Młode Pary 2013 (część 7)

MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele w dworze Magnat w Bojanie, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwia - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: Grinholc w Rumi, zespół Coemi
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Młode Pary 2013 (część 7)

Dziewczyny ten wątek jest już zamknięty i c.d. przeniesiony tutaj:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=426203&c=1&k=170

Pozdrawiam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny, byłam wczoraj w orsay i kupiłam foterkowe bolerko, które idealnie pasuje do mojej sukni :) ale super, mam juz zakup z głowy :)

dla niezdecydowanych par młodych polecam transport pary młodej, Wołgą oraz kamerzystów z firmy Best Studio.

http://peugeotcikowa.blogspot.com/2012/12/woga-do-slubu.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super !!!

Widziałam ze jedna z Was ma wesele w Marmas w Jastrzębiej Gorze słyszałyście jakieś opinie

jeśli chodzi o baleriny, to eksploruję właśnie zalando i znalazłam coś takiego:
http://www.zalando.pl/buffalo-baleriny-klasyczne-srebrny-bu311a00r-104.html
może Ci będą odpowiadały :)

Dziewczyny zapraszam do nowego wątku nr 8 :-)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=426203&c=1&k=170

Witam,
W czerwcu tego roku ta suknia przyozdobiła mój najpiękniejszy dzień w życiu
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-sweetheart-5897-sprzedam-wraz-z-dodatkami-ogl5432579.html
Może i którejś z Was przyniosłaby szczęście? :)

Pod koniec roku są wyprzedaże, bo wchodzi nowa kolekcja. Uszycie a kupno sukienki ceny podobne, a materiał jest gorszej jakości jak gotowa. Wypożyczenie - to się opłaca.
Ja mam na sprzedaż dwie sukienki - gdybyś chciała przymierzyć, to serdecznie zapraszam.
http://allegro.pl/suknia-slubna-madonna-famosa-nr-022-i2782261972.html
http://allegro.pl/sukienka-slubna-marietta-floriana-i2778356374.html

Hej
Ja mam takie pytanko bo rozglądałam się za sukniami ślubnymi przeważnie w internecie, i tam tak wszystko ładnie wygląda tylko zastanawiam się co wychodzi lepiej finansowo czy kupić suknie gotową już z internetu, czy dać do uszycia, czy też lepiej wypożyczyć.

Bo tak teraz jeszcze mi się rzuciło w oczy że obecnie jest dużo promocji czy tak będzie przez cały rok czy też, tylko na koniec roku są takie wyprzedaże.

gabi1

dzięki za słuszną uwagę z tym grawerem, zupełnie o tym nie pomyślałam :)

W przygotowaniach posunęliśmy się do przodu:
- makijaż Magda Purchla
- fryzjer - wstępnie jest
- obrączki zamówione, niedługo powinny być do odbioru:) -klasyczne złote z cieniutkim paskiem białego(a jednak:)) - grawer imiona i data
- sukienka jest :))
- buty w kolorze starego, powycieranego złota
- tort Deker
- zaproszenia zrobiłam sama - już gotowe
- dekoracje sali i kościoła - prowadzę rozmowy:))
- oprawa muzyczna w kościele jest
- tablica - wg wskazówek którejś z forumowiczek -jestem w trakcie pracy:)) WIELKIE DZIĘKUJĘ
-nauki - pierwsze spotkanie za nami i było tak sobie, temat mało porywający bo o religii i chrześcijaństwie, drugie spotkanie przed nami:)
Uff trochę pracy za nami i teraz trochę oddechu, przyda się na święta:))
AAA, zastanawiamy się nad barmanem - ceny trochę powalające za pokaz i obsługę - ale najbardziej obawiamy się tej mieszanki alkoholi - co myślicie dziewczyny???

Hej Dziewczyny na wstępie zazdroszczę Wam bo ja jestem Panną Młodą 2012 :) i polecam fotografa - Maja Meronk :) fantastyczne zdjęcia, dużo dużo i jeszcze więcej, cudowna atmosfera, fajne pomysły na plener no i przystępna cena :) powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My wlasnie wczoraj odebraliśmy certyfikaty ukonczenia nauk :) kolejna rzecz z głowy :)

co do obraczek z apartu to wlasnie dwa dni temu dostalismy nasze :) klasyczne zlote. wygladają dobrze....

co do obslugi w aparcie to jak poszlismy tylko obejrzec obraczki i zorientowac sie w cenach to nikt sie nami nie interesowal. Dopiero przy wyjsciu nie pamietam kto juz zaczal rozmowy czy my czy pan ale od jednego glupiego pytania zaczeła sie rozmowa połaczona z prezentacja i mierzeniem modeli. Uslyszelismy wiele cennych i praktycznych rad. Naprwde facet wiedzial co mowi i nie wciskal nam kitu. Polecil nam najlepszy dla nas model czyli klasyczny. Chcielismy inne ale powiedzial nam ze ze wzgledu na to i tamto ten model sie nie sparwdzi bo to i to...

