Młode Pary 2013 (część 7)

MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele w dworze Magnat w Bojanie, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwia - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: Grinholc w Rumi, zespół Coemi
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Młode Pary 2013 (część 7)

gabi1 - jestem w szoku po tym co napisałaś .... chociaż wiem, że księża wymyślaja takie głupoty to i tak zawsze mnie zaskakują niestety częściej negatywnie :-( to jest najlepsze : " czy przeznaczalam uczciwą cześć swoich zarobków na utrzymanie Kosciola"

Jakie kolory wybraliście na dekoracje wesela ??

Mam pytanie czy nauki są płatne ?? Jezeli robimy je w moim kościele, w którym bierzemy ślub?

Martinka2013 - odważne buty :-) nie wiem czy dokładnie turkusowe ale buty w takim stylu bywają w ETC u góry. Moja koleżanka niedługo otwiera sklep z butami COLOUR BOOTS na Dąbrowszczaków na Przymorzu i też planuje takie odważne buty więc może coś będzie miała.

nela10 - uszycie garnituru to koszt ok. 2000 tys.

Czachulka - witamy w naszym gronie :-) z przyjemnością dopisze do listy kolejną październikową parę :-)

My też czekamy na targi ślubne :-)

Dziewczyny nowa aktualizacja będzie zrobiona w nowym wątku nr 8 więc proszę jeszcze o chwilkę cierpliwości :-)

U nas nic nowego .... za dużo na głowie a za mało czasu na wszystko i do tego okres imprez więc przygotowania odłożone na póżniej. W poniedziałek zaczynamy nauki i mam nadzieje, że chociaż to damy rade załatwić w listopadzie :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

także chciałam się dopisać do listy :)))
26.10.2013 wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord.
Na razie to tyle, z resztą poczekam do targów ślubnych :)

FOTO Dokładnie po pierwsz musza Wam spodobać się zdjęcia i cena :)
Najwazniejsze by potrafił uchwycic emocje i wazne momenty. zeby zdjecia nie byly robione "na jedno kopyto" Uwazam ze bardzo wazne jest tez spotkanie i poznanie się trzeba poczuc sie dobrze w swoim towarzystwie. nie lubie zdjec typowo pozowanych wole takie podgladane i to tez mnie ujelo przy wyborze mojego foto.

Kamerzysta-równiez spotyłam sie naszych fotografów z kim dobrze im sie pracowało na forum jeszcze jedna forumka potwierdziła ze dobrze razem wspolgrali a to najwazniejsze bo jak bylam ktoregos razu na slubie to bylo straszne jak kamerzysta zaslanial mlodych wchodzac praktycznie na nich i fotografowi w kady...goscie nie wiele widzieli.

Jesli natomiast chodzi o fotografa jak napisala indygo :)

Uchwycenie momentow jest niesamowicie wazne - w tym fotograf musi byc dobry, bo nie ma dwoch takich samych momentow nie liczac pozowanego pleneru ;)

Nasz fotograf uchwycil prawie wszystko co powinien :)
np:
jak tata podprowadzil mnie do oltarza mąż przechwytujac moja reke pocalował ją - jest to na zdjeciu, podczas skladania zyczen moja malutka chrzesnica dała mi buziaczka (szybkiego) - to takze jest) i wiele wiele innych :)

Pisze, ze prawie wszytsko bo do niektorych rzeczy musialby sie rozdwoic ;)

to ja mogę napisać bo już wybory mam za sobą i sprawdzone.

Foto - dostalismy stos ulotek na targach slubnych i przejrzeliśmy wszystkie strony. Do tych co nam sie spodobały zdjęcia ze strony wysłalismy maile z pytaniami o ofertę. Wybralismy ze średniej półki cenowej ze zdjęciami które nam się podobały :) Pojechalismy na spotkanie, żeby zobaczyć jaki to człowiek - wg mnie ważne jest by czuć się przy fotografie swobodnie w miarę i by był to otwarty człowiek. Z naszym Tomkiem od razu przeszlismy na "Ty", bardzo spodobał mi się z otwartego sposoby bycia. Poprosilismy także by pokazał nam swoje materiały w pracowni do której nas zaprosił w postaci gotowych albumów. Dodatkowo fajnie się prezentował wizualnie - wg mnie inaczej wygląda fotograf na weselu w koszuli i krawacie a inaczej w bluzie i trampkach ;)

