Młode Pary 2013 (część 7)

MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele w dworze Magnat w Bojanie, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwia - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: Grinholc w Rumi, zespół Coemi
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Młode Pary 2013 (część 7)

Shanti 4 tort jest bomba! Tylko kto to wykona? Zastanawiam się o co chodzi z tym goldexem bo każda z nas dostała inną cenę za złoto. Ja miałam szczęscie bo facet miał dobty humor i dał nam 100zł za gram oczywiście minus 6% na rozkrusz co i tak jest mało bo zazwyczaj biorą po 10. Na obrączki standardowo czekamy miesiąc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niesamowicie piękne te torty! Czwarty ma przepięknie spływające kwiaty - wyglądają obłędnie. Aż stwierdziłam, że też dziś poszukam, ale póki co dalej myślę nad fotografem.

Umówiłam się za to z trzema DJami :)

Kilka_ja my zamawialismy klasyczne obraczki w Aparciei czekalismy cos koło 2 tygodni. Jeśli wzór jest bardziej skomplikowany to wydaje mi sie ze nie czeka sie na obrączki dlużej niz miesiąc.

Dziewczyny mam pytanie ile się czeka na obrączki? Bo część z was już odbiera a ja cały czas mam wrażenie że mam jeszcze masę czasu. Dziś dzwoniłam do USC w Gdańsku niestety okazało się że nie ma opcji ślubu w miejscu wesela (a tak mi zależało). Zastanawiam się może w pruszczu gdańskim nie robili by takich problemów. Miała któraś z was jakieś doświadczenie z organizacją ślubu w USC

My zamiast figurki mieliśmy inicjały. Wyszły przepiękne!! Teraz stoją u mamy w kuchni na półce i cieszą oko :)

shanti torty numer 2 i 3 to moje faworyty :) poprostu są boskie :) będę chciala coś na ich wzór, tylko M bedzie musial zatwierdzić projekt:) Mi też się figurki nie podobają, zastanwialam się na literami z naszymi inicjałami ale raczej do tortów jak nr 2 lub 3 one zbytnio nie pasują... Zostają tylko dekoracje kwiatowe.

Nasze obraczki są już gotowe do odebrania. Ciekawa jestem jak wyszły, nie byli pewni czy grawer na mojej wyjdzie ładnie.... w listopadzie się przekonam na wałsne oczy czy im się udalo:)

Co do kwiatów to ja nie mam zielonego pojecia z czego bedzie moj bukiet. Wszystko z rekach kwiaciarki/dekoratorki. Piwonie i ogrodowe różę, które tak bardzo chcialam bedą niedostepne w sierpniu :( Zatem Pani od dekoracji ma podsunąć kilka propozycji tym bardziej, że kwiaty maja pasować do tych na sukni oraz na torcie.

madzienkaja - dzięki za dobrą radę :-) już kiedyś oglądałam Twoją tablicę i super Ci to wyszło ..... też będę sama robiła swoją a do tego zaproszenia winietki zawieszki więc na pewno wykorzystam przylepce do zdjęć :-)

Mi też się nie podobają figurki na tort .... zdecydowanie wolę żywe kwiaty :-) ja chyba chciałabym tort w kwadratowym kształcie ale nie wiem jeszcze jak dokładnie miałby wyglądać bo na 150 os nie wiem ile kg powinno być i ile pięter :-)

image

image

image

Kształt kwadratowy, ozdoby z żywych kwiatów a do tego bardzo podobają mi się tory cieniowane .... chciałabym od ciemnego fioletu przez jasny aż do białej góry ale czy ktoś to wykona ..... wątpie :-)

image

image

image

image

Wybraliśmy w końcu wzór obrączek, wczoraj byliśmy w goldexie ale niestety ten wzór przekracza nasze możliwości finansowe więc dla rezerwy wybraliśmy też inny wzór :-) sprawdzimy jeszcze u jednego jubilera, porównamy ceny, zobaczymy ile gram mamy swojego złota i będziemy niedługo zamawiać :-)

Wczoraj w goldexie próba 585 kosztowała 85 zł.

