Montaż drzwiczek dla psa w drzwiach balkonowych

Chciałabym zamontować drzwiczki dla psa, aby mógł wychodzić sobie na balkon, jednak nie wiem kto mógłby to zrobić.
I mam takie pytanie:
- czy takie drzwiczki można montować w szybie?
- czy lepiej wymienić dolną szybę na inny materiał np. pleksa, i wtedy zamontować drzwiczki?
- Wiem, że same drzwiczki nie są szczelne i powietrze będzie wpadać do środka, ale czy można uszczelnić miejsce styku obudowy drzwiczek z szybą/pleksą?

Do kogo mogę się z tym zwrócić? Do firmy, która zajmuje się szybami czy innego fachowca?
z góry dziękuję za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Montaż drzwiczek dla psa w drzwiach balkonowych

Pomysł absolutnie bez sensu. Będzie wiatr wiał jak szalony. W szybie zespolonej będzie ciężko. Trzeba zamienić na wkład PCV ale to naprawdę kiepski pomysł. Te drzwiczki są nieszczelne i w mieszkaniu przez ciąg powietrza będą ciągle odchylone. Mam takie drzwiczki ale do piwnicy firmy ferroplast. mają magnesik utrzymujący zamknięcie ale jak wiatr zawieje to ich nie utrzyma. Odpuść sobie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nawóz Do Borówek (3 odpowiedzi)

Dzień dobry. Szukam innowacyjnego sklepu z bio nawozami do pielęgnacji roślin. Chcę, aby mój...

Ciągnik rolniczy (3 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

Przeprowadzki - możecie kogoś polecić? (82 odpowiedzi)

Jak w temacie - szukam sprawdzonej firmy, która pomoże w przeprowadzce :) zniesienie kilku...