Nie idę na wybory! Kto jescze?

Nie idę na wybory i postanowiłem się podzielić z wami tą informacją.
Zwyczajnie po przejrzeniu list wyborczych i kandydatów, nie ma ugrupowania, ani kandydata na którego mógłbym oddać głos z czystym sumieniem.

Mam dość wybierania mniejszego zła!*

Mam również nadzieję, że frekwencja będzie jak najniższa. A co za tym idzie, legitymacja wyłonionej władzy również będzie jak najmniejsza!**

Zachęcam do dyskusji. Proszę tylko nie podawajcie banalnych
(i głoszonych przez mainstreamowe media i populistycznych polityków) frazesów typu:
- "głosowanie to obywatelskie obowiązek" głosowanie to prawo, z którego można skorzystać lub nie; nie pójście na wybory jest również wyborem, wg mniej bardziej sensownym niż głosowanie wbrew sobie
- "kto nie głosuje, ten nie może późnieij krytykować" - w ustach polityków brzmi to, co najmniej bezczelnie; prawo do krytyki polityków bierze się ze sprawowanej przez nich funkcji i wybory nie maja tu nic do rzeczy

....

* "mniejsze zło" to nie to samo, co "większe dobro"; wybór większego dobra byłby wtedy, gdyby co najmniej dwóch kandydatów spełniało moje oczekiwania.
** frekwencja wyborcza w demokracji jest pewną wartością, pod warunkiem jednak, że jest sczera, tj. wynika z realnego i ugruntowanego przekonania ludzi, że należy iść na wybory; frekwencja nabijana na siłę, np. reklamami telewizyjnym, nawoływaniem celebrytów, tanimi hasłami - to niestety fałszowanie rzeczywistości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Nie idę na wybory! Kto jescze?

dlaczego obrazasz ludzi?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ad1) zbuduje:)
ad2) potrwa 4 lata i dłużej - PIS`u już nie będzie, pokłócą się między sobą
ad3) Premier Tusk mierzy daleko i właśnie dlatego będzie stać na czele rządu przez kolejne 4 lata

Większość pójdzie głosować. W domach zostaną anarchiści i frustraci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jesteś tępy jak polsilver:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

słowo "uszanuj" jest nie na miejscu

ja AKCEPTUJE wynik obojętnie jaki będzie, a po wyborach go OCENIE,

SZANUJE natomiast tych co pójdą na wybory, jak i tych co zostaną w domu; bo szacunek należy się ludziom i ich przekonaniom,

wynik jest tylko i wylacznie wypadkowa decyzji wszystkich uprawnionych do glosowania, pewna srednia statystyczna

...
a
skoro demokracja to rzady wiekszosc, to jezeli wiekszosc zostanie w domu oznacza to bankructwo obecnego systemu

wiec ty uszanuj wiekszosc (mam nadzieje), ktora nie pojdzie do urn
...

czy przez nastepne 4 lata Premierem bedzie Donald Tusk?

szczerze wątpię...
1) nie wiem czy PO zbuduje większość
2) nie sądzę, że przy wygranej PO kadencja kolejnego Parlamentu będzie trwała 4 lata (góra 2 i skończy się z hukiem)
3) sądzę, że Premier Tusk mierzy wyżej niż w premierostwo w Polsce...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Halewicz to kupa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba "źródełek" - stare przysłowie mówi: na płocie pisało pupa, jeden pogłaskał i mu drzazga w palec weszła.
Napisz coś od siebie, tak szczerze i z sensem. Nie wklejaj linków, cudzych tekstów. Pokaż że jesteś kreatywny!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

oczywiście, że celowo z błędami ortograficznymi - a co miałeś napisać? Że się oplułeś z wściekłości i rozum tracisz, literki się mylą? :D
Premier Tusk będzie Tobą rządzić przez następne 4 lata, więc uszanuj wybór większości:)

*i celowo z bledami ort

lol

...

podawanie zródel informacji to metoda NAUKOWA

natomiast Twoje argumenty ad personam: o pisowcach to sobie wsadz gleboko... juz ci gdzies napisałem, ze jestes skonczonym idiotom i potwierdza to tez tu

...

poza tym w logice nazywa sie to argumentem z autorytetu

poczytaj np kotarbinskiego

tez byl pisowcem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pisowska metodyka: kopiuj/wklej, kopiuj/wklej, kopiuj/wklej, link, link, gazetapolska,niezależni, kopiuj/wklej....kopiuj/wklej, link, link....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeczytałam z przyjemnością

http://szeptchadecki.salon24.pl/342400,mit-frekwencyjny-czyli-dlaczego-mamy-prawo-nie-isc-na-wybory

prof. Bugaj też nas popiera:P

http://wpolityce.pl/wydarzenia/14716-zaskakujaca-deklaracja-profesora-bugaja-w-gosciu-niedzielnym-nie-ide-na-wybory-czas-aby-ludzie-wstrzasneli-politykami

hm

a gdyby to był bełkot Palikota?

(sprawdzam tylko na pis i moze po)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wcale nie marnotrastwo...

a sensowne wykorzystanie

ale dalej nie rozumiesz, ze wartoscia moze tez byc niska frekwencja bo pokazuje, ze ten system nie funkcjonuje za dobrze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kazik też nie idzie

"Stwierdził, że nie popiera żadnego rządu, a na wybory się nie wybiera. "Mój głos zmarnuję z pełną świadomością. I to jest z mojej strony ostatnie słowo wokół tej żenującej r******ki" - podsumował."

http://www.rp.pl/artykul/16,723365-Kazik--Nie-popieram-rzadow-PiS.html

...

gaz, gaz, gaz na ulicach...

Rozumiem reklamy firm, jakiś fundacji ratujących zwierzęta..Większość z nich od razu umieszczam w koszu, ale zaśmiecanie mi poczty bełkotem PiSu doprowadza mnie do szału. Czyżbyś uważał, że kobiety są aż tak durne? Regulamin czytałam, ale wściekłam się i popisać sobie mogę. Nic to nie da, ale zrobiłam to w ramach protestu. Nie cierpię całej bandy czworga, ale PiS-u i PO w szczególności

heh.... kobietom kobiety powinny mieć specjalną instrukcję do internetu ;)

amaranth ... jak zakładałaś pocztę to czytałaś regulamin ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też dostałem.
Przeczytaj notkę na dole listu:
---
List przekazany przez Wirtualną Polskę na zlecenie firmy:

Komitet Wyborczy
Prawo i Sprawiedliwość
ul. Nowogrodzka 84/86
02-018 Warszawa

List został wysłany zgodnie z regulaminami kont
pocztowych Wirtualnej Polski, dostępnymi pod adresem:
http://profil.wp.pl/regulamin/
---

No cóż - jeśli masz konto pocztowe na darmowym serwerze, to musisz się zgadzać na otrzymywanie wysyłanego przez nich spamu. Takie reguły gry. W końcu z czegos te "darmowe" serwery muszą być utrzymywane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przed chwilą się wściekłam. Otwieram pocztę, a tu..reklama wyborcza! Kogo? A jakże PIS-u. I jeszcze fotka Kaczora. Tego już za wiele. Pozwoliłam sobie napisać do nich i do administratora poczty. Takie spamy nie mają wpływu na moją decyzję. Nie idę na wybory.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Najlepszy broker forex w Trójmieście (16 odpowiedzi)

Jak w temacie. Czy ogólnie ma znaczenie gdzie broker ma siedzibę? Z tego co widzę, to wszystkie...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (705 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (149 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...