Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

Witam!
Postanowiłam założyć wątek, w którym będziemy mogły dzielić się swoimi troskami i radościami codziennego dnia zwykłej (a może jednak nie) mężatki.
Rodzinne spotkania z teściami...
Kłótnie z mężem?
Problemy z dziećmi ? / z zajściem w ciążę?
Powroty do pracy / bezrobocie ?

W grupie raźniej !
Wstęp tylko dla mężatek! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

Właśnie wróciliśmy ze spacerku i obiadku - naleśniki jak smok na przymorzu i spacerek po molo i wieeeelgaśna wata cukrowa:D A później najlepsze lody pod słońcem z misia- pychota:) Polecam:)

Mój mąż kiedyś gotował i to pysznie:) Teraz w tyg mu się nie chce(mi zresztą też;P ale coś tam gotuję), a w weekendy przewaznie poza domem jemy;) Takie z nas sie okropne leniuchy zrobiły ;P

Żaneta chwal się chwal - po to tu jesteśmy :D Mebelki nie w moim stylu do końca,a le nie są złe:) My mamy stare meble(antyki) i chcemy się ich pozbyc, ale się za to zabrać nie mozemy, bo musimy wycenić:/

Em podziwiam Cię za ambicje i chęci do nauki - ja mam podobnie jak bombelkowa:P

Teraz na Trendy sie szykujemy:) Pozdrawiam:)

~em, pewnie że będziemy trzymać kciuki! Biedna jesteś z tym zakuwaniem, ja w swoim obecnym wieku przypuszczam, że umarłabym jakbym musiała się uczyć na jakieś egzaminy.
Mózg by odmówił posłuszeństwa :)

Czemu mąż nie radzi sobie z gotowaniem? Należy do tych zdolniaszków, które potrafią przypalić wodę na herbatę? hi hi hi :) (żarcik).
My teraz oglądamy meczyk.
Dużo dzis rozmyślaliśmy o nowym mieszkanku.
Mamy już wybrane mebelki :) Pochwalę się Wam, a co? :D

http://www.abra-meble.pl/scianka-havana-a-bis.html - nie ma tu niestety komody - ale chodzi o 'fason' że tak się wyrażę :)
dodatkowo musimy kupić stół-ławę, bo jakby przyszły mamuśki na obiad, to trza mieć gdzie posadzić je :p

http://www.youtube.com/watch?v=S0z1Mo7O6dE&NR=1&feature=fvwp

i coś dla Was - za mną ta piosenka chodzi od miesiąca - właśnie znów sobie słucham:) młody jest genialny!
buzka

hej, dziewczyny - zazdroszczę Wam wolnego weekendu, czasu, spacerków... w połowie czerwca mam cztery dni podrząd ważnych egzaminów i od dwóch miechów w sumie nie wychodzę z domu i tylko zakuwam:( dziennie po ok 10- 14 godzin.... cały swój urlop wykorzystuję więc już w tym roku nie bedzie wakacji:(

świruje już mocno, nie idzie ze mną na żaden temat pogadać (tylko o nauce potrafię mówic;-) )
bo dla mnie zdanie ich to jak spełnienie marzeń i uwieńczenie ponad 9 lat harówy - podchodzę pierwszy raz - jak się nie uda następny raz za ponad rok:(

plus taki, że mam wymówkę od gotowania i mąż wieczorem przygotowuje mi na następny dzień obiad (co mu w sumie słabo idzie ;-)) no i na balkonie trochę się opaliłam:)
ale sprzątać uwielbiam więc o to nadal dbam:)

od 14 czerwca trzymajcie kciuki - bardzo mi się przydadzą!!!