Wychodząc z salonu wiedzieliśmy ze do innych nawet juz nie bedziemy szli bo po co skoro wiemy co chcemy a i ceny u nich sa do zaakceptowania. Wiec przy okazji nastepnej wizyty w POlsce poszlismy do salonu z nadzieja ze spotkamy tego pana, niestety go nie bylo, podeszla do nas pani, ktora tylko tam pracowala.... odpowiedzi na pytania zdawkowe i raczej wymuszone. Nic od siebie nie dodala, zadnych rad. Roznica w obsludze olbrzymia!!! az zal nam bylo kupowac u niej obraczki. Skoro kupowalismy tanie obraczki jak nie najtansze to pewnie nie zasluzylismy na przyjemniejsza obsluge:)

co do graweru to my mamy nasze inicjaly i date slubu. jesli macie mały rozmiar obraczki to wezcie pod uwage ze grawer jest slabiej widoczny wiec nie ma co sie specjalnie nad nim zastanwiac. Na M obraczce grawer wyglada normalnie (rozmiar 21) na mojej (10) trzeba juz krecic obraczka zeby przeczytac tych pare znakow.

Witam,

Podobnie jak koleżanka chciałabym dopisać się do listy:

08.06.2013 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu"na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo

My też powoli działamy z przygotowaniami więc poproszę o dopisanie makijażystki- Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html
Prawie zdecydowaliśmy się na DJ ale to jeszcze chwila zanim wszystko dogramy bo to nie weselny DJ, a raczej klubowy.
Obrączki zostawiliśmy sobie na styczeń- mamy wybrane wzory ale kasy nie mamy :)
No i przy okazji świątecznych zakupów trzeba będzie rozglądać się za obuwiem dla chłopa bo kopyto to on ma i jest strasznie wybredny jeśli chodzi o buty wiec zajmą nam te poszukiwania trochę czasu. Ja bym chciała kupić też jakieś baleriny na przebranie na wesele i uparłam się na srebrne brokatowe- może któraś z Was gdzieś jakieś zauważy to poproszę o info. Chcę je kupić teraz bo chyba w okolicach sylwestrowych powinny się takie pojawić.

O naukach pomyślimy jak będziemy mieć klepnięty kościół na 100% czyli luty.

My korzystając z tego, że narzeczony na miejscu zapisaliśmy się na nauki do Parafii Św. Andrzeja Boboli w Gdyni na listopad. Po za tym chodzimy za obrączkami, byliśmy w Aparcie jeden wzór nam się spodobał - chodź ciężko mi się przymierzało te wielgaśne obrączki przy moim rozmiarze 9 wzór znikał, a i Pani ekspedientka jakaś taka niemiłą była dopiero jak zaczęłam wypytywać o cenę i szczegóły się obudziła:) dzisiaj wybieramy się do polecanego Goldexu na łowy :)

Czy planujecie jakiś szczególny grawer na obrączkach?

P.S. bardzo proszę o zmianę fotografa z Fotogrupy na Fotoinlove
niestety taśmowe przyjmowanie klientów, zagubiony termin w kalendarzu i ogólne olewanie klienta nie przypadło nam do gustu.

Witam,

chciałabym dopisać się do listy:

27.04.2013 - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia

chaton - orkiestra dopisana

gabi1 - w końcu coś pozytywnego na temat nauk i takie zajęcia z lekarzem na pewno były bardziej interesujące niż nasze wczorajsze. Wczoraj mieliśmy trzecie spotkanie i jak się facet rozgadał na temat aborcji i antykoncepcji jak nakręcony.

Oli_AG - ciasta wykreślone

Czachulka - aktualizacja dopisana

Dziewczyny wszystkie zmiany dopisałam .... aktualizacja i nowy wątek zbliżają się wielkimi krokami więc jeszcze ostatnie dni na wprowadzenie zmian. Jeżeli chcecie coś zmienić, dopisać to dajcie znać. Może jakaś nowa para chce się dopisać do listy młodych par 2013 to zapraszam.

Cześć dziewczyny! :)
W niedzielę udaliśmy się z M. na targi ślubne (mieszkamy na południu Polski). Najedliśmy się ciast, przytargaliśmy całą siatkę ulotek. W sumie najbardziej interesowały nas suknie i garnitury. Ja się upewniłam w tym, że chcę sukienkę wykańczaną koronką, a M., że chce garnitur z kolorowymi wyłogami (była jedna marynarka z granatowymi wyłogami i była bomba!) Dziś wraz ze świadkową, a zarazem siostrą M. poszłyśmy oglądać sukienki. Byłyśmy tylko w czterech salonach, mierzyłam princeskę (nie sądziłam, że są takie ładne i tak dobrze leżą!), ale w jednym salonie znalazłam to czego szukałam. Niestety nie ma jej w katalogu w internecie, ale w piątek idziemy jeszcze raz przymierzyć i się obfotografować, to wtedy się pochwalę :) Jest bardzo skromna, delikatna, elegancka - na dekolcie ma koronkę zakrywającą pachę (na tym mi zależało najbardziej!), w talii szarfę, nie opina się na brzuchu a odstaje od niego i układa się w A. Dodatkowo na targach dostaliśmy kupon zniżkowy do tego salonu i sukienka wyjdzie naprawdę za małe pieniądze, a jest śliczna. Pani powiedziała nam, że jak nam się nie spieszy to sukienkę, którą zamówimy w grudniu (kupon jest ważny do 31.12.2012) mogą uszyć dopiero na czerwiec. I znalazłam też buty do sukienki - satynowe, perłowe, na malutkim obcasie, z szerokim czubkiem (mam szerokie palce), po zniżce również za małe pieniądze. Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszego wyjścia na "łowy"!
I podjęliśmy decyzje, że zaproszenia będę robić sama. Mam już plan w głowie :)
Pozdrawiam wszystkie zakochane pary!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?