Młode Pary 2013 (część 4)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 4)

Do kiecki empire to wyłącznie buty z paseczków lub ażurowe! Po mimo obaw o zdeptanie palców nie włożyłabym do takiej sukienki pełnych butów- zepsują efekt.

Może takie?
image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

ja mialam buty z zakrytymi palcami podobny model, ale z aplikacjami

http://www.witt.com.pl/big_buty/28.jpg

i na poczatku sierpnia było ok, " z moim rozmiarem stopy to bym sie obawiala wlozyc takie buty z odkrytymi palcami:)

Mam ten sam problem :)

Drogie Panie, mam pytanie.

Chodzi o obuwie. Mam dylemat. Uważam że do mojej sukienki bardziej pasują butki na paskach, ale mam z tym związane wątpliwości.

Czy moje paluszki nie zostaną zdeptane podczas wesela?
Jak będzie tak ciepło za rok (jak w najbliższy weekend), to bez sensu zakrywać stópki i się dodatkowo grzać.

Shanti szukasz oprawy muzycznej do katedry ? organy dające efetk nie z tej ziemi nie wystarczą ?

olusia3472 - podaj jakieś szczegóły jeżeli masz wszystko załatwione to uzupełnimy Twoje dane jeżeli chcesz. Kurcze zazdroszczę Ci :-) przede mną jeszcze tyle czasu i tyle do załatwienia :-)

aktualnie wybieram podkład muzyczny i szukam oprawy muzycznej do Kościoła i planuje zrobić próbne zaproszenie :-)

jestem pierwsza:) ja juz mam wszystko zalatwione nawet zaproszenia rozdane:) bo mieszkam za granica

Co do dzieciaczków to chcę dla nich zrobić osobny stół , ponieważ mamy ich sporo. A jeśli posadzimy ich koło swoich rodziców i po chwili się rozejdą to będzie pustoo :)))
u nas bedzie około 15 maluchów w wieku do lat 10 :)

U nas będzie wyglądało to jakoś tak :

My a obok nas świadkowie: obok mnie świadkowa siostra z mężem a obok PM jego świadek brat z żoną (a pomiędzy jeszcze ich dzieci więc stół zajęty). Po mojej stronie moja rodzina: mama, babcia, ulubiona starsza ciocia, dziadek, chrzestna itd. aż do kuzynostwa, które będzie pomieszane i znajomi. Po stronie PM za świadkiem tak samo rodzice, babcia, chrzestni, wujkowie z cioteczkami.

Pytałam już brata gdzie chce siedzieć to powiedział, że woli z młodymi więc nie będę go na siłe sadzać przy mamie bo tak wypada. Pytałam również kuzynki mojego PM czy chcą siedzieć z rodzicami czy oddzielnie i obie stwierdziły, że oddzielnie więc już wiem, że starsze kuzynostwo pomieszamy i posadzimy razem a za nimi znajomych.

Mam tylko problem z dziećmi i nastolatkami ale chyba będą mieli miejsca przy rodzicach - a i tak raczej przy stole nigdy nie siedza tylko latają po hotelu :-)

Jeżeli chodzi o zaproszenia na ślub to w sytuacji gdy zapraszają młodzi wraz z rodzicami ( bo rodzice pomagają w organizacji wesela $$ ) to raczej rodziców się nie zaprasza :-) My będziemy dawać zaproszenia rodzicom ale tylko, żeby mieli na pamiątkę :-)

Dla świadków powinny być zaproszenia, na których będą ujęci ich partnerzy ew. dzieci.

Winietki dla wszystkich włącznie z parą młodą :-)

Wybór miejsca dla gości weselnych to zawsze ciężka sprawa i nigdy wszystkim się nie dogodzi więc najlepiej zrobić tak jak się chce a wcześniej zrobić wywiad z gośćmi kto koło kogo chce itd.

Wszystko zależy też od ustawienia stołów i czy chce się usadzić gości wg rangi (wg wieku, pokrewieństwa, kto dla Was najwazniejszy itd.) czy na pierwszy plan dać znajomych bo lepiej się z nimi bawimy na imprezach :-)

Jeżeli chodzi o nas to raczej będziemy się trzymać tradycji i na pierwszym planie będzie rodzina. Osobiście byłam dwa razy na weselu, na którym znajomi byli wyróżnieni i nie bardzo mi się to podobało. U nas znajomi będą siedzieli na końcu za młodym kuzynostwem, żeby mogli się wyluzować :-)

czy rodzicom daje się zaproszenia ? raz słyszałam że tak, drugi raz, że nie i totalnie zgłupiałam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coraz częściej jest tak, że koło PM i świadków nie sadza się rodziny (bo co to za zabawa z dziadkami na przykład) a młodych- przyjaciół i znajomych. Dalej rodzinę i rodziców. Na tych weselach na których byłam super się sprawdził ten patent na usadzenie. Starsi się razem bawili a młodzi razem i nikt nie był urażony.
A winietki dla młodych też zawsze były- Panna/ Pani Młoda Pan Młody, świadków z imienia i nazwiska raczej się wymieniało.

Dziewczyny mniej par = wiecej wolnych terminow u fryzjerow itd:-)

my zapraszalismy, a Rodzice otrzymali zaproszenia. swiadkowie równiez - z osobami towarzyszacymi, wymienionymi z nazwiska

winietki mielismy drewniane (panie łyżki, panowie widelce)- z wygrawerowanymi danymi gosci, zeby kazdy mogł cos wyniesc z wesela:) dla nas Pani Młoda i Pan Mlody

to juz zalezy jakie stoly (prostokatne, okragle) czasem Rodzice chca siedziec np ze swoim rodzenstwem. ogolnie przy stole prezydialnym - Para Młoda, Rodzice , swiadkowie z osobami towarzyszącymi, ewentualnie dziadkowie - zwykle ok 10 osób. dalej zwykle rodzina, ale to juz kwestia wyboru - czy znajomi - trzeba pamietac, kto obok kogo nie powinien usiasc ( np poklocone osoby z rodziny), jesli czesc gosci jest obcojezycznych to wypada "obsadzic" ich osobami mówiącymi w ich jezyku, jesli jest taka opcja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny,

1. skoro na zaproszeniach pisze się z reguły, że zapraszają młodzi z rodzicami jak rozumiem rozdzicom nie wręcza się zaproszeń, a świadkom ?

2. winietki - dla wszystkich oprocz młodej pary ?

3. jakie są zasady siadania do stołu weselnego ? kto koło kogo ?

oj Aga M. szczerze wątpię, Was (2010) to chyba nikt nie pobije :)

w naszym roczniku było 250 jeśli dobrze policzylam, moze Wam uda sie "pobić rekord":)

nea86 właśnie zobaczyłam, że został Ci już mniej niż rok :-) ale ten czas leci ...... mi się wydaje, że to jeszcze dużo czasu ale pary, które zaczynają listę to mają do ślubu kilka m-cy :-)

ja zaczynam się brać za siebie :-) dietka i dużo ruchu do września, żeby jakoś się prezentować przy nagrywaniu zaproszeń :-)

takie też było Jego uzasadnienie :)
a pamięci do dat to On nie ma i teraz jest pech, szczęście, pech :) 13.07.13