Młode Pary 2013 (część 4)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół ? ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 4)

A jeżeli nie jestem parafianką i chcę aby ślub odbył się w parafii Pana Młodego, to czy muszę mieć jakieś zaświadczenie?

Nic nie musisz ze sobą sobą mieć - od nas nic nie wymagali a byłam w ogóle z mamą. Podałam datę, godzinę, dwa nazwiska, że jestem parafianką, nr telefonu i czy ślub z mszą czy bez. Jeżeli chodzi o kasę to my płaciliśmy 50 zł.

Hej :))

Pokażę zaproszenia, jakie ja bym chciała, ale chyba będę musiała robić na zamówienie, bo wygląda na to, ze takie są nie do zdobycia.

image

Nie wiem w 100% jak to jest z tymi promocjami na suknie ale zawsze mi się wydawało, że przecenione są różne modele ze starszych kolekcji np. 2011 - wydaje mi się, że nie są to pojedyncze sztuki tylko dalej jest możliwość zamówienia sukni pod siebie, taką suknie szyją chodzi się na przymiarki i ok. 2 tygodni przed ślubem zabiera się suknię do domu.

W temacie waszych sal nie pomogę bo nie byłam tam nigdy na weselu i nic nie słyszałam na ich temat.

Jeżeli chodzi o wódkę to nam na sali mówili, żeby liczyć na wesele z poprawinami 0,7l/os. Dodatkowo pewnie doliczymy kilka sztuk na bramy i nagrody :-) Planujemy zrobić też mały barek z innymi alkoholami i na pewno będzie też wino. Ludzie piją mniej niż kiedyś i dużo osób nie pija wódki. Zawsze lepiej jak zostanie niż zabraknie :-)

Patunia1990 - zrobimy aktualizację przy setnym wpisie i na pewno będziecie dopisani :-) o zespole niestety nic nie słyszałam za to o Fotogrupa wiele pozytywnych opini :-)

Hehhe a jak myślisz ile mu wystarczy? :)

tak, kase :P przynajmniej w niektórych parafiach trzeba płacić za zarezerowanie terminu.

hej Dziewczyny :)
Planujemy wziąć w przyszłym roku ślub..
I chcemy iść dzisiaj do kościoła, zaklepać termin.
Czy mamy coś ze sobą zabrać?? Bo kurcze, nie wiem:)
Z góry dzięki za odpowiedź ;*

wow ale się wątek ożywił - super :-)

Nartu22 - jakie wybraliście zaproszenia ?? Może wkleisz linka ...... my nadal myślimy i szukam inspiracji :-)

Gosia9 - a myślałam, że nie ma takich sklepów w których można zamówić buty wg swojego projektu :-) najgorzej, że z internetu to ryzykowne cieżko z rozmiarem aj aj aj mam nadzieje ,ze na jesień pojawią się jakieś fiolety :-)

Jeżeli chodzi o winietki to ja też uważam, że albo nie robić w ogóle albo robić dla wszystkich. Uważam, że winietki to fajna sprawa i my na pewno będziemy je mieć. Wprowadzają ład i porządek na weselu a dodatkowy to fajny element dekoracyjny. Wiadomo, że to kolejny wydatek ale nieduży więc myślę, że warto. Czasami winietki mogą posłużyć również jako upominki dla gości. Kiedyś nie było winietek i jakoś sobie wszyscy radzili ale zawsze było jakieś zamieszanie na począku wesela. Teraz każdy już się z tym zapoznał i nikogo to nie dziwi więc nie powinni się goście obrazić. Nie dogodzi się wszystkim - zawsze znajdzie się jakiś niezadowolony ale dobre jedzenie i super muzyka mu to wynagrodzi :-) Winietki tak ale przemyślane :-) My np. na ostatnim spotkaniu w kuzynkami mojego M pytaliśmy czy chcą siedziec z rodzicami czy sami z młodymi - zdecydowanie powiedziały , że osobno :-) więc na pewno będzie stół młodzi świadkowie rodzice potem najbliżsi dziadkowie chrzestni ciotki az do kuzynostwa i znajomi :-) i u nas będą goście siedzieli rodzinami może jedynie kuzynostwo będzie pomieszane :-) żeby goście nie czuli się skrępowani.

