Młode Pary 2014 (część 8)

JESZCZE PRZED:

MAJ
23.05.~ kalija - Karolina i Krystian, Ślub-kościół św.Leona Wielkiego(Konwikt) Wejherowo, Wesele - Ośrodek Wczasowy "Bingo Bieszkowice, Zespół - Maykipolo, Filmowanie - Maykipolo, Wódka - Żołądkowa De Luxe, Fotograf - zaprzyjaźniona dobra duszyczka, Winietki, zaproszenia, zawieszki na butelki, wystrój kościoła- wykonanie własne, Suknia - projekt własny - krawcowa Wejherowo,Garnitur - Vestus - niebieski, dobry humor - wszyscy goście :)
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, dekoracje sali, bukiet itp.: AgataDekoracje, dekoracje kościoła: MGFloris, suknia: Bianka Starogard, Obrączki: Czarkowski, skrzypaczka: Agnieszka Elert, fryzjerka: Joanna Rabiega, makijaż ajsvisage
31.05. ~kamyk899; kościół św Walentego Gdańsk-Matarnia, przyjęcie Restauracyjka u Babuni, fotograf OddView, oprawa muzyczna ślubu (skrzypce i śpiew) Państwo Jamioł, zaproszenia i winietki projekt własny, suknia jest (krótka), buty są (różowe), ubiór Pana Młodego - brak, bukiet ślubny, bransoletka kwiatowa dla świadkowej, butonierki ślubne - Kwiaciarnia Doris (galeria bałtycka) . Fryzura i wizaż Dream Beauty.
31.05. ~kopciuszka27; Monika i Paweł, kościół św. Brygidy, wesele: hotel Qubus. Dj Mitch, wizaż: Elżbieta Skoczeń, kwiaty: Prosta Forma.

