Młode Pary 2013 (część 4)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 4)

aniawwo1987 z Bolszewa widzę że mamy tego samego karzyste.
Przyznam się że bierzemy go troche "w ślepo" wiec sie troche obawiam. Co prawda widziałam teledyski ślubne i właśnie dlatego się na niego zdecydowałam ale szczerze troche się boje?

A ty dlaczego go wybrałaś?? Możesz coś wiecej powiedzieć o tej firmie?

Chodzi mi o Multmedia360 ;) jeśli ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia.

A co sadzicie o sali Wanilla Nowy Dwór?
http://weselnasala.com/?modul=strony&strona=1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

w czerwcu bede miec do sprzedania suknie Cymbeline model Femea ( http://www.eternitybridalwear.co.uk/wedding-dresses/index.php?app=ecom&ns=prodshow&ref=cymbeline_femea_wedding_dress ) jesli ktoras chetna prosze o kontakt czarnamarta@tlen.pl , wesele mam w maju, ale plener na poczatek czerwca mam w planach..

Zapraszam do obejrzenia

http://moda.allegro.pl/suknia-slubna-agnes-wzrost-ok-175cm-buty-roz-41-i2581261794.html

Jesli chodzi o tablice z planem stołów to podobał mi sie pomysl jaki widzialam na jednym blogu...Szukałam teraz zeby wkleic,ale znalezc nie moge:( Byla to tablica a na niej ramki do zdjec kazda z innej parafii w kolorach pastelowych z nazwiskami osob ktore siedza przy konkretnymm stole. Fajnie wygladało. Gdzies na arttrend.blog.pl to jest. W Hotelu Bryza mieli. Na prawde fajne

We Władysławowie ślub nie..Ale w Karwi tak:) A wesele w Jastrzębiej Górze:)

ZAPRASZAM DO NOWEGO WĄTKU NR 5 - aktualizacja + kontynuacja rozmowy:

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2013-czesc-5-t401281,1,11.html

Ale mnie tu długo nie było :) Szybko lecicie z tymi tematami :)

Latte: co do muratu,to nie polecam, co prawda byłam tam na weselu tylko raz i to kilka lat temu, ale było to najgorsze wesele na jakim byłam :)

My mamy wesele w Casilli w Kębłowie, na górnej sali :) więc polecam :) Sala jest piękna, jedzenie też pyszne, no i z Wejherowa będziesz miała blisko ;)

Dziewczyny z każdym wątkiem idzie nam lepiej a co się z tym wiąże - ślub i wesele zbliża się dużymi krokami :-)

Statystki:

1.WĄTEK : 20.09.2011 - 13.03.2012 - 324 wpisy

2.WĄTEK : 06.03.2012 - 11.04.2012 - 312 wpisów

3. WĄTEK: 11.04.2012 - 09.07.2012 - 300 wpisów

4. WĄTEK: 09-07-2012 - 06-08-2012 - 378 wpisów

my również na początku myślelismy o takich rzeczach ale zarówno rodzice jak i świadkowie to osoby konkretne i praktyczne, nie lubią jak się wydaje pieniądze na byle co, nie lubią tzw. kurzołapów czyli wazoników statuetek dyplomów itd. więc postanowiliśmy, że prezenty będą proste i praktyczne. Dla rodziców pamiątkowy filmik i kwiaty dla mam bo je uwielbiają, dla teścia, swiadkowej i świadka trunki bo to zawsze się przyda :-)

ja widzialam w necie swiadectwa z promocja do klasy tesciow dla rodzicow. sie nad tym zastanawiam.

http://www.podziekowaniadlarodzicow.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga_Kr - remont w Katedrze trwa już od kilku lat chyba od 2009 roku i już sporo zrobili m.in. odnowili ławki a pod ławkami zrobili ogrzewanie, odnowili okna i organy itd. a teraz robią coś za ołtarzem bo stoją rusztowania przykryte białymi szmatami ale mam nadzieję, że za rok już wszystko będzie skończone i rusztowanie zniknie :-)

Jeżeli chodzi o strojenie to nie pozwalają na obce firmy. Po kwiaty jeździ ksiądz a strojeniem zajmuje się Pani związana z Kościołem. Przy rezerwacji terminu ksiądz mówił, że biorą od pary 150 zł na kwiaty. Nie wiem jak wygląda sprawa w momencie kiedy ślub w danym dniu bierze tylko jedna para - podejrzewam , ze wtedy trzeba dac więcej.

Jeżeli chodzi o dywan to rozkładają go zawsze (chodnik do ołtarza + dywan pod krzesłami młodych) ale są dwa rodzaje chodnika 1.zwykły krótki czerwony we wzorki, który rozkładają zawsze i 2. dywan papieski, dłuższy ladniejszy czerwony gładki i o niego trzeba troszkę powalczyć :-)

Nartu22 - pierwsza młoda miała bardzo ładny bukiet z różowych róż połączonych z kremem i troszkę większy i był widoczny a druga młoda miała też ładny bukiet krem z fioletem ale taki malutki, że na poczatku myślałam, że to bukiet świadkowej :-)

Aga_Kr - jeżeli chodzi o sklepy ślubne to orprócz tego we Wrzeszczu jest jeszcze w Gdyni http://www.zaproszenia-slubne.pl/front.php?tresc=przedstawiciele
W Gdańsku na ul. Kościuszki mają duży wybór http://www.decarte.pl/kontakt.php

Katalogi z zaproszeniami mają też w drukarniach.

Marta25 - jeżeli chodzi o podziękowanie dla rodziców za wychowanie to my również planujemy nakręcić filmik z podziękowaniami, który będzie wyświetlony na weselu, do tego będą wręczone kosze kwiatów dla mam a dla teścia jakiś trunek. W trakcie wręczania upominków orkiestra zaśpiewa Preludium To dzięki Wam a później oczywiście poleci Cudownych rodziców mam bo tego nie może zabraknąć :-) i wspólny taniec w kółeczku. W czasie oczepin orkiestra odśpiewa przyśpiewki na temat teściowych itd. A po weselu planujemy zaprosić rodziców na obiadek i podziękować im za pomoc w organizacji wesela i dostaną od nas fotoksiążki ze ślubu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Latte, na ich stronie internetowej jest Księga Gości.

Dziewczyny co do tych sklepów z akcesoriami ślubnymi to powiem Wam że można pójść tam sobie obejrzeć co Wam się podoba a co nie ;). Ale wydaje mi się że cenowo to jednak najbardziej opłaca się jednak allegro ;). ja oglądałam pudełka na ciasto i widząc przebitkę 2 zł na sztuce to jednak wybrałam internet :).
Co do zaproszeń to wiele sprzedawców na allegro proponuje próbne zaproszenie (kupuje się jedno, płaci jak za zwykły list).

To pasowanie na teściów jest super ;) też planujemy je mieć u siebie ;). Nie jestem pewna czy moją "teściową" też ono rozbawi, ale moja mama mi zapowiedziała że jak tylko usłyszy "cudownych rodziców mam" to mnie na miejscu udusi ;).

Kurcze fajne to ślubowanie teściów. Muszę to przemyśleć. Dobrze, że są takie fora, można się pomysłami powymieniać :) Może ma ktoś jeszcze jakiś?

Prosze was bardzo, znalazłam już jakiś czas temu na necie oto przykład z portalu:

Podziękowanie dla rodziców...
U nas w formie "pasowania" na teścia

Wodzirej prosi rodziców na środek sali i czyta:

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ.

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
Rodzice : ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie, co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się, z co najmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka, kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za każdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sąsiada zaszczekał inaczej niż zwykle?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

Poza tym chcę zamówić szarfy, zastanawiam się jeszcze nad napisem, ale chyba poprostu : Idealny Teść a dla mam Idealna Teściowa.

Nartu22 mozesz opisac to pasowanie na tesciow?:)

Też o tym myślałam, ale jeszcze nie rozmawiałam z B., napewno będzie pasowanie na teściów :D

A jakie planujecie podziekowania dla rodziców? Jakiś prezent wyjazd? Ja się zastanawiam nad taką popularną ostatnio formą (ale tylko dla mnie-rodzice byli by pewnie zaskoczeni bo nie siedza tyle na youtube co ja:D) nagrania filmu który był by w odpowiednim momencie na weselu puszczony z projektora i potem w prezencie kazdy z rodzicow dostal by kwiaty zdjecie zrobione np podczas kręcenia tego filmu oraz taki film dla siebie...a jakie Wy macie pomysły? Tu przykłady takich filmów :

http://www.youtube.com/watch?v=Vp5I-SjaIqI

http://www.youtube.com/watch?v=wqf_vqXyUUg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=RMXKiB58QkQ

Już widzę to wzruszenie :)

luzik,
rozejrzyj się dobrze jak będziesz w środku i daj znać co tam można dostać ciekawego - poza zaproszeniami. Ciekawa jestem czy napełniaja balony helem, i wogóle.

(:

dzięki śliczne :) przjeżdzam tamtędy codziennie ale mega zaspana teraz się przyjrze :)