Młode Pary 2013 (część 3)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 3)

do shanti

2. jakie opłaty w Kościele/jakie kwoty?
3. jaka piosenka na pierwszy taniec?
4. kolor/motyw przewodni ślubu
5. suknia ślubna - w jakim stylu, wybrane modele, zdjęcia. Suknia ślubna - kupić suknię w salonie? kupić używaną? wypożyczyć? uszyć? ile przeznaczyć $$ ?
6. buty - białe czy kolorowe? ile przeznaczyć $$ ? jaka wysokośc obcasa? skóra, satyna czy "plastik" ?
7. bukiety ślubne - nasze wstępne wyobrażenia - zdjęcia
8. sukienki na poprawiny - jasna czy w kolorze?
9. obrączki - złote/białe złoto/mieszane, tradycyjne czy indywidualne pomysły, gdzie kupić? markowe salony czy jubilerzy?
10. na ile osób wesele?
11. czy zapewniacie jedzienie "obsłudze" i ile za nie płacicie ?
12. pomysły na wieczór panieński
13. zmiana nazwiska - zostawić swoje? dwuczłonowe? czy męża?
14. Kalkulator stażu pracy - czyli ile lat będziecie miały/będzie miał pan młody w dniu ślubu? ile czasu jesteście ze sobą? ile czasu jesteście zaręczeni?
15. welon - długi/krótki? kapelusz? kwiaty we włosach?
16. droga do ołtarza - sama? z tatą/bratem/dziedkiem? z męzem?
17. ślub - na którą godzine najlepiej?
18. kosmetyka - włosy - zapuszczacie? naturalne? farbowane? paznokcie - naturalne/sztuczne? sztuczne rzęsy itp.
19. oczepiny - podejście do zabaw weselno-oczepinowych?
20. torty
21. auto do ślubu - swoje, pożyczone czy wypożyczone?
22. sala weselna - ile $$$ za osobę ?

ad.2 u nas msza ślubna będzie kosztować ok 1000 z organistą
ad.3 cały czas myślimy bo chcemy się zapisać na kurs tańca i nie mamy pomysłu
ad.4 zdecydowanie blady róż
ad.5 suknię kupiłam używaną z koronki. chcemy plener nad morzem i w polu a w wypożyczonej nie byłoby takiej opcji. cena 1.500
ad.6 buty białe ze skóry bo buty w dniu naszego święta muszą być wygodne a jak są ze skóry to łatwo je wyczyścić. z satyny mam też ,ale zapasowe. Mam nadzieję,że te drugie nie będą wcale potrzebne
ad.7 bukiet ślubny na pewno będzie w kolorze bladego różu ale cały czas się zastanawiam jakie kwiaty
ad.8 sukienka na poprawiny będzie jasna kolor ecru lub pudrowy róż
ad.9 obrączki mieliśmy swoje złoto i daliśmy je przetopić koszt 150 zł a nasze obrączki razem będą miały 13 g. obrączki klasyczne. jednokolorowe
ad.10 wesele na 80 osób mamy potwierdzenia od wszystkich gości
ad.11 zapewniamy jedzenie obsłudze jak najbardziej. płacimy 170 zł os
ad.12 wieczór panieński to prezent od siostry nie wiem co wymyśli
ad.13 przyjmuję nazwisko męża
ad.14 będziemy razem 4 lata
ad.15 welon będzie długi- dwuwarstwowy
ad.16 jeszcze nie wiem, ale raczej z tata
ad.17 my mamy na 16.00
ad.18 mam długie włosy i fryzurkię wybieram lekką tzn tył rozpuszczony a paznokcie naturalne
ad.19 oczepiny dla mnie to najlepszy czas w trakcie wesela
ad.20 tort jeszcze nie wybrany
ad.21 do ślubu jedziemy bryczką
ad.22 za osobę płacimy 170 zł z poprawinami

Jakoś nie rozpatruje tematu w kwestii najpiękniejszego dnia w życiu... Przepraszam, ale strasznie to banalne, poza tym wolę się nie zawieść.
Na pewno będzie to bardzo drogi dzień więc ja na przykład chcę mieć świadomość że zostawię te pieniądze w knajpie która mi się naprawdę podoba a nie jest jakimś kompromisem. Zrezygnowałabym z wyprawiania wesela w ogóle gdybyśmy w końcu nie znaleźli fajnej knajpy.

Wiem wiem ... łatwo nie jest :-) my postawiliśmy na miejsce sprawdzone przez nas samych bo miała tam wesele moja siostra :-) na początku też szukaliśmy, żeby nie powtarzać tego samego ale się poddaliśmy bo wszędzie były jakieś minusy a z nowymi miejscami nie chcieliśmy ryzykować :-)
ale to nie jest naważniejsze .... prawdziwy i wyjątkowy klimat tworzą ludzie więc najwazniejsi jesteście WY i Wasze dobre samopoczucie i goście !!! Goście to była dla mnie najtrudniejsza decyzja wymagająca ode mnie najwięcej i przeprowadziłam niezłą selekcję :-) ale ten dzień chce dzielić z osobami mi bliskimi i życzliwymi :-)

decyzja nie jest łatwa do podjęcia gdyż no jakby nie patrzeć to ma byc najpiękniejszy dzień w naszym życiu :)

Dziewczyny życzę w takim razie powodzenia z umowami :-) dajcie później znać co i jak to dopiszemy do listy ....

