Nie przekierowaniu śiódemkowego ruchu przez Bogatkę i Koszwały

Temat dostępny też na forum: Chełm
Przeczytałem że ruch z siódemki mają przekierować z siódemki na lokalną drogę przez Bogatkę i Koszwały . To oznaczca że nie będzie możliwa tam jazda rowerem , a z tej drogi często korzystają tam rowerzyści ( w tym ja ) jadący na Wyspę Sobieszewską i Żuławy a bojazdu tam brak. Dlatego proponuje by wyrazić temu sprzeciw czy to w postaci petycji czy blokady tej drogi że wzięto pod uwagę rowerzystów bo my też gdzieś chcemy jeździć a nie nam się wszystko zabiera. Ruch z 7-mki można przecież przekierować przez Pruszcz Gdanski i Przejazdowo lub przez Tczew i Malbork
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Nie przekierowaniu śiódemkowego ruchu przez Bogatkę i Koszwały

Wyobrazasz sobie jak zakorkowany zostaly Pruszcz albo Malbork nie liczac ile km wiecej trzeba bedzie pokonac? Objazd planowany bedzie nawet krotszy niz obecnie ten fragment siodemki. Jestem rowerzysta, zgadzam sie ze trzeba gdzies jezdzic ale jednak dla mnie wazniejsze jest te tysiace aut niz kilkunastu rowerzystow. Szczegolnie ze nie ma innego rozwiazania bo jesli proponujesz objazdy przez pruszcz i malbork to chyba nigdy nie siedziales za kolkiem albo nie jechales z siodemki w godzinach popoludniowych w kierunku gdanska.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Planowany objazd można przejechać przez Wiślinke a następnie wałem wzdłuż Martwej Wisły już po stronie Sobieszewa,dalej Przegalina i do Kiezmarka lub Cedry Wielkie a póżniej to już hulaj dusza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tam przez malbork , przez toruń ,albo łódż nawet proponuje bo przecież proponowanym teraz objazdem ,może jechać rowerzysta ....kiedyś tam .
a i żeby nie było robie rowerem miedzy 6 a 8 tys rocznie ,ale trzeba myśleć troche
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kello to jak byś się czuł jadąc tą wąską drogą pomiędzy Tirami i uważając żeby cię któryś nie potrącił. Po za tym ta doroga nies spełnia zresztą żadnych standardów drogi tranzytowej. Jeśli się ze mną nie zgadszasz to powiedz mi jak teraz dojadę do Sobieszewa , lub Szlaku domów podcieniowych , albo do Kiezmarka no słucham
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wojt, gadasz jak beton, lub nie czytasz postów.Jako roweerzysta wiesz że do Sobieszwa można dojechać nie stykając się główna trasą , np wałem Motławy przechodzącym w kanal zasilającym R.G póżniej , Przejazdowo.I dalej tak jak napisałem.
I to wszystko w tym temacie.
I chłopie nie bij piany.
pozdr.Z
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie tak jak powiedzial poprzednik dojedziesz. Ja sporo jezdze rowerem, ale sporo tez autem i rozumiem, ze trzeba bedzie poprowadzic tamtedy objazd, zeby w przyszlosci bylo lepiej. Nie ma innej mozliwosci, puszczenie ruchu przez malbork czy pruszcz rownaloby sie korkami o niewyobrazalnej wrecz skali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To po co wybudowali autostradę do Tczewa przecież można nią dojechać a tam korków nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

z Wału Motławy też trzeba jakoś zjechać i potem korzystałem z drogi przez Bogatkę , po puszczeniu tam ruchu z 7-mki będe musiał korzystać z drogi nr. 501 która w sezonie też jest ruchliwa , pozostaje jeszcze ul. Benzynowa
Jak jest autostrada to przecież nie będzie korków , bo wielu ludzi skieruje się na nią

wojt przestan tworzyc jakies sztuczne problemy jakos inni jedza i nienazekaja. jak masz problem to zamien rower na skuter albo samochod
wez czlowieku sie zastanow beda przerywac budowe drogi za grube miliony bo nieasz gdzie jedzic?zobacz na innych np ci co trenuja na szosie to moga powiedziec ale jest ruch na drogach.ale nienazekaja bo niemaja inego wyjscia i ijedza dalej.wiec wez sie chlopie ogarnij.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak czytam to odnosze wrazenie ze najlepiej niebudowac nowych drog bo biedny wojt niebedzie mial gdzie jedzic sory liczy sie dobro ogolne anie jeden rowerzysta ktory ma problemy z dojazdem.

Czy kolega WOJT zna sie na mapie ? Odpowiedz na twoje wszystkie pytania kryje sie na mapie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem po co robić problem. Kolego jedziesz przez Olszynkę wzdłuż Motławy aż do Macro i później Benzynową do Sobieszewa i po problemie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jakiś kierowca parkuje na ścieżce rowerowej co przy Dworcu Głównym jest normą to jest dobrze. Samochodu nie mam i nie zamierzam mieć bo to ