Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

Witam!
Postanowiłam założyć wątek, w którym będziemy mogły dzielić się swoimi troskami i radościami codziennego dnia zwykłej (a może jednak nie) mężatki.
Rodzinne spotkania z teściami...
Kłótnie z mężem?
Problemy z dziećmi ? / z zajściem w ciążę?
Powroty do pracy / bezrobocie ?

W grupie raźniej !
Wstęp tylko dla mężatek! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

Witaj Olka. Cieszę się, że do nas dołączyłaś :)
Zgadzam się, że kiedy w domu pojawia się dzieciątko nie należy zaniedbywać męża. Często robimy to całkowicie nieświadomie i kiedy 'wejdziemy' w ten system za daleko, ciężko może być naprawić relacje z małżonkiem.
Loca-daga, miałaś bardzo mądrego prowadzącego nauki. Mądrze prawił ;)

Znowu mamy piękny dzień.
Dziś zamierzam oddać się czynnościom iście kobiecym (które bardzo lubie zresztą :P ) - będę prasować i sprzątać :)
a wy jakie plany macie?

Witamy Olka:) Przede wszystkim fajnie,że piszesz, że maleństwo to nie tylko różowe barwy, bop o tym trzeba powiedzieć głośno. A co do męża to niestety to bład - czy mąż równie mocno chciał już bobaska?? My na naukach przedmałżeńskich usłyszeliśmy pewną dla nas cenna uwage: to mąz/zona ma być najważniejszy od czasu ślubu. O dzici, jeśli się pojawią , mamy dbac i je kochać, ale nie kosztem współmałżonka, bo dziecko jest z nami teoretycznie do 18stki, a druga połówka do śmierci, bo tak przysięgaliśmy i mamy pielęgnować relacje:) Zamierzamy to z mężem realizować. Bo to fajnie usłyszeć, ze jak pójdę z męzem np. do kina podrzucając dziecko babci, nie stanę się wyrodna matką- imprezowiczką:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie dziewczyny, śledzę wasz wątek od początku ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć mam nadzieje że znajdzie się tu trochę miejsca i dla mnie :) W sierpniu mina dwa lata jak jesteśmy po ślubie, mamy wspaniałego półtorej rocznego synka który jest dla mnie całym życiem. Niestety u nas nie jest wcale tak fajnie i kolorowo od czasu jak jest mały nie ukrywam że cała miłość przelałam na niego i mój mąż czuje się odrzucony i niepotrzebny. Ciągle są kłótnie i to naprawdę o pierdoły być może dlatego że z kasą u nas też nie za dobrze, kredyt na mieszkanie ja przez jakiś czas nie pracowałam a jak pracowałam to za marne grosze. Jedna z was napisała że nie chciała by wybierać miedzy rata kredytu a pieluchami my niestety jesteśmy w takiej sytuacji ale staram się być optymistka :) Od tygodnia mam prace gdzie zarobki powinny pomóc nam trochę wyjść na prostą. Jak na pierwszy wpis to i tak się chyba rozpisałam ... Miłego dnia Wam życzę i uciekam do pracy.

aktualnie u nas ciche dni, więc na razie nie wyślę - ale jak tylko bedzie si, to połacze się telepatcznie ;D

My byliśmy ostatnio na Linczu - mocny film - polecam:)

Miłej nocki i pewnie do juterka :*

loca-daga weź trochę tych chęci na dzidziusia od swojego mężusia do próbówki i wyślij do mnie kurierem ;)
Może jak mój by je dostał, to szybciej byśmy się zdecydowali..
Ech, dziś znowu miałam fazę.. jak wracałam z rozmowy to mijałam milion młodych mamusiek z wózkami.. Czasem jak mnie takie coś chwyci to długo nie moge wyjść z dołka...

A teraz dopiero wróciliśmy z kina :)
Byliśmy na Kung fu Panda 2 :)
Pow jest super, uśmialiśmy się wiele razy więc zdecydowanie polecam.
A teraz uciekam spać.
Spokojnej nocy :* i do jutra.

Zgadzam się Miki :)

ZGADZAM SIĘ Z TĄ PRACĄ ALE PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO RODZINA NAJ WAŻNIEJSZA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Emmeleia różni ludzi różne potrzeby , a;le faktem jest,ze te dwa momenty(zawodowy i macierzyński ) się często zbiegają:( Teoretycznie masz czas, ale w zyciu róznie bywa... Ale musisz chcieć - skoro praca daje Ci satysfakcje, to świetnie- nie ma co na siłę starać sie o dziecko i być sfrustrowaną:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

HEJ MAM NA IMIĘ EWA MAM 22LATA I JESTEM MĘŻATKĄ OD MIESIĄCA.NIESTETY NIE MOGĘ PODJĄĆ ŻADNEJ PRACY PONIEWAŻ MAM DWIE ŚLICZNE CÓRECZKI.3LETNIĄ I 7 MIESIĘCZNĄ TROCHĘ ZOSTAŁ BRZUCH I KRĘPUJE MNIE TO.CO ROBIĆ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój też chciał,zebym miała porzadną czyt. na umowę prace. Ale dopadł go instynkt i sam mnie przekonywał,ze damy radę i bez tej kaski:) Więc się staramy ... :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też trzymam kciuki za pracę:)
wiadomo, że z chęcią posiadania dziecka się nie wygra, ale praca też może być fajna:)

ja na razie b. dużo pracuję i o dziecku nie myślę. pewnie troszkę wpadłam w pułapkę chęci pięcia się po szczeblach "kariery" - niestety najlepszy wiek na dziecko zbiega się z momentem kiedy zaczynamy mieć perspektywy dobrej pracy. Albo tą dobrą pracę już mamy i chcemy się rozwijać.
Ech tyle by się chciało osiągnąć, zobaczyć poznać.
Mam nadzieję tylko, że nie przegapię tego momentu, że na dziecko będzie już za późno, ale na razie myślę, że mam jeszcze troszkę czasu ;-) ( mam 28l)

ps. teraz jestem na dwumiesięcznym urlopie naukowym i nie mogę się doczekać powrotu do roboty.... ale chociaż mam chwilkę na forum:)

Nie to, że nie chce.
Chce, i to bardzo, ale należy do nad wyraz odpowiedzialnych mężczyzn i chce abym najpierw pracę miała = macierzyński.

nie chcecie bobaska na razie??

No to od soboty do wtorku są 3 dni u mnie od niedzieli do dziś.
No nie ważne, w każdym razie dość.
Mąż kręci nosem, ale trudno.

Ja mam tak,ze jak wychodze z rozmowy zadowowlona, to nic z tego :) Poczekaj do jutra- może się uda:) 3mam kciuki:)

Dobra decyzja z tymi plastrami - a ja pamiętam,ze jak w sobote zdejmowałam/ zmieniałam to okres dostawałam we wtorek .

No jestem po rozmowie.
Wrażenie w porządku, tylko chyba nie odpowiadało pani to, że nie mam zbyt długiego doświadczenia w handlu.
Praca by była fajna, bo za dobre pieniądze, z ludźmi (a nie znowu z dziećmi) no i powiązana z moimi dwiema pasjami : gospodarowanie w domu i internet.
Sklep ma stronę internetową, przez którą prowadzą też sprzedaż, więc byłoby pakowanie, odpowiadanie na mejle..
Ale jakoś nie mam mega dobrych przeczuć. Wystarczy, ze przyjdzie jakaś po handlówce i odpadam.
Jutro się dowiem.
A co u Was?
Ja właśnie postanowiłam dziś, że kończę z plastrami.
Antykoncepcję stosowałam od 17 roku życia, więc pora zacząć oczyszczanie organizmu. Poza tym w niedzielę ściągnęłam, a dopiero dziś dostałam okres.
Czuję, ze organizm ma dość.
Jakby któraś słyszała, że ktoś chce odkupić, to dajcie znać! Mam dwa nieotwarte opakowania.

No właśnie jak praca? Trzymam kciuki :)

ja tak samo- przygotowania do ślubu mnie skusiły , żeby tu "wpaść" :) I tak zostałam na dłużej:D

Bombelkowa jak ta druga praca???

nie oszukujmy się - to nie to samo ;) (i pewnie urok polega na niepowtarzalności tego dnia)

ale nie ma co narzekać - jest super i z tego trzeba się cieszyć:)

~em to co rok odnawiajcie sobie przysięgę ;)

Inne tematy z forum

Szukam przyjaciela - GEJA :) (5 odpowiedzi)

Wiem że troche nietypowe ale... a nóż - widelec się znajdzie? :) Czemu akurat Geja? Bo przyjaźń...

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...

Jaki balsam do ciała polecicie (86 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?