madzieek - witam nową parę :-) widzę, że jesteście na samym początku przygotowań więc życzę powodzenia w poszukiwaniach i trafnych decyzji :-) oj nie jest to łatwe ale dacie radę. Jak będziecie mieli jakiś dylemat to pisz może uda nam się Wam coś doradzić :-)

jestem w szoku, że w niektórych salach nie ma już miejsc na 2013 wow nieźle

Nartu22 - tylko pozazdrościć cioci :-) żeby wszyscy goście byli tacy zaradni to by oszczędzili młodym czasu i pieniędzy :-)

My jesteśmy z Gdańska, ślub jest w Oliwie a sala w Łegowie więc też spory kawałek drogi. My zostajemy w hotelu oraz wszyscy goście przyjezdni. Nie zapewniamy noclegu dla gości z Trójmiasta (nie mamy nawet tyle miejsc w hotelu) ale zastanawiamy się nad zapewnieniem im transportu.

ok koniec na dzisiaj bo juz zasypiam a tak sie rozpisałyście , że na wszystko nie odpisałam ale pewnie jutro znajdę chwilkę, żeby znowu coś wystukac :-)

Cześć dziewczyny, jestem już w nowym wątku! :)
Nie było mnie dwa tygodnie, wyjechałam na kolonię, ale już jestem w domku u rodziców i chcę w tym tygodniu wybrać się na przymierzenie sukienki :D Wymarzyłam sobie sukienkę w stylu greckim, ale nie wiem jak będę się w niej prezentować, więc chcę tak orientacyjnie przymierzyć ;)

Nas tez można dopisać.
Kamil i Patrycja 8.06.2013
Kościół: w Redzie Św. Antoniego
Wesele: Czardasz Luzino
Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju(wszystkkie które nam się podobały niestety był już zajęte , a ich wybraliśmy przypadkowo po opiniach w necie , mam nadzieje ze nie bedziemy żałować)
Fotograf: Fotogrupa

dziewczyny,
czy słyszałyście opinie nt. orchidei w chwaszczynie jeśli chodzi o jedzonko ? tnz. czy smaczne, czy mało czy duzo, czy na pewno nie zabraknie

a jeśli chodzi o alkohol myślę, żeby liczyć 0,5 l na głowe + dod. 20 butelek do konkursów/bram itp. 0,5 l na głowe wydaje mi się że powinno na pewnmo wystarczyć, tym bardziej, że nie znam nikogo kto tyle wypije :) chyba, że ja :) a wiadomo Panna Młoda trzyma fason całą impreze i pije baaardzo mało - przynajmniej tak to widzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

odlegosc to nie przeszkoda, po prostu trzeba dobrze zorganizowac przejazd- u nad gdansk- reda kosciol- dzikie wino

u nas bus - 21 osoobowy stal pod blokiem - goscie podjezdziali autobusem, tramwajem lub taxi ( zamiast kwiatów chcielismy wino), prezenty tylko od znajomych "na dorobku - lista chyba 15 rzeczy- kazdy wybral - moze komus to wyglada na jakies roszczenie, ale mieszmamy kilka lat razem , wiec wiekszosc rzeczy mamy - a znajomi zadowoleni, ze dostalismy cos potrzebnego.

transpor placilam 400zł - dwa lata tem teraz chyba 550 kosztuje ten bus. pozniej mielismy kolege Męża - siedzial a "panami technicznymi
" bo tak chcial Ci, co samochodami to wsiadali w 3-4 samochody - odwoziliipod murat i wracali z kolega . po weselu wahadlowo hotel-restauracja, a potem wrocil do gdanska - odwiezc Dziadka Męża. Wracajac do domu zabral jeszcze pare, ktora dotarla skmka, bo samochod mieli w tym czasie w naprawie, a chcieli jechac sami. reszta samochodami - z roznym miejsc polski. Ci, ktorzy przylecieli samolotem , takze do busa. noclegi w muracie po swietnych cenach i z dobra obsluga.

Na poczatku był pomysł Kłosowo, potem Dzikie wino:) po drodze był Filip i gdyby był jaki kolwiek termin nawet w pazdzierniku to bym odrazu rezerwowała... tak ładnie tam jest, ale niestety terminów brak na rok 2013, a narzeczony powiedział, że nie chce już czekac i śub ma być w przyszłym roku:) Chyba jestem zdecydowana na Żukowianke, podoba mi sie ta sala, jest inna. Tylko nie moge cos uzyska jakś informacji świeżych co dojedzonka tam czy jest dobre i czy nie braknie. Może ktokolwiek coś słyszał o tym miejscu?

Nie zrażaj się odległością! Tak jak napisały dziewczyny, my mieszkamy w Gdańsku, gdzie będzie też ślub, a wesele mamy w Falomie w Rumi :)

Wybierasz suknie która Ci się podoba a przed ślubem są przymiarki i wtedy robią wszystkie zmiany (rozmiar, ramiączka, mi podszyli gorset bo był prześwitujący, był tren którego nie chciałam to go obcięli). Wszystkie poprawki były w cenie ale warto pytać czy są bo w jednym salonie się okazało że za wszystko płaci się dodatkowo.
Tam gdzie ja kupowałam (Marietta w Gdyni) to musiałam wziąć suknię do domu.

Dziewczyny mam do Was pytanko... W salonach zaczynają się promocje na suknie, ale jak to dokładnie wygląda... Idziesz do salonu, wybierasz suknie ( domyślam się, że są to poj. sztuki więc trzeba mieć farta żeby trafić na rozmiar). Później jak to dalej się toczy...? Suknia może zostać w salonie przez kilka miesięczy, czy np. istnieje możliwość np. poprawek przed odbiorem... w końcu figura może się troche zmienić do czasu ślubu... Może któraś z Was orientuje się w temacie?

Jak coś napisz do mnie prywatna wiadomość, może coś więcej będę mogła rozjaśnić w tej kwestii. Wiesz, NCK ma pierwszeństwo do obiektu tak naprawdę :/

AniaR - N powiedział że potwierdzenie w styczniu będzie, ale nie przewiduje problemów. Jednak wiem, że są tacy co mają problemy z załatwieniem ślubu u Jana. Myślę jednak że jak odpowiednio wcześnie się wpiszesz do kalendarza i to nie powinno być problemu. No chyba że Niedałtowski nie chciał wpisać rezerwacji przed lutym czy coś...
Chyba najpierw z Niedałtowskim gadaj a potem jak on każe coś z NCKiem załatwiać to wtedy leć dalej.

twuu Aga M. (mieszam trochę), jest z Gdańska :P, ale ślub i wesele w Redzie robiła z mężem :)

Jestem z Gdańska, a mój przyszły mąż z okolic Wejherowa.
Poza tym los tak chciał że jestem w trakcie przeprowadzki do Rumii (przypadek).

Mimo że będziemy miec blisko do domku, to decydujemy się na nocleg w hotelu. Na weselu będą też obcokrajowcy z którymi będzie trzeba coś zrobić.

A jeśli chodzi o moją rodzinę, która jest z Gdańska, to już sama Ciocia zapewniła mnie, że autobus sobie wynajmą i żebym się o nich nie martwiła (Kocham Ciocię ;)).. Od mojego Lubego wszyscy na własną rękę przyjeżdżają samochodami. Zawsze tak było na każdym weselu.

Nie zrażaj się do odległości bo my początkowo mieliśmy zrobić ślub w Gdańsku, a wesele właśnie w Dzikim winie. Z resztą Aga M. tak właśnie robiła :). To nie jest koniec świata.
Warto tam zajrzeć :)