Młode Pary 2013 (część 4)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 4)

Mam suknie różnych producentów i można się w nich fotografować. Można również fotografować suknie na manekinach. Są to pojedyncze egzemplarze (od pierwszej Właścicielki - komis) - Pronovias, San Patrick, Herm's, La Sposa, Marietta, Agnes. Zapraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

niech sie dzieje wola Nieba, z nią sie zawsze zgadzać trzeba....

Dzięki Aga M., tylko właśnie się boję, że Proboszcz się nie zgodzi, no chyba że u mojego B będziemy chcieli zrobić...

Do każdego salonu, do którego wchodzę - pytam i przeważnie słyszę nie. Z ukrycia raczej robić nie będę, bo sama sobie nie zrobię :) A zresztą panie nie odstępują Cię na krok jak już jesteś w sukni...

bylismy u znajomych na ślubie - ich parafia, ale ksiądz - pożyczony - ich kolega, z tego co wiem ustalili z proboszczem i nie było problemu, przed mszą przebrał sie w szaty i poprowadzil goscinnie ich msze.

dobrze sie wszytsko uzgodnic z proboszzce tam, gdzie zdecydujecie sie brac slub czy przewiduje taka opcje

Dziewczyny kolejny problem do rozwiązania!

Sprawa wygląda tak: Nie wiemy w jakim Kościele datę zaklepać. W mojej nowej parafii, a może w Redzie. Albo może u Pana Młodego. Nie wiem.

Wogóle oboje byśmy chcieli, żeby ślubu udzielał nam Ksiądz wogóle z innej parafii (kiedyś mnie uczył, a teraz jest gdzieś indziej) i teraz moje pytanie brzmi następująco : Czy któraś z was spotkała się z takim problemem? Że macie wybranego Księdza, ale ze względów logistycznych nie możecie brać ślubu w jego parafii, tylko chcecie np w swojej. Nie wiem czy za bardzo nie pogmatwałam tej sytuacji teraz ;p. Rozumiecie o co mi chodzi, prawda?

oświadczen raczej nie wprowadza, bo przeciez jak by sprawdzili, ze Klientka pierwszy raz i mozliwe ze ostatni odwiedza salon nie wykorzysta wzoru?. powiem szczerze ze na robienie fotek ukradkiem bym sie nie zdecydowała, bo moze sie okazac, ze po uslyszeniu flesha przez obsluge przymiarki kolejnej sukni nie bedzie, a niemilo by bylo zostac wyposzonym z salonu.

mysle, ze najprosciej zapytac...

nea86, no na przykład ;).

Ale lubią utrudniać życie.

Mogli by jakieś oświadczenia wprowadzić do podpisu np. że nie będzie się rozpowszechniać zdjęć sukni itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

można próbować. Generalnie uważam że to bez sensu, że nie pozwalają robić zdjęć. Jeśli boją się że wzór sukni zostanie ukradziony i uszyty przez krawcową Panny młodej, to nic w tym trudnego - wszystkie zdjęcia sukien można zobaczyć w internecie.

A wiadomo że nasze zdjęcia w sukni ułatwiają wybór. Łatwiej z dystansem np. następnego dnia ocenić w której się sobie najbardziej podobamy.

Byłam w Agnes i o aparacie można zapomnieć - chyba, że ukradkiem :)

temat złoto - myslę, że da się żółte zrobić na biale - placi się ponoć na "koloryzację". Trezba bezpośrednio już u złotnika się dowiedzieć.

ale to nawet nie da się jakoś ukradkiem tego zdjęcia zrobić ? :)

Shanti, właśnie właśnie, we wszystkim masz racje :), genialna Kobieta z Ciebie (;.

Co do koloru przewodniego to nie można powiedzieć, żeby u nas taki istniał. Dodatki róż, ale tez srebro. Sala ma swoje własne kolory, z których nie będziemy rezygnować, bo jest zbyt ładnie :).

Ale wcześniej myślałam tez o takich odcieniach złota/ kolorach cielistych/ pudrowych - to całkiem fajna opcja. Poza tym wszystkie żywe też są fajne, właśnie fiolecik, turkus, zieleń, czerwień troche już nudna.

O aparatach możecie zapomnieć w: Madonna, Lisa Ferrera, Arttrend - na razie w tych byłam.
Koleżanka dwa lata temu była w Agnes i też nie można było robić zdjęć :(
Z tego co pamiętam to w Marietta i Farage też nie można.
W Gdańsku robiłyśmy zdjęcia w Paris na Słowackiego i Lilea we Wrzeszczu ale już tych salonów nie ma :(

u nas fiolet (różne odcienie z przewagą ciemnego) połączony z bielą/srebrem

Jakie kolory przewodnie planujecie?
Ja się nie mogę zdecydować na początku był brąz ze złotem/kremem, ale to tak jakoś smutno :) a może turkus.. :), a ten znowu za żywy..i tak w kółko!

Gosia9 - nie pomogę w tym temacie bo jeszcze nie zaczełam poszukiwań .... wiem, że siostra i bratowa robiły sobie zdjęcia w salonie Agnes ale to było kilka lat temu i nie wiem jak jest teraz.

Nartu22 - ja właśnie widzę do Twojej sukienki coś delikatnego i romantycznego i możesz zrobić bukiet mieszany z odcieni różu .... można dodać coś w kolorze fuksji ale w bardzo małej ilości. Wydaje mi się, że jak dasz taki mocny bukiet w ostrym kolorze to każdy skupi się na nim a nie na Tobie i pięknej sukni :-) a tego nie chcemy ..... bukiet to tylko dodatek :-)

Właśnie, że daje się w rozliczenie to wiem, ale zależy mi żeby obrączki były właśnie ze złota, które dam... Jak wspomniałaś w grę wchodzi wartość sentymentalna...

Złoto, które dajesz jubilerowi dajesz w tak zwane rozliczenie, tzn, tylko i wyłącznie na specjalne życzenia pierścionek babci będzie przetopiony w Twoją obrączkę, a generalnie jest to handel wymienny.
Generalnie jak daje się zloto nie jest ono przetapiane.
Ja daje żółte w rozliczenie a obrączki będę miała z białego.