Co się dzieje z Pannami 2013 ??? Ja wiem, że do wesela sporo czasu ale odzywajcie się czasami :-)

U nas priorytet to teraz zaklepać termin w Kościele :-)

My w Gdyni, ale tak się boję zapeszyć z wcześniejszym mówieniem o tej knajpie, że jeszcze się wstrzymam. Tak mi się podoba ta knajpa i cenę mamy na razie dobrą ustaloną, ze jak podpiszemy to będę skakać z radości i chwalić się na forum :) Chcemy w mieście, żeby blisko było bez noclegów i poprawin.

a gdzie będziecie podpisywać?
My mamy umówione spotkanie na przyszły tydzień z orkiestrą no i zastanawiamy się ostatecznie nad wyborem sali - wszystko wskazuje na Koleczkowo..

Trochę zdechło to podbiję...
W końcu dostałam wzór umowy, może uda nam się ją w końcu podpisać!

AKTUALIZACJA !!!

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~z. - Ania i Paweł, ślub: Kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Rumi, sala: "Filip" Osłonino, zespół: Party, foto: fotoinlove, kamerzysta: videotom (Tomasz Młyński).
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto - Fotogrupa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

Jakby coś się nie zgadzało, czegoś brakowało lub kogoś brakowało dajcie znać :-)

witam nową parę Z. - widzę, że mamy tych samych fotografów :-) nas przed ślubem czeka jeszcze sesja narzeczeńska :-)

udzielajcie się częściej :-)

Pozdrawiam

wiem już pewnie macie dość tego mojego fioletu :-) ale jak Aga M. zapytała to znowu odpowiem ... tak planuje wesele z kolorem przewodnim ..... będzie to ciemny fiolet połączony z bielą/srebrem.

Takie są plany ale czy wyjdą zależy od butów...... jeżeli znajdę ładne wygodne fioletowe to wszystko się uda :-)

moim marzeniem jest bukiet z fioletowo-białych tulipanów ale ślub mam w październiku więc nie wiem jak wtedy z dostępnością tulipanów dlatego szukam też innych inspiracji .... frezję, eustoma, goździki :-)

bukiety z frezji są bradzo wdzięczne:). tulipany tez wygladaja swietnie, zwiazane w prosty bukiecik. czyzby fioletowe wesele?

Witam wszystkie Panny Młode z 2013r.! :) Udzielam się sporadycznie w postach, ale w czytaniu jestem dość na bieżąco ;) Zresztą mój narzeczony też ;) Chcielibyśmy się dopisać do par 2013- Ania i Paweł, 4.05.2013r., ślub: Kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Rumi, sala: "Filip" Osłonino, zespół: Party, foto: fotoinlove, kamerzysta: videotom (Tomasz Młyński).

Pozdrowienia dla Was! :)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ale cisza ...... pewnie opalacie się nad jeziorkiem ... a ja dalej przeglądam, oglądam ..... :-) i znowu mnie wzieło na bukiety ślubne więc żeby troszkę forum ożywić to się z wami podzielę tym co mi wpadło w oko :-)

Myślę, że tak...... jeżeli nie zależy Ci, żeby dokładnie to złoto, które dajesz było w Twojej obrączce to chyba obojętne jakie zaproponujesz .... nawet jak dajesz żółte złoto czasami są to różne próby a każda próba ma swoją inną cenę ....

czytałam na forum, że niektórzy dawali nawet to "ruskie pomarańczowe" złoto i też jubiler to przyjmował tylko inaczej wyceniał w tym wypadku taniej

A jak chcę obrączke z białego złota, a mam żółte to mogę je sprzedać jubilerowi na wymianę za białe? Mój chłop bedzie miał tytanową więc jedną bym tylko zamawiała u jubilera.

Myślałam o obrączkach .... i z tego co zauważyłam to ceny w znanych sklepach YES KRUK APART itp. są strasznie drogie i do tego zazwyczaj ta cena to koszt jednej obrączki.

Poczytałam na forum, że bardziej opłaca się wykonać obrączki u jubilera i przynieść swoje złoto :-)

Zrobiłam przegląd u siebie w szkatułce i troszkę złota do przerobienia się znalazło a do tego kochana teściowa dołożyła coś od siebie więc może coś z tego wyjdzie :-)

teraz tylko wybrać wzór obrączek ... :-)

W Trójmieście powstała nowa agencja opiekunek, która ma w swojej ofercie również opiekunki i animatorki na wesela: http://www.opiekunki-trojmiasto.pl :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

moze to sie wydawac , ze za duzo, bo animatorka, u nas jak pisalam byla dwojka, ale nie wyobrazam jakos sobie, ze kazdy rodzic pilnuje swojego dziecka caly czas , kiedy wokol tyle atracji, mloda para pierwszy taniec, dzieci tez chca tanczyc, bo juz tez tak widzialam, a rodzice, szczegolnie Ci, ktorzy nie maja na co dzien mozliwosci "odpoczniecia" od pociech beda sami odmawiac sobie zabawy i caly czas miec dzieci na oku. ciekawi mnie czy to duzy koszt , a moze warto zainwestowac w dobra zabawe wszystkich gosci:

http://forum.trojmiasto.pl/ANIMATOR-na-wesele-25-09-2010-t170246,1,11.html

znalazlam taki link

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...