Leniwce takie, a mój jeszcze w dodatku nie lubi takiego ciepła.
Ja to bym dziś mogła i chętnie bym leżała na plaży. Tylko mam ostatni dzień @ i jak to bywa w takie dni kobieta się martwi czy tu nie przeleci, a tam.. :P
No, ale byliśmy w Sopocie :) Lody truskawkowe zjedliśmy a z gwiazd to Adama Lampert'a tego gitarzystę Dody :) a tak to niestety nikogo :(

Sopot stał się stolicą ... gejów :D
W każdej kawiarcence niezliczona ilość gejów. Bądź trendy - bądź gejem :)

Jutro chyba poleżę na balkonie.
A tymczasem idę robić obiadek. A co u Was?
Co na niedzielny obiad? :)

Rolki były bezimienne:/ I to był bła, ale nie chciałam kupować nic markowego na pierwszy raz- bałam się ,że albo zniszczę albo co bardziej prawdopodobne znudzą mi się:P

Co z tymi chłopami, jak trzeba gdzieś iść, to źle się czują- węszę podstęp:P:P

Jak spotkasz kogoś, to daj znać:D

Pozdrawiam dziewczęta:*

Ojej, straszna sprawa z tym kolegą.. Ale, żeby tak bez słowa?
Musiały być jakieś symptomy albo coś musiało się wydarzyć - może się pokłócili, albo stracił pracę i się załamał, że nie utrzyma rodziny?

My będziemy mieć w sierpniu 3 lata (byłoby teraz w marcu, ale pół roku mieliśmy przerwy i teoretycznie nie byliśmy razem ... Heh.. długa i ciekawa historia ;P) ..

Nola, wiesz, ja nie robię tego tyle co dla niego, jak dla siebie. Jestem pedantką i lubię żyć w czystości. Mąż mówi że mam fioła na punkcie sprzątania, ale mam to gdzieś. Jak mieszkał u mamy swojej, to ciągle kichał, bo ma alergię na kurz a u nas nic nie kicha.
Poza tym, mam nadzieję, że uda mi się utrzymywać porządek, kiedy będzie dziecko. Jak chodziłam po domach - jak się zajmowałam prywatnie, to niekiedy byłam przerażona. Raczkujące dziecko, a dywanie wszystko. Okruchy, włosy, kurz, papierki jakieś. Masakra.

Daga - przykra sprawa z rolkami. Ja z moich jestem zadowolona. A jakiej firmy kupiłaś?

Mamy znów piękny dzień, czekam aż małżon się ruszy, bo 'źle' się czuje a mieliśmy jechać do Sopotu. Może spotkam jakąś gwiazdę z Top Trend-ów :P
Miłego dnia i do wieczorka :*

Kurcze miejmy nadzije,że wszystko się wyjaśni :) Tylko,żeby nie okazało się,że zostawił żonę bez słowa:/

Tak, mają synka, w zeszłym roku miał komunię, więc teraz ma chyba 9 lat. Kolega jest jedynym żywicielem rodziny, żona nie pracuje bo sporo choruje. Przeprowadzili się do Gdyni ze względu na pracę a tu takie coś. No nic, mam nadzieję, że kolega szybko się odnajdzie.

My jestesmy 4 lata razem , 2,5 roku po cywilnym i 4 tygodnie po kościelnym:P

O kurcze przykra sprawa:( Tak łatwo nie będzie się jej pozbierac, ale najważniejsze, żeby nie została z tym sama. Mają dzieci??

Nam 04 lipca minie 8 lat jak jesteśmy razem, a pod koniec czerwca 3,5 roku po ślubie.

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że kilka dni temu zaginął nasz dobry kolega, który od niedawna mieszka w Gdyni. Przykra sprawa :( Oboje z mężem jesteśmy w szoku. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co teraz przeżywa jego żona. Mam nadzieję, że szybko się odnajdzie.

