić jaka sala bo jestem spoza trojmiasta, a wesele będzie w okolicach starogardu gd, ale dołączam do wątku jeśli można bo super się Was czyta i czuję że dużo od Was zaczerpnę przy swojej organizacji :)
aa no i w przeciwieństwie do Was nie mam wesela w knajpie tylko na sali z własną kucharką, także czeka mnie troszkę więcej wyzwań niż Was, tak mi się wydaje :)

hej dziewczyny;) ja też planuję ślub w 2013 ale co do sali, fotografa itp to narazie się rozglądam a widzę ze wy już prawie wszystko macie pozapinane na ostatni guzik ;D

Shanti :)

wesele na 100 osób , mamy zespół nagrany , fotografa też :) chociaż sprawy formalne czyli umowy jeszcze nie podpisane, są to osoby z polecenia więc myślę że będzie oki :)

Wszystkie Pary Młode , które chciałayby wynając barmana na wesele mogę z czystym sumieniem polecić Pana Pawła Stryjewskiego http://www.planujemywesele.pl/23210-twoj-bar

Może być to też fajny pomysł na wieczór panieński i kawalerski.

Planowanie troche daje przedsmak stresiku mimo że jeszcze tyle czasu jest do tego ważnego dla nas dnia :)

Shanti masz racje że ciężko znaleźć salę z noclegami na taką ilość gości , ja mam mniejszą liczbę i łatwo nie było

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...