Nie doceniamy tego co mamy

Wydaje mi się, że obecna sytuacja powinna uświadomić nam pewien fakt. Żyliśmy sobie w przeświadczeniu, że wszystko jest nam dane i o nic nie musimy się martwić. Teraz patrzę na to inaczej. Sklepy nie muszą być pełne towaru, musimy sie nauczyc wszystko szanować i przede wszystkim myśleć o swoich bliskich
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mam jednak ogólne wrażenie, że czegoś mu brakuje intelektualnie. Jakby potrzebował jakiegoś opiekuna. Być może zna się na wszystkim, ale pobieżnie, zbyt szeroki wachlarz tematów.
W dawnych czasach jeden człowiek mógł napisać encyklopedię, ale potem potworzyły się wąskie specjalizacje i dziś ktoś dążący do pełni wiedzy cierpi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiem wam, że te wpisy na forach są nie całkiem serio, nie oddają osobowości. Lepiej przeczytać oficjalny wywiad, gdzie widać, że to ta sama osoba, tylko że w wersji oficjalnej. Warto też czytać artykuły w Wikipedii, ja wiem które, ale wy ich nie znajdziecie. Chodzi o ich poziom i stopień wnikliwości.

To taki charakter. Ostatnio stał się już dla mnie bardzo dokuczliwy.

Jeszcze z 5 lat temu uważałem, że to taka osoba, która tkwi na swoim miejscu i tak musi być dla pewnego porządku.
Potem stawałem się coraz bardziej drażliwy. Kiedyś znosiłem dobrze drobne niedogodności.

Byłem obecny na Wikipedii w fazie B i w fazie C. Faza D będzie już bardzo trzeciorzędna.

Wikipedia to też poruszanie się po wspomnieniach. Jakieś książki dawno zapomniane, które kiedyś były dla mnie ważne, można śledzić takie zakamarki.

Wpisałem moje liczne notatki papierowe do Wikipedii.
Choć nie robiłem tego z jakiegoś wyrachowania, wpływa to właśnie na mój całokształt. Nie uważam, że to dobrze, to fałszywe.

Ja np. charytatywnie zrobiłem wiele dla Wikipedii. Miałem po prostu dużo takiej chaotycznej, luźnej wiedzy, która by się zmarnowała dla ogółu, gdybym tylko nosił ją w sobie. A tak jest powszechnie dostępna, i ja mogę też sprawdzać, co dzieje się na moich hasłach czy spisach.

Tworzy atmosferę grona, które kłóci się, ale lubi, mnie akurat odpowiadającą.

Wiem, jak to jest. Podczytuje się to i owo, wyłapuje ciekawe szczegóły i powstaje chęć, by podzielić się tym z innymi, podyskutować.

Nie jest łatwo wytrącić go z równowagi, ostre ataki zbywa jakimś żartem. Wszystko na poziomie.

Powiedziałbym, że to osoba bardzo aktywna, może też sztuczna, wykreowana, jednak jeśli H został jeszcze sztucznie wyolbrzymiony, to powstał gigant.

Atak na jakieś słabsze strony to nie jest dobra droga, trzeba patrzeć na całokształt.

Widzę, że zapoznawaliście się z tymi materiałami.
Szukanie jakichś nielicznych wypowiedzi trywialnych właśnie to nie jest dobra droga, to podglądactwo. Na forach pisze się nieformalnie i doraźnie.

Wszedł na fora wtedy, gdy i ja, w 2008, potem w 2012. Ja jednak miałem przerwę w latach 2010-17, a on działał dalej, do dziś.
Nie waha się poruszać trywialnych tematów. Zna się na tym, na czym powinien. Tematyki nieoficjalnej nie porusza na forach.

Kiedy już pisze, to mnóstwo postów. Rozumiem to, bo sam działam na forach w ten sposób.

Lubi przywalić R, ale w dość żartobliwy sposób.

Wydaje mi się, że szukał dobrego towarzystwa, na poziomie. Kulturalnym byłoby mu je zapewnić, co wielu czyniło, ja również.

Wszystkiego nie czytałem, tyle, żeby załapać ogólny ton.

W tej sferze uważam, że był w porządku.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...