CZERWIEC
07.06.~kasietta88; Kasia & Rafał, sala: Dwór Magnat w Bojanie Platynowa, Kościół: św. Jadwigi Królowej w Bojanie, Fotograf: Kasia Puwalska, Kamerzysta: Videogroszek, DJ: DjVicek, Bukiet: Tajemniczy Ogród, Fryzura: p. Ania salon Glamur Salon Piękności w Rumii, Paznokcie: Teściowa:), samochód: Hummer H2 vipsstars.pl, obrączki: inneobraczki.pl, wódka: Smirnoff Black
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława BM w Gdańsku; Sala: PSM Przymorze; Foto&Wideo: MKVideo; DJ ARO; makijaż: Ola Kowalow, fryzura: salon na ul. Kartuskiej, dekoracja sali: ja ;-)
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub godz. 15.00 w kościele NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta, Obrączki Złoty Krążek - Gdynia,
Suknia Salon BJ w Wejherowie, Foto Tomasz Śmietanko, Biżuteria: swarowsky, Zaproszenia: allegro, Zielone buty: tablica.pl, wódka Sobieski z Afroalko.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
14.06. ~f.i.o.l.e.k; Róża i Krzysiek, Ślub: Parafia Św. Antoniego w Gdyni, Wesele: Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, Dj: Robert Jakubek, fotograf: Kreatorzy Wspomnień, kamerzysta: Video Art Studio
14.06. ~Moniaroz; Monika & Karol, kosciół Najświętszego Serca Pana Jezusa i Św. Małgorzaty Marii Alacoque, godz. 15. wesele Agrotka Osłonino, fotograf i kamerzysta jest, orkiestra jest, wódeczka kupiona
14.06. ~Sylwia i Piotr, Kościół p.w. Św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie, sala: Oaza Połchowo, Zespół: Art Media Duo, Foto: Znajomy :) Video: Video Wspomnienia, Wódka: Stock (kupiona)
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego; oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża , kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny Bianka, makijaż: Anna Stykała; fryzjer: Image Studio; dekoracja kościoła, Sali, bukiety, butonierki: Anna Dekor; pierwszy taniec: Robert Melon
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paaulinaa_; Paulina i Artur, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele: Magnat Bojano http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni http://obiektywni.net/ , Suknia: Salon Angel model Giovani, Dj EmCe http://www.djemce.pl/, Makijaż: Agnieszka Skrzyńska http://www.ajs-visage.pl/, Paznokcie stała kiientka: Monika http://www.paznokciemoniki.dzs.pl/, obrączki http://www.ak-bizuteria.pl/
05.07. ~Ewelina i Piotr, sala weselna" Wanilla Weding House "Nowy Dwór Wejherowski, Kościół parafialny Stygmatów Św. Franciszka Nowy Dwór Wejherowski, zespól Max Dance z Lęborka
05.07. ~malagaa; Agnieszka & Robert; Kościół Św. Krzyża w Gdańsku-Wrzeszczu, wesele: hotel Merkury w Straszynie, zespol: Best ze Starogardu Gdańskiego, fotograf i kamerzysta: Shark Foto Studio
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
12.07. ~Kasia & Damian, ślub - kościół WNMP w Redzie, wesele - Vanilla Wedding House Nowy Dwór Wejherowski, fotografia Maja Meronk, Dj i kamerzytsa ImproDance
12.07. ~atagaa; Agata i Adam, ślub - Katedra Oliwska Gdańsk, wesele : Hotel 4 Brzozy na Kowalach, foto: foto in love, zespół: feeling - Lębork, wideofilmowanie: Marek Kowalski - Grudziądz
25.07~ Karolina i David, Gościniec dla Przyjaciół w Wyczechowie, kościół sw. walentego w Gdańsku, DJ Arkadiusz Mieczewski, fotograf FVF z Tczewa
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk), wódka: Wyborowa, suknia: Lisa Ferrera (LF 711), makijaż: Atelier Urody Grażyna Knuth (Lębork), zaproszenia: Decorisus, nauki przedmałżeńskie i poradnia rodzinna: Dominikanie, Gdańsk.
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela. Sukienka z Salonu "AGA"-http://www.suknie-slubne.cisonet.pl, zaproszenia dla gości: http://allegro.pl/kolorowe-zaproszenia-slubne-40wzorow-promocja-i3920346210.html , dla rodziców, chrzestnych i świadków: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-w-butelce-piekne-i3973245570.html ,
Makijaż oraz fryzjerka - zaprzyjaźniona Pani Bożenka, jeżeli chodzi o kwiaty to będą z kwiaciarni "Bukieciarna"
Nauki przedmałżeńskie i poradnia już zrobione.
Obrączki będą z "Apart'a" w marcu będą załatwiane
16.08. ~sliweczka90; Natalia i Mariusz, ślub, 16.00: kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, wesele: Kamienny Zdrój, Więckowy k. Skarszew, zespół: This Time, Starogard Gdański, foto: Avedon (Starogard Gdański), video : Avedon - Tomek Babinek (Starogard Gdański), wódka: Żubrówka Biała, suknia, garnitur, obrączki : Salon Ślubny Bianka (Starogard Gdański), makijaż: Atelier Urody p. Grażyna (Starogard Gdański) , zaproszenia: allegro.pl., biżuteria: swarowsky, buty: allegro.pl, piosenka na pierwszy taniec: Where You Are (Gavin Degraw)
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
06.09. ~innabajka; Martyna i Paweł, parafia Św. Stanisława Kostki w Oliwie; Przyjęcie weselne w Restauracji Lucynka
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia św . Antoniego na Wzgórzu św, Maksymiliana godz 15:30 , wesele Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - Grupa Obiektywni, makijażystka p. Anna Stykała, fryzjerka p. Monika twójfryzjer.com. , suknia salon Agnes, wódka Pan Tadeusz
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Parafia Św Stanisława Kostki Gdańsk Oliwa godz 16:00 , sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
20.09. ~asienka1985; Joanna&Krystian; Parafia NMP Goscicino. Wesele na sali Vanilla w Nowym Dworze Wejherowskim. Fotograf i kamerzysta firma Quatro z Koscierzyny. Orkiestra Diamond Sierakowice. Wodka krupnik. Porta w czwartek
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia
27.09. ~Ola i Michał, Kościół Św. Brygidy, Wesele - Zajazd Lipce
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub godzina 16:00: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie ; foto: Czaja Photography http://czajafoto.pl/ ; make-up i Fryzura : Dream Beauty ; zespół: Maykipolo http://www.maykipolo.pl/, dekoracja i bukiety: http://www.semperinflore.eu/

PAŹDZIERNIK
11.10. ~kolka_; Karolina i Łukasz; kościół Św. Jana Bosko Orunia Dolna, Sala Swojak Otomin, zespół Labirynt, zdjęcia AM-studio.
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf & kamerzysta- photoyoung, zespół-BMW z Żarnowca, wódka- żubrówka biała, bukiet-goździki

JUŻ PO:

STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)

KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
09.05. ~Ewa i Adam, Sanktuarium Matemblewo, wesele:Restauracja nad Potokiem - Gdańsk Jelitkowo, DJ Larry, foto: M. Jończyk
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2014 (część 8)

Link do nowego wątku, ale mam problem z dołączeniem dziewczyn JUZ PO bo wyskakuje że mam niedozwoloną treść...
Mam nadzieje że reszta jest OK i może którejś sie uda dodać treść o dziewczynach juz po swoim wielkim dniu...

