Na co komu laptop Apple MacBook?

Opinie do artykułu: Na co komu laptop Apple MacBook?.

Drogie, luksusowe, hipsterskie, prestiżowe - laptopy Apple MacBook określane są na wiele sposobów. Często uważane za przepłacone, a mimo tego coraz bardziej popularne. Po co w ogóle powstały MacBooki i kto powinien zainteresować się ich kupnem?

Sprzęt komputerowy w Trójmieście
Zauważam coraz więcej laptopów z logo Apple w całym Trójmieście. MacBooków przybywa na uczelniach, w miejscach pracy, nawet w kawiarniach jest ich jeszcze więcej, obok legendarnej już sojowej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

MacBook pro

Negatywne opinie piszą tylko ludzie którzy nie mieli i nie stać ich na zakup Windows to syf w porównaniu do iOS
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja korzystam tylko z produktów Apple

Mają absolutnie bezkonkurencyjny iOS ale też najlepiej zoptymalizowanie oprogramowanie. Desktopy, tablety i telefony mają to samo oprogramowanie. Przez co nie mamy problemów z komunikacją pomiędzy urządzeniami. W przypadku desktopa z Windows 10 i telefonów z Androide niema żadnej zgodności. Trzeba łączyć te urządzenia kablem albo przez chmurę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolejny i**ota profesjonalista, który nie wie, ze win10 ma 50 róznych wersji?

skoro NIE mogę decydować - jak w XP czy i kiedy ma być cokolwiek instalowane, to blokowanie internetu nie jest rozwiązaniem

nie wiem czy zdajesz sobie sprawę (na 100% nie), ze win10 robi to co chce, ja często podejrzewam, ze ściągnął jakąś aktualizację, bo komputer zaczyna mulić

nie ma ani śladu informacji, że jakakolwiek aktualizacja czeka by ja zainstalować

dowiaduję się o tym, gdy po restarcie win10 zaczyna aktualizować ja przez godzinę

sprawdzić co?

codziennie mój program sprawdza co jest do wywalenia, co do dprzeniesienia pofragmentowanych częsci, itd.

tak - nie mam laptopa za 20 tysiecy, ale raczej mało kto z osób prywatnych je miewa - a microstoft ani deb il gates nie twierdzą, ze ten system jest tylko dla firm jak kiedys IBM z DOSem

a moze jakas uwaga o ostatnich aktualizacjach, gdy co chwila wyskakuje qurecvska cortana? jesli ktos nie zlikwiduje jej w rejestrze...?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

to że programy z windowsa nie działają bo sa na windowsa to chyba normalne

nienormalne jest to ze panstwo polskie wymaga używania windowsa

jednak o ile wiem, to wiele osób korzysta z emiulacji windows na apple

Cena

3500 zł chyba nie aż taka wysoką jak na nowego laptopa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty

wszystko przed tobą ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dll prec

Ciagne na 17. Zero problenow.

Zaplacicie reparacje

I dla nas tez ten sprzet nie bedzie drogi

Klaw

Jezt super. Zwadzcza del i esc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w jakim srodowisku?

Vs?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tworze kod

Ale nie znam nikogo kto to robi na maku. Gdzie niby ta przewaga? A moze sam koduje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zanim powstał iPhone miałem taki ciekawy telefon MDA poczytaj trochę i zobacz co to był za sprzęt. Apple jak nowość wprowadziło szklany ekran, który był super ale przy upadku się rozsypywał. Wcześniejsze smartfony innych producentów były dużo lepsze. Niestety htc umarło
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i bez skarpetek...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

?

Powiem tak - mam ipada i tel z androidem - genialnosc i prostota nawigacji na androidzie niszczy osx lewym palcem prawej nogi. Apple to piekny smiec do ew ogladanja YT choc tego tez nie potrafi dobrze (nawigacja to jakis koszmarny zart)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do muzy czy grafiki tak ale do programowania chyba wolalbym thunkpada z linuchem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

!

Zgadzam sie to jest sprzet full pro dla tych co pracuja a nie pokazuja sie przy oknie w Starshicie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zamula?

To czemu sa appki do czyszczenia maca po roku dwoch? Cieszy oko? No chyba tylko tyle - funkcjonosc? Prosze Cie - ergonomi to jest w Ubuntu - prosto, moze nie tak ladnie ale wszyztko co potrzebujesz w it po prostu jest pod palcem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Klawiatura?

Nie wiem czy masz tego samego maca ale w macbooku pro gdymym nie mial dolaczanej klawiatury to wlasnie przez klawiature po 2 godzinach programowania komp polecialby przez okno - nie zartuje jakis d**il to zaprojektowal - chyba tylko zeby wygladalo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahahah

Taaa ten system 'zawsze dziala' co mnie do szewskiej pasji doprowadza - a w logach pelno bledow jak wszedzie - nie ma wirusow hahaha? Bezpieczenstwo nastepne hahaha - to jedyny laptop do ktorego dostaniesz sie bez znajomosci hasla i to producent ci to oferuje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0