Dokładnie - nam dziś 4 tygodnie stuknęły:P

Ja też wolałam"starą" Dodę , ale z ciekawości idziemy i Kayah ma być :) Brodka fajna - lubiłam zarówno wcześniejszą jak i obecną:)

Z tymi rolkami masakra:( Dziś byliśmy i do dupy - lewa noga się przekrzywia - nie trzymają stabilnie, a do tego maz stwierdził,że łożysko poszło:/ I na reklamacje oddaliśmy:/

Kurcze pracowita jestes i dogadzasz meżusiowi:) Mi już minęło:P Po 4 latach to już się nie chce:P:D

My dziś w Sopocie byliśmy na spacerku :)

Loca, zauważyłam własnie że masz na podpisie tydzień więcej niż my :)
My mamy dziś trzy tygodnie !! :D

Loca to fajnie, że dobrze się bawiliście :)

Doda jak dla mnie się popsuła. Wolałam jej piosenki w stylu ' Dwie bajki' , niż pseudo hardocorą wersję :/
Własnie, zapomniałam o Wyrostku, nic się nie zmienił :) Nadal skromny i tak się wczuwa, że aż miło patrzeć :)

Brodka dla mnie też dziwna.. Ja chyba wolę jednak typowy polski pop, bo ta pierwsza jej piosenka... Delikatnie mówiąc - dziwna :)
A ja jak było Raz Dwa Trzy przełączyłam na inny kanał :P

Loca, mówisz, że auto macie, to wsiadaj i do Gdyni to sobie pojeździmy, bo w Chyloni fajne trasy są :)

A ja własnie zmyłam podłogę, czekam aż wyschnie by móc się ruszyć, obiadek gotowy do wstawienia, czekam na męża. Kończy za 20 minut pracę biedactwo :)

a jutro na spacerek i opalanie do Sopotu chyba pojedziemy :))

Nola ja bym sie mogła z Tobą zamienić- mogę się opalać, ale nie lubie słońca i gorąca:(

Na top trendach było fajnie- mieliśmy miejsca z boku, więc widzialność taka sobie, ale ogólnie ok:) Zwłaszcza Ergo arena i organizacja super-świetnie kierowali amochodami na parking i korków nie było. Oczywiscie aparatów ie mozna, ale widziałam ludzi nawet z takimi całkiem sporymi:/ Rodowicz się nie popisała, ale piosenki były w moim klimacie:) Dla mnie rewelacja Dąbrowska i brodka i koncert Piaska:D Kora tez czadu dawała, ale musieliśmy wyjsć przed końcem, bo mąż się źle czuł:( Najgorsze było raz dwa trzy - akurat poszliśmy po jedzonko:P:P Fajne było też to,ze jak Wy mieliście reklamy to dla nas grali Ci co występowali - Wyrostek i własnie raz dwa trzy.

Na Dode na niedziele mamy miejsca na przeciwko sceny, to lepiej bedzie widać :)

Bombelkowa jeździsz na rolkach?? Bo ja właśnie we wtorek kupiłam i chce sie nauczć:) Szkoda,że w Gdyni mieszkasz - byśmy sobie pojeździły:)

Chyba jednak wolę nie pytać.
Moje wyniki są bardzo dobre, pozostaje mi brać tabletki do końca życia i liczyć na to, że moje choróbska nie staną nam na drodze, kiedy będziemy starać się o dzidziusia.. bo nie ukrywam, że bardzo się o to boję..

Do wieczorka! Miłej jazdy i zakupów! :)

Jestem z Gdańska. Do moich wiecznie suchych, popękanych i zimnych dłoni już się przyzwyczaiłam. Najgorzaj jest wczesną wiosną, jesienią i zimą, w lato moje ręce odżywają :)

Odezwę się wieczorem, teraz wracam do pracy, jeszcze godzinka i wracam do domku. A później zakupy (rolki!) i obiadek oraz sprzątanie, pranie itp.

Przypomniało mi się jeszcze coś odnośnie opalania. Kiedyś gdzieś na jakimś forum czytałam, że w wielu solariach wiszą informacje o zakazie opalania osobom z problemami z tarczycą. Jak będziesz u endokrynologa w najbliższym czasie zapytaj z ciekawości jak to się ma do tarczycy, bo ja następną wizytę mam w październiku.

Pozdrawiam

Nola, my też z mężem do szczuplaczków nie należymy, więc się nie martw. Kochanego ciałka nigdy za wiele :)
Dziwi mnie to opalanie caly czas, bo mi nic nie mówili, dzięki Bogu ;)
Biedna jesteś z rączkami
a nie odpowiedziałaś, skąd jestes? :>