Młode Pary 2013 (część 4)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 4)

Tinker Bell, Tobie to można pozazdrościć formy!

Ja też rozmiar 38, ale na figurę tez mogłabym ponarzekać.

Mam nowinę! Kupiłam suknię :), wyprzedaż salonu - misja wykonana.

Moje łydki niestety nie są szczupłe;/ Mimo, że mieszczę się w rozmiar 38, to łydki i uda mam umięśnione - dużo biegam.

I tak patrzę na te zgrabne nogi na fotografiach i zazdroszczę;)

tak by się tylko mogło wydawać, że każdy w takim fasonie wygląda fantastycznie.

Takim fasonem można ukryć niedoskonałości i to całe mnóstwo, ale trzeba mieć do takiej kiecki piękne łydki, szczupłe, inaczej czar pryska.

Indygo - kolekcja Gali powinna być w gdyńskiej Madonnie, od jednej z Klientek wiem, iż podobną suknię miał Aveart. Agnes też ma kilka ciekawych propozycji To prawda, że Panie w rozmiarze 40 plus wyglądają fantastycznie w takich kreacjach.

Indygo, w takim razie zajrzyj do salonów, sezon wyprzedaży i promocji :).

Dobrze mówisz Nartu22!
Pannaweselna, właśnie o tą wygodę mi chodzi! Zauważyłam też że nie zależnie od figury ładnie w takim fasonie wyglądają chyba wszystkie PM. Mam nadzieję, że ja też :)
Tak sobie myślę, że nie chcę szyć w salonie bo drogo wyjdzie, ale na pewno wybiorę się ponierzyć, żeby wiedzieć co mi pasuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

piękną sukienkę w takim stylu ma Gala model Suzanne (kolekcja Dry 2011)
image

Uploaded with ImageShack.us

widziałam na żywo (skracałam), w kolorze ecru, rozmiar 44, do tego woalka -fenomenalne wrażenie, pięknie, oryginalnie i wygodnie

Śliczne są:)

Bardzo!!!!!:)

nic na szybko innego nie moglam znaleźć. image

długość od powiedzmy lekko za kolano do 7/8, rokloszowana jak na linie A.

Dobrze mówię?

Jaka to jest sukienka pin up?:)

Powiem Ci tak... we wszystkich, z tym że różnica w ilości w stosunku np. do sukienek o linii A. Raczej po 2/3 egzemplarze takich sukienek na salon.

Zaznaczam że w Mariettcie, Pani podkreśliła, że uszyją co będziesz chciała. możesz wybrać krój, materiał, długość, dosłownie wszystko.

Powiedziała, że skoro ślub za rok to zaprasza tak za pół roku, bo będą nowe kolekcje - HEELOŁ, po co? Jak wszystko to i tak to samo, a i tak mogę uszyć co chcę. to po co mam wybrać coś za 4000? bez sensu ;p

To ja bym chciała wiedzieć czy we wszystkich salonach odwiedzonych przez Ciebie były moje kiecki (pin up)? :)

Mam chwilkę czasu, więc mogę powiedzieć co i jak - jeśli o salony w centrum w Gdyni chodzi.

Od wejścia widać który salon najbardziej profesjonalny, i w moim mniemaniu był to salon Elizabeth Passion. Co do Agnes i Marietty, to przynajmniej w Mariettcie Panie milsze, a poza tym mogliby te salony troszkę odnowić, sukienka minimalnie 2000 kosztuje, więc mogliby zając się wyglądem salonu. O Farage ciężko powiedzieć, bo się przenoszą, a co do Pań obsługujących, chyba wolałabym zamilknąć. Osobiście na mnie miny, czy brak poczucia humoru, albo ton rozmówcy nie działa, i się tym nie przejmuję, ale wiem, że niektórym to przeszkadza, więc ostatniego salonu nie polecam takim Paniom.