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=554110#post9660243

Dziewczyny, zakładajcie, bo Aga przeprowadziła się i nie ma internetu

agunineczka od czasu swego ślubu się nie odezwała, więc pewnie nie będzie miała nic przeciwko;)))

widziałam własnie że 400 i watek dalej sie ciągnie... Zastanawiałam sie nawet czy założyć nowy ale nie wiem co na to agunineczka...

info o pokrowcach wkleilam na prv

Ej ja jeszcze przed slubem I chetnie poczytalabym tego watku:)

Nowa89, cisza taka, że nawet wątek osiągnął już 400 postów a nikt nie kwapi się z założeniem nowego... pewnie do 500 szybciej dobije ;)
Chyba większość najbardziej aktywnych forumek już jest po ślubie... :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam na 16,ale muszę wyjechać kolo 15. Na próbna jeszcze się nie umawialam,paznokci nie mam zorganizowanych,winietek i zawieszek z reszta tez,na nic nie mam ostatnio czasu.

Koszyki sos powoli kompletujemy,ale samych koszyczków jeszcze nie mamy, byliśmy w kościele, nic nie zalatwilismy,bo ksiądz chce od razu komplet dokumentów.

Napoje czekają,piwa tez nie mamy,jakaś tragedia,a czasu jak nie było, tak w najbliższej przyszłości nie będzie. Materiał na kotyliony juz mam,ale nie mam kiedy się za nie zabrać :(

AgaM jezeli możesz podaj proszę namiary na osobę która wypożycza pokrowce na krzesła:) z góry dziekuję :)

jaka tu cisza....

ja miałam buty zakryte i przed polnoca zmienilam na sandalki. bo juz nie dawalam rady. sandalki na obcasach mialam z deichmanna.

a czy ubieracie pońcozszki/rajstopki, czy macie sandałki, czy zakryte buciki, może jakieś rady jak przetrwać cała noc w tańcach i hulancach ?

Hej dobre pytanie zadalas. ja tez mam slub na 17 , do koscioła 3 km :) i tez właśnie mysle co na ktora :) uhh :) fryzura z 1 h - bede miec próbną w niedziele ;) to tak myslę,że do 9 pośpimy, zjemy, myju, o 11 do 12 fryzura, do 13 makijaż, ubrać się i błogosławieństwo, jakieś zdjęcia to do 15 w sumie i jeszcze jest kupa czasu do wyjścia, to może jeszcze to przesunę o godzinę hmm...

jak mi opisujecie co i o której to tak myślę że jednak będzie za późno :/ ja nie lubię wszystko robić na szybko... jak fryzura ma trwać do 1,5 godziny czyli do 15 (a jak mówisz może też się przedłużyć) a ślub na 17... z domu do kościoła jest od 30 do 40 km zależy czy pojade miastem czy obwodnicą to może mi zabraknąć czasu :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miałam fryzjera o 8, czesała mnie w loki 2.5h mam bardzo długie włosy a na próbnym wyszła nie całe 2 godziny.
O 12 makijaż, wszystko w domu i po 13 ubierałam sie w suknie.
Na 15 ślub(do kościoła autem 2min, ale musieliśmy być za wcześniej aby podpisać dokumenty)
Lepiej wziąźć sobie zapas czasu bo nigdy nie wiadomo. :)
Ja własnie jadłam śniadanie na raty bo nie miałam czasu usiąść i zjeść..

Co prawda mój ślub dopiero za miesiąc, ale moim zdaniem zawsze lepiej mieć przynajmniej te pół godzinki zapasu. Czy to korki na drodze, czy nagle welon się porwie albo czegoś się zapomni :)
Ja sama mam ślub na 16, wyjechać trzeba około 15 (bo ponad 20 km do kościoła), błogosławieństwo ustalam na mniej więcej 14:00 - 14:30 (błogosławieństwo to około 10- 15 minut, a potem jakieś zdjęcia z rodzicami jeszcze), fryzjera mam od 9 i makijażystkę od 10-11. Wolę mieć trochę czasu pomiędzy, żeby coś zjeść albo się odświeżyć :)

pytanie do dziewczyn które miały ślub... ile zajęło Wam przygotowanie się do wyjazdu nie licząc makijażu fryzjera itp. samo ubranie się i jeśli miałyście błogosławieństwo? bo zastanawiam się czy nie za późno mam fryzjera na 13:30 (fryzura do 1,5 godziny) a ślub na 17 a muszę liczyć ze najpóźniej o 16 muszę wyjechać (makijaż mam wcześniej)

@ Paaaulinaaa :) i Moje najszczersze gratulacje ! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, czy któraś z Was może polecić jakis fajny, romantyczny hotel w Zakopanem ? Nigdy tam nie byłam a chcielibyśmy pojechac na kilka dni .

hann napisz do mnie :)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...