Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W praktyce jesteśmy na łasce Obcych. Można próbować coś modyfikować, naciskać ich, ale im zależy na maksymalnym chaosie. Rzeczywiście sytuacja z Liz musi wypalić się w pełni, potem wymyślą coś następnego. Ofiarami nikt się nie przejmuje.
Można zapewne sterować sytuacją w pewnym stopniu, zwłaszcza gdy jest się kimś ważnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że mógł to być ciąg kolejnych chaotycznych decyzji, uzgodnień, bez specjalnego sensu. Choć wiadomo, że jeśli zwerbuje się do współpracy taką Liz, to chaos jest gwarantowany. R pewnie mieli i mają nie aż tak znaczący wpływ na decyzje Obcych.

W ogóle nie nadaję się do problemów. A tutaj one się nawarstwiają.

Przy tym mam wrażenie, że ona jest w kontakcie z Obcymi.
Obcy mało mnie ciekawią, już bardziej duchy.

Przestaję się tym zajmować, bo to strata czasu.
A Liz nie powinna żądać takich wyczynów od zwykłych osób. I jeszcze karać surowo za niewykonanie.

O to pewnie właśnie chodzi, żeby był nierozwiązywalny galimatias dziel i rządź. Jest nierozwiązywalny w ogóle, a na pewno nie przez jakieś przypadkowe osoby. Im więcej chaosu, duchów, wojen itp., tym lepiej.

Chodzi o zwolnienie takiej blokady? Pewnie ci Obcy brużdżą na Ziemi, dlatego zawsze jest taki syf. Jak to okupanci. Ich prawo, prawdę mówiąc, a do jakiejś walki z nimi nie czuję się powołany. Jestem oczywiście po stronie Ziemian.
To będzie trwało jeszcze dłużej, może tysiące lat.

Mam w to uwierzyć, że lokalna mniejszość niemiecka nie śledziła sytuacji i nie była w kontakcie z pastorem w latach 30., 40., 50.?
Obstawiam raczej blokadę przez Obcych.

On z tych obrażonych.

Ta sytuacja jest poniżająca dla wszystkich.

Zaproś kolege na piwo. Na Pragę pojedźcie, na Ząbkowską. Pogadacie o Ż, R i A. Marniejesz przed tym ekranem.

Mam kolegę, syna kierownika PGR, który jest po ekonomii menedżerem w sercu Warszawy. Wszystko jest możliwe.

Ha! Wiedziałem. Ten facet ma ukraińskie nazwisko?

Nie powinienem dostawać kasy z Zachodu, to mocne przegięcie. To niebezpieczne dla mnie.

Jak Ty ładnie konstruujesz zdania. Dwiema grupami a nie dwoma grupami... I przecinki wiesz gdzie stawiać. Wszystko perfect. Przyznaj, jesteś filologiem polskim, a nie żadnym pegieerowcem

Tu mamy burmistrza dawnego kierownika w PGR. Skoro on tkwi na swojej posadzie od jesieni 2018, wszystko działa normalnie. To jeden z takich wyznaczników dla mnie.

Kradzież pieniędzy? Każda złotówka jest asygnowana w księgowości. Nie jesteś w stanie ukraść mi pieniędzy.

Może to sprawa do obgadania między tymi dwiema grupami?

Mogliby jednak ze swoich milionów wesprzeć trochę tych pobocznych nieszczęśliwych, na tyle, żeby się nie burzyli.

Telepatycznie? Robisz postępy. Przynajmniej o kradzież pieniedzy mnie nie oskarżasz.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...