Co do sukien:
Jednak pierwsze odczucia są najlepsze w moim przypadku. Początkowo najbardziej podobały mi się suknie w stylu empire czy jak kto woli w stylu grackim, delikatne, romantyczne... Ale potem stwierdziłam że jednak trzeba by się wyszczuplić (chociaż do grubasków nie należe), ale wiadomo że każda Panna młoda chce wyglądać, szczupło xD. Stanowczo nie chciałam sukien o linii A, czy jakichś bombiastych historii.

Po pierwszych przymiarkach, okazało się że ogromne kreacje (przymierzałam z ciekawości), wogóle nie są dla mnie i miałam co do tego racje, i o dziwo najlepiej wyglądałam w sukienkach empire iii ku memu zdziwieniu w sukienkach jakie upodobała sobie indygo - coś w stylu lat 50/60 pin up? (moje własne określenie (;).

A reszta? reszta to poprostu przerost formy nad treścią, milion marszczeń, kwiatków, falbanek, błyskotek, i to poprostu nie dla mnie ;p.

Dlatego wszystkim Pannom Młodym polecam umówić się, obejrzeć i przymierzyć wszystko, z każdego fasonu choć jedną, nawet jeśli wogóle, ale to wogóle wam o początku nie przypadła do gustu, czy wydaje wam się, że coś będzie pogrubiać, zamiast wyszczuplać i na odwrót.

Ja chciałam też na zakupie sukni zaoszczędzić, bo nie widzę sensu wydać te 3000 żeby ubrać sukienkę jeden raz.

O tyle ile Pan młody garnitur ma szanse potem ubrać to Panny młode sukienki już nigdy więcej.

Tak więc jeśli nie uda mi się dokonać wkrótce zakupu sukni 'promocyjnej', to wiem już czego szukać i na co patrzeć.

Buziaki dla was i naprawdę zachęcam do przymiarek :).

Genialne są bukiety z broszek! na weselnym forum gazeta.pl widziałam fotki dziewczyn, które same robiły taki i wychodziły im naprawde super. Na necie za 300 zł chyba takie widziałam. Takie bukiety to do wesołych stylizacji i prostych sukienek pasują świetnie, albo do takich meba eleganckich z weselami w pałacach.

Ładne te bukiety błyskotki:) Ale chyba nie dla mnie, wolałbym coś skromnego.

Ciekawie wyglądają :-)

a tu bukiety dla lubiących błyskotki :-)

http://www.bluepetyl.com/

Co do tej sukni jeszcze , to myślę żeby się rozglądać po tym sezonie bo bedzie większy wybór niż na początku roku :)
Oczywiście jak któraś chce suknię używaną :))

Te śmieszne postrzępione to chryzantemy pozostałe chyba też i pewnie trochę zielonych margaretek (jeśli to też nie chryzantemy), Znalazłam na blogu tej PM listę roślinek z jakich byl zrobione te bukiety. Po angielsku jedynie: trix carnations, spider mums, cushion mums, hypericum berries, and Brussels sprouts.

Indygo też o tym myślałam i chyba tak zrobie bo zaczyna mi się to nawet bardziej podobać - fiolet w różnych odcieniach :-) nie chciałabym tylko, żeby wpadał w róż i nic z takich "majtkowych pościelowych" :-) i wtedy będę miała więcej możliwości w bukiecie i z butami :-)

te bukiety druhen są super - ktoś wie z jakich to kwiatów szczególnie te duże frędzelkowe :-) ???

shanti- może zastanów się właśnie nad różnymi odcieniami fioletu w dodatkach, to urozmaica aranżacje w przypadku jednego koloru. Przykład w linku- w tym przypadku czerwień jest kolorem przewodnim, ale PM ma genialny bukiet z róż o różnych odcieniach czerwieni.Swoją drogą zielone bukiety druhen są genialne!

http://2.bp.blogspot.com/-TzC9PTI8C2w/T3xUaY0qPmI/AAAAAAAABks/KLh9s_R55L8/s1600/04.jpg