Jeżeli chodzi o grawer to u nich wchodzą 23 znaki.

Rano przed 6 byłam na giełdzie tzn w Renku zobaczyć kwiaty i z ciemnych fioletów dostępne były eustomy, anemony, irysy :-) i zatrwian. Jasne fiolety eustoma i troszkę frezji. Z białych kwiatów wybór ogromny. Jestem zadowolona bo bałam się, że nic nie będzie ale z tego juz się jakiś bukiet ułoży :-)

DOKŁADNIE ZA ROK O TEJ PORZE BĘDZIEMY JUŻ PO PRZYSIĘDZE :-)

Jeżeli za rok będzie taka pogoda ok 15C i słoneczko będzie super :-)

Madzienkaja,

te torty są przepiękne!! Zbliżają się urodziny babci i może dla niej zamówię??

My sie zdecydowalismy na tort od Cymes. Wybraliśmy 4 smaki ale chyba z jednego zrezygnujemy. Ewentualnie w czerwcu jeszcze raz przejdziemy sie do cukierni i zobaczymy czy maja jakies nowosci. Zastanawia mnie kwestia dekoracji u nich. Ktos wie czy oni robia dowolna dekoracje czy tylko takie standardowe (wyciskane masy, jakies esyfloresy)?

Próbowalam rozmawiac z pracownikami cukierni, nie tylko Cymes, i niestety uzyskałam wymijające odpowiedzi, a ze czas nas ograniczal ze wszystkim to uznalam ze do slubu jest jeszcze troche czasu wiec dopytam w czerwcu i teraz sie skupie na wyborze smaku tortu.

Shanti, dzięki za info, zrobie rozeznanie u Siostry już chyba w nowym roku :) dzięki za info

i jeszcze jedno :) Gdyby któraś z Was chciała bardziej ozdobny i "spersonalizowany" tort to polecam:

http://pinksweetsshop.blox.pl/html

jest to siostra mojej przyjaciółki - torty robi wg mnie przepiękne! :)

figurek z jajem jest na allegro pelno :)

a my tez mieliśmy 3 smaki - do tego nie musi być tort na paterach :)

ja bym chciała gładki taki jak Twój ostatni może być wstążka ale bez kokardy już w kolorze pomarańczowym oczywiście :P
ale mam mieć na platerach 3 piętra bo m chce 3 smaki :(
masakra figurki też lipa nie podobaja mi się a jak już by miały być to jakieś z jajem

Dziewczyny - ja z czystym sumieniem moge polecic Haffnera - smaki po prostu bajka!!! (cena 65zł/kg + 2,44 za km za dowóz ale w cenie są dekoracje - dla porównania w dekerze za taka sama dekoracje chcieli 150zł i nie pozwalali wprowadzać modyfikacji ;) )

Minusem małym jest to, że haffner nie posiada katalogów ;)
Robią tort "ze zdjęcia". Przyznam, że trochę się tego obawiałam, ale bardzo miło sie zaskoczyłam. Ja jak to ja nie mogłam się zdecydowac na żaden tort, jak coś fajnego było w jednym, to co innego mi się nie podobało ;) chciałam klasyczny 3 pietrowy okragly tort a tu wszedzie jak nie figurki to jakies ozdobniki :P

W efekcie dałam im 3 zdjęcia i zaznaczyłam przy podpisywaniu umowy co bym chciała z którego :)

Efekt byl super- dostałam taki tort jaki sobie wymarzyłam :)
czekam na zdjęcia od fotografa - mam nadzieje, że jest tam nasz tort i wtedy będę mogła go pokazać.

