Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzy wyroki śmierci wykonano na jakichś pomniejszych oficjelach, trzech dalszych na najważniejszych nie wykonano, ponieważ uciekli za granicę. Potem do akcji wkroczyła ta ormiańska organizacja Nemezis i zlikwidowała za granicą dwóch z tych uciekinierów (trzeci zginął w walkach z Rosjanami, których zdradził) i jeszcze 5 ważnych sprawców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poza tym ponieważ Turcja przegrała wojnę, doszło do procesów, gdzie sami oczyszczali się wewnętrznie. Trochę jak było potem z nazistami.

W Turcji też wkroczyły wojska brytyjskie, francuskie do tej Syrii pod koniec 1918 roku i uratowały na pustyniach jakieś resztki, 100 tys. ludzi.

A jeśli chodzi o wydarzenie kończące ludobójstwo, może to być np. wkroczenie sił wyzwoleńczych (Holocaust, Rwanda, w obu przypadkach właściwie po fakcie), zawarcie pokoju (Bośnia, też pod pewnym naciskiem sił wyzwoleńczych, też po fakcie), a w Indonezji i Turcji po prostu skończyło się w pewnym momencie, gdy cele zostały osiągnięte. Syria została odebrana Turcji, ale to było trochę później.

Które kraje najgłośniej krzyczą w sprawie ludobójstwa i praw mniejszości? Ameryka, Anglia, Francja, które u nas jednak są wśród sprawców.

Widzę też siebie bardziej jako część tej dużej polityki, tych dwóch obozów, liberalno-lewicowego (mojego) i prawicowego. Choć to nie takie proste, bo zagraniczni liberałowie i lewica są agresywnie do mnie nastawieni.

Ostatnio zaczynam sądzić, że ktoś zająłby moje miejsce.

Wszystkie szczególiki stają się bardzo ciekawe.

Chodzi o to, że rząd zabija masowo własnych obywateli, co naprawdę budzi zainteresowanie świata.

Opór jest zwykle bardzo słaby, ale mimo to upamiętnienie jest potężne, bardzo rozbudowane, z wszystkimi szczegółami.

Przypominam sobie, jak zaciekły był atak norweski, jakby to była dla nich sprawa numer jeden, życia i śmierci.

Atak dosłownie ze wszystkich stron, na moją osobę i rodzinę wyjątkowo silny, ale cierpią miliony osób w Polsce północnej.

Teraz widzę, że wszystko to są macki tego samego ogólnego ataku, godnego naprawdę opisania.

To takie wyniszczanie przez nich wszystkich bez żadnych ustępstw i ulg. Nigdy nie dzieje się nic optymistycznego czy pozytywnego.

Tak że niestety wszyscy dookoła są wrogami: Zachód, Warszawa, Wschód.

Często myślę też o tych ludziach i organizacjach z Zachodu, dla których ludobójstwo, Holocaust czy prawa mniejszości są rzekomo tak bardzo ważnymi tematami. Milczą niestety w polskich sprawach, jak zaklęci.

To chyba najbardziej totalitarny system w historii.

Ruscy jednak zawsze mają tego swojego etatowego głównego opozycjonistę, który ujawnia to i owo.

Nie ma żadnego sygnalisty typu Światło. Wszystko jest skrajnie jednostronne i uproszczone. Nie ma akcji, rozgrywki, wręcz emocji.

Jak na razie nic takiego nie wypłynęło. Ale skoro wszyscy są kolegami.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...