Video - spytalismy się Tomka, czy ma jakiegos kamerzystę z którym dobrze mu się pracowało (zależało nam przede wszytskim na zdjęciach ;) wiec do pakietu video nie mielismy jakiś specjalnych wymogów), kogoś z kim nie wchodzą sobie w kadry.
Polecił nam jedną firmę ale szczerze powiedział, że to zalezy jaki film chcemy, jesli klasyczny, to są dobrzy, jesli jakis nowatorski to się nie może wypowiedzieć. Do kamerzysty pojechalismy na spotkanie po tym jak uzyskalismy cenę i obejrzeliśmy materiały na stronie. siedzielismy u niego ok 2 h i pokazywał nam urywki z różnych wesel/slubów itp przedstawil pakiety i opcje, kazal na spokojnie sie zastanowic i zrobic rozeznanie wstepnie wpisujac nam rezerwacje terminu - w efekcie nie patrzelismy nawet za zadym innym kamerzysta :)

Jeśli chodzi o Video to chcielismy miec film w HD bez zbytnich udziwnien itp :) na filmach zwracalismy uwage na jakosc obrazu i dzwieku, na czlowke (czy jest fajnie zmontowana), na zabawie, czy sa dynamiczne ujecia a nie np postawiona kamera na statywie

Z efektów jestem zadowolona - na filmie w zasadzie nie ma forografa, a na zdjeciach kamerzysty - ujecia piekne, film fajnie zmontowany :) Widać było, że Panowie ze sobą wcześniej pracowali.

Na kolory, kompozycje i styl/ pomysł. Podoba mi się, jak fotograf potrafi uchwycić "momenty", a nie podobają mi się przekombinowane lub banalne sesje plenerowe.
Takie mniej więcej były założenia przy wyborze. Zwracaliśmy też uwagę na elastyczność fotografa. Tan którego wybraliśmy nie miał problemów z naszymi pomysłami na sesję albo kościół ale spotkaliśmy się też z takim, dla którego kościół był za ciemny, a sesje które nam pokazywał to były dokładnie te same ujęcia w tych samych miejscach tylko z innymi parami. Niby zdjęcia ładne miał, ale wszystkie takie same!

Co do oferty to warto przeczytać i porównać ile zdjęc obrobionych oddaje ile nie obrobionych, w jakiej rozdzielczości, jakie albumy (zwykłe czy fotoksiążki), jaki sprzęt - chociaż dla laika po jakości zdjęć widać czy sprzęt jest ok czy nie. Fajny jest też dostęp online do galerii ze ślubu, więc można podać znajomym link i hasło, żeby zobaczyli wszystkie fotki. Nam zależało na fotoksiążce, ilość obrobionych zdjęć i ich jakość była optymalna jak się okazało po przejrzeniu przykładowych prezentacji.

dziewczyny nie katujcie sie żadnymi dietami bo organizm wyjałowicie, po prostu nie wsuwajcie kalorycznych rzeczy tylko warzywa ,owoce, chude mięso (5-6 posiłków)ruch i przede wszystkim ruch a po każdym wysiłku najlepiej zjedzcie serek wiejski by uzupełnić węglowodany bo inaczej zaczną sie wam mięśnie maleć a nie tłuszcz....a co do ćwiczeń to polecam ćwiczenia Chodakowskiej w środy i soboty w pytanie na śniadanie około 9-10 jest....ona czyni cuda z milionami polek

Hej. Mam do was pytanie na co zwracacie uwagę jak wybierać fotografa lub filmowca czy tylko na zdjęcia które ma w galerii czy na całą ofertę. Co was skłoniło do tego żeby akurat wybrać tego. :-D

jaki jest mniej więcej koszt uszycia garnituru dla nie za bardzo rozbudowanego Pana?? tak w przybliżeniu:)

Marta25 Ja też poproszę o bliższe szczegóły dotyczące garniturów na maila j_grochowska7@wp.pl okazało się że moja krawcowa nie szyje i teraz nie mam pojęcia co dalej :)

Nie zostawimy :). Nie martw się, Wszystko będzie dobrze :), nie zostaniesz sama :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi też tego nikt nie za gwarantuję że będzie ładna pogoda, ale ta atmosfera Świąt takich bardzo rodzinnych przebija wszystko, dlatego nie mogła być inna data niż ta.
A z drugiej strony latem nie podoba mi się to że goście wolą spędzać czas na zewnątrz, niż na sali i się bawić do białego rana. A zimą no to będą wychodzić te osoby które muszą wyjść na dymka a w naszych rodzinach to mała mniejszość.

Tak. I mam jeszcze najwięcej czasu z was Wszystkich, i proszę nie zostawiajcie mnie tu samej na końcu !!!

My po ostatnich wakacjach załatwianych przez znajomych boimy sie organizowac taki urlop na wlasna reke. Stwierdzilismy ze to zbyt wazny wyjazd zeby bylo cos nie tak a ze bedziemy i tak zabiegani i nie bedziemy mieli czasu to zostawimy to specjalistom. Z tego co sparwdzalismy w prospektach to jest kilka opcji miesiaca miodowego wiec w najblizszy weekend wybierzemy sie do biura podrozy i sie dowiem co konkretnie to znaczy itd.

Oli AG to super, że takie fajne zajecia wam sie trafiły wlasnie na takie cos chcialam pojsc. Niestety trafilam jak trafilam... Ale zostały trzy spotkania to wytrwam:)

ze slubnych nowinek to znowu zamowilam buty takie same tylko wieksze - okazalo sie ze jednak maja wieksze rozmiary :)
poza tym to zmienilismy koncepcje dekoracji, wszystko kolor i styl. Teraz siedzimy i szukamy inspiracji. Musze napisac do pani od dekoracji czy dalaby rade cos takiego zrobic i co ona na ten temat mysli.

dziewczyny poszukuję bucików turkusowych jednak na taki akcent się zdecydowałam ;))
podobaja mi sie klasyczne na wysokim obcasie
o takie jak byscie gdzies widziały dajcie znac
image

To ja polecam z całego serca nauki przy Parafii Boboli
prowadzone są przez małżeństwo owszem księża też się pojawiali na 3 tematach jednego bym wykreśliła za to 2-och naprawde wysłuchałam z przyjemnością a uwaga jestem doś anty nastawiona również świadectwo sakramentu przedstawiły nam 3 różne małżeństwa w zabawny sposob
filmiki jaki podałam wcześniej rozbawiały nas do łez
super sprawą były zadania jakie robiliśmy w parach na kartkach extra sprawa było ich 5
czas naszych nauki to 2 dni piątek od 17:30 do 20:30 oraz sobota od 9 do 15
Nikt nic nie wymuszał nie narzucał co mi się mega podobało
utwierdziły nas że na prawdę pasujemy do siebie i tworzymy zgraną i dobrą pare
wszytko to w otoczeniu które mnie zaskoczyło
na ławkach serwetki jednorazowe kolorowe talerzyk z ciasteczkami dla każdego kawa herbatka a dziś dodatkowo barszczyk z krokietem
cena dobrowolna nasze spotkania sponsorowali młodzi z września my listopadowym para to tyle

Poradnie zaliczymy u mojej cioci na kawusi w listopadzie
i z banki jak to mówią

aaaaaa jedna para Regina i Andrzej świetnie opowiedzieli o ich metodzie tz kalendarzyku i powiem szczerze totalnie anty jestem ale oboje postanowiliśmy sprawdzić jak to jest

Powodzenia

OMG. No to jedno dobre, że nie musimy chodzić na nauki (odbyliśmy je w ramach szkoły średniej). Masakra, ten 'rachunek sumienia' to jakiś podły żart...

Shanti obys trafiła na lepsze nauki niz my... materialy ktore otrzymalismy na naukach a dokladniej dotyczace rachunku sumienia i spowiedzi pokazalismy znajomemu ksioedzu i ..... on byl tym zdziwiony... co ma piernik do wiatraka.... np przed spowiedzia mamy sie przedstawic i potem mowic np czy nie zadniedbywałam placenia rachunkow lub czy przeznaczalam uczciwą cześć swoich zarobków na utrzymanie Kosciola, czy nie uchylam sie od placenia podatkow, czy nie lamałam przepisow ruchy drogowego, czy nie pracowalam w dzien Panski...... lepszy rachunek sumienia mam w starej ksiazecce do modlitwy......ja juz wiem ze tam musze poprostu podpisac liste i tyle, nic wartosciowego sie nie dowiem szkoda bo liczylam na mądre wskazówki, nauki itd a tu lipa tylko irytacja :(

Dziewczyny przerażacie mnie z tymi naukami :-( my zaczynamy 5 listopada i już się boję :-)

Marta25 - my będziemy szyć garnitur i planowaliśmy szyć u Dziekońskiego we Wrzeszczu ale z chęcią zobacze dzieło Twojego dziadka. Proszę o zdjęcia i jakieś szczegóły na maila: shanti.85@wp.pl
i oczywiście numer do tej dziewczyny - będzie super. Wielkie dzięki :-) i powodzenia w szukaniu zaproszeń. Ja planuje zrobić sama i zobaczymy co z tego wyjdzie :-) mam nadzieje, że starczy mi cierpliwości :-)

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?