Zdjecia ktore im dałam to:

http://www.tdeker.pl/ogrody-florencji,237,pl.htm - tu podobała mi sie góra z żywych kwiatów :) z zaznaczeniem, że mają byc kremowe (wszytsko mielismy w takiej delikatnej kolorystyce :) )

http://www.e-cukiernia.com/product/photo_000000099_big.jpg - na tym podobały mi sie te delikatne kwiatuszki po calosci tortu

http://www.weselagdansk.info/torty/90/perlowewesele.jpg - tu podobały mi się wstążki (także kremowe)

opisałam jeszcze na zywo co i jak i zastosowali sie do kazdej sugestii :)

z tortami masakra też mi sie ani jeden nie podobał. A te okropne tandetne figurki fuuuu....

my mamy nauki weekendowe w kościele Boboli :)

u nas juz zaproszenia zawieszki na alkohol winetki i na podziękowania sie robią :)

mysle teraz nad tortem jak ma wygladac i im wiecej patrze tym jest gorzej normalnie co ja pacze :D
"pozdrawiam

Aga_Kr - nie wiem czy jest obowiązek u nich bo szczerze powiem to nie pytałam. Moja parafia slub tutaj i do tego prowadzą nauki więc z góry założyliśmy, że robimy nauki w Katedrze. Byłam u siostry w kancelarii i dostałam karte z tematami nauk i z grafikiem spotkań ale na razie na 2012 rok. Spotkania odbywają się w sali parafialnej (zaplecze Katedry "Sala Klubowa") w poniedziałki i środy o godz. 19:00. Po kazdym spotkaniu trzeba poprosić o poświadczenie uczestnictwa i taką poświadczoną karte oddać siostrze. Nie wiem ile trwają spotkania ale jest 12 tematów po 2 tematy na spotkanie w sumie 6 spotkań. I do tego jeszcze 3 spotkania z Poradnictwa Rodzinnego i tutaj trzeba się zapisać telefonicznie. Jeżeli chce to zrobie skan karty i wyślę Ci na maila.

Shanti,
orintujesz się w kwesti nauk w katedrze. Czy jest obowiązek u nich, gdzie co jak z zapisami, w jakich godzinach są nauki ile trwają ?

Mnie do ślubu w Kościele nikt nie zmuszał, a wręcz pytano czy na pewno chcemy Kościelny i wierzyć w Boga wierzę i to baaardzo mocno, codziennie się modlę, rozmawiam z Bogiem...

U mnie problem raczej tkwi gdzie indziej podobnie jak u mojego Męża ;) zraziliśmy się do instytucji Kościoła - mieliśmy kilka niefajnych sytuacji w życiu co Nam dało sporo do myślenia :( jedynie tam gdzie braliśmy ślub chodzimy do Kościoła, ale to też nie zawsze jest po drodze...

Więc nie generalizujcie dziewczyny, że to są kpiny, bo to nie zawsze tak jest do końca ;)

Ale rację Intygo muszę przyznać, może samo pytanie tak bardzo dziwne nie jest jak treść jego przekazania :)

Sahnti - papier do papieru najlepiej kleic na takie przylepce do zdjęć :)

http://allegro.pl/fotoprzylepce-przylepce-henzo-1000-szt-i2635891652.html

rewelacyjnie montuje sie nimi także tasiemke 12mm do zaproszeń jesli będziesz takie coś wykorzystywać ;)

ja robiłam tablicę z rozpiską gości do nas na wesele (zdjecia sa w watku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-25-t399222,1,11.html )

to nie jest jej ostateczny wyglad - musialam ja wlasnei dopracowac - góre kleilam na tasme 2 stronna - niestety o ile na poczatku wygladalo to extra, to pozniej, chyba zlapalo wilgoci, i sie wszytski mi zaczelo rolowac, co widac na zdjeciach... :( ) klej w plynie - za bardzo namacza kartki, klej w sztyfcie niestety slabo trzyma - ale te "narożniki" wg mnie sprawdzają się ekstra i są bardzo poręczne :)nie trzeba sie pierniczyć z cięciem taśmy itp.

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?