Młode Pary 2013 (część 4)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 4)

Jeśli o zaproszenia chodzi, to powiem tak...

Początkowo pomyślałam że nie opłaca się w to inwestować, bo goście i tak wywalają to do kosza, ważne są informacje, gdzie, kiedy, o której.

Potem stwierdziłam, że może jednak zainwestuje parę złotych więcej i będzie super.

A teraz, mój narzeczony powiedział mi że naprawdę, nikt na to nie będzie szczególnie patrzył, może pierwszy moment jest w jakimś stopniu ważny, ale nie dla zaproszeń goście przyjdą, tylko dla nas, żeby uczestniczyć w ważnym dla nas momencie. A Zaproszenia, wylądują w koszu i ot taka to inwestycja.

Tak więc stanęło na ładnych, kolorowych, zabawnych zaproszeniach, i do tego tanich :), (nasz pierwszy wybór). Jak to mój B określił 'pierwsza myśl najlepsza'.

Indygo, mnie kiedyś na ślub koleżanki malowała Justyna Jazgarska. I tym razem też na bank będę rezerwować termin:)
http://justyna-art.pl/

Co do uczesania, to mam swoją stałą fryzjerkę więc na pewno zdradzać jej nie będę, zwłaszcza, że już ścięcia włosów są z myślą o fryzurze ślubnej. :) A włosy chcę mieć rozpuszczone. Źle się czuję we wszelakich upięciach.

Hej hej:)

Dopisuję się do Was:)

Dziś zarezerwowałam termin 6 kwietnia 2012:)
Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie, godz. 16:)

Salę mamy wybraną, lecz jeszcze nie zarezerwowaną, zastanawiamy się nad La Paloma
http://www.lapaloma.pl/galeria

:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A zastanawiałyście się nad makijażem? Kolorami, rodzajem, wizażystką? Wiecie coś o makijażu ślubnym- jak powinien być zrobiony, żeby się trzymał, albo po czym poznać dobrą wizażystkę?

jestem kelnerką w gnieckim także ze wszystkim jestem na bieżąco, hhehe :) :)

jejku jak wy duzo juz macie pozalatwiane..., a ja to dopiero bede placic zaliczke za sala, moze do ksiedza w tym tygodniu no i jeszcze przed wyjazdem na festiwal na poczatku sierpnia, chce grajkow sobie zaltwic :) za suknia bede sie rozgladac dopiero listopad pewnie.

Obraczki też pewnie bedziemy robic u jakiegos jubilera ale tak myslam ze mozna tym sie zajac jakies 4 miesiace przed slubem:)

Zaproszenia to same bede dawac najpozniej 2 miesiace przed, chodz planuje 3 miesiace. Ale juz teraz staram sie informowac najbliszychg ze w sierpni bedzie wazna impreza:)

Czekoladowa, ja mam w tym roku w sierpniu wesele w Gnieckim wiec jakby co później możesz pytać ;-).

My nasze obrączki zamówiliśmy u Jubilera Samuel'sa w Pruszczu Gdańskim. Warto się przejść po "zwykłych" jubilerach i zobaczyć jakie wzory oni proponują (zwykle mają ich mnóstwo i myślę że każdy znajdzie coś dla siebie ;-) ) wybraliśmy takie ze złotem satynowanym i błyszczącym, szerokości każda inna. I ja zrezygnowałam z kamienia, bo od tego mam pierścionek ;-), a obrączkę będę mieć taką jak mój mąż ;-). Więc myślę że każdy wzór u Jubilera można nagiąć pod swoje wymagania ;-) (czego nie da się zrobić kupując obrączki w sklepie ;-) ). My mieliśmy swoje złoto więc płaciliśmy tylko za robocizne ;-) i były gotowe dwa tygodnie szybciej niż się umawialiśmy ;D (początkowo termin miał chyba 5-6 tygodni, ale nam się nie spieszyło ;-) )

Mój zapytał się czy jakaś ofiara czy coś jest potrzebna, a ksiądz na to: zaczął się śmiać i "no chyba żartujecie" :):)
No jak mamy termin, to już jest inaczej, fajniej :):)
15.30 chyba dobra godzina, nie za wczesnie, nie za pozno ;)
aaa mam do Was takie pytanie.. na ile przed dajecie zaproszenia??

mozna zamówić różne szerokości - ja mam 4. Mąż 5tke. zamawialismy w goldexie na zaspie - niecale 3 tygodnie, prosty klasyczny wzor - cale z zoltego zlota. grawer gratis. powiekszenie po jakims roku - w trakcie lata +czyszczenie gratis

Czekoladowa- Gratulacje! Takie to wszystko bardziej namacalne się robi jak już się rezerwuje termin.

Co do obrączek to wybrane mamy na razie bardzo proste (u każdego jubilera takie są) i nawet chłop mój zaczyna się przekonywać do białego złota więc będa podobne, ale moja cieniutka a jego szeroka i nie wiem czy będzie można zamóić różnej szerokości w sieciówce. Poza tym taniej by było u jakiegoś lokalnego, ale mój ma wątpliwości co do wiarygodności takiego małego jubilera. Się zobaczy jeszcze. pewnie zimą ruszymy temat.

znalazłam fajnego posta na blogu ślubnym z super morskimi zaproszeniami. Może któraś ma pomysł na taki motyw przewodni?
http://www.bialeinspiracje.pl/?p=19593

Obiecałam sbie że od września zacznę się rozglądać za butami, jak nie znajdę to je zamówię na wymiar ze sprawdzonego sklepu internetowego.
Zimą mam plan kupić też kardigan (zamiast bolerka) bo wtedy będzie największy ich wybór.

My również mamy ślub na 15:30. Ślub mamy w październiku, msza 45 min potem życzenia i jakieś grupowe zdjęcie z gośćmi i przejazd na sale a mamy do niej ok 35 km.

No to dopisujemy dwie nowe pary :-) sierpień najbardziej oblegany :-) aż dziwne, że ksiądz nie chciał pieniędzy :-) miłe zaskoczenie :-)

Jeżeli chodzi o obrączki to my też planujemy zamówić je u jubilera. Mamy troszkę swojego złota, dostaliśmy też od Teściowej do przerobienia a jak będzie brakowało to dokupimy. Nie ma co kupowac w tych markowych sklepach bo płaci się jedynie za firmę a wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Myślałam o mieszanym złocie z białym ale jak poczytałam , że ono się schodzi po pewnym czasie to chyba zrobimy całe złote. Dla młodego zwykłą a dla mnie z brylancikiem i każda będzie grawrowana.

Witam, dołączamy do grona :)

10.08.2013 - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl, suknia Arttrend???

hej

identycznych raczej porzadny jubiler nie bedzie chciaal zrobic, bo wzory zwykle sa zastrzezone

My raczej też wybierzemy jakiegoś mniej znanego jubilera :) Byliśmy nawet ostatnio mierzyć obrączki ale jakoś nic nie wpadło nam w oko

no ktoś mi tak mówił być może nie był w temacie, ale na pewno na 3 parafie musi być zgoda bo tak jest w moim przypadku

madzieek słyszałam tylko, że dziś złoto skupuje się za 90 zł a można odkupić za 100zł.
100zł x 10 g co spokojnie wystarcza na 2 obrączki to 1000zł + ok. 600zł robocizna + ewentulane brylanty ok. 400zł za kamień

mam upatrzone w aparcie za 3800zł mam zamiar zrobić identyczne za 2400zł

oo no to wporzo ksiądz

Noo wizyta w kancelarii w kościele przebiegła pomyślnie:)
Data ślubu ustalona :)
17.08.2013r. godzina 15.30:):):):):)
Ślub będzie w Sobieszewie, jaaaa ale się cieszę:))
Żadnych pieniędzy ksiądz nie chciał.:)

Dziewczyny, pierwsze slysze zeby trzeba bylo miec zgode na slub w parafii pana mlodego-bralam tak w tym roku... Jest dowolnosc czy slub u mlodej czy mlodego. Zgoda jest wam dopiero potrzebna na parafie trzecia :) A do samej rezerwacji nie potrzeba nic

Aga_Kr, a złoto byś kupowała w lombardzie, czy masz jakies "miejsce" na kupno złota po dobrej cenie? Ceny jak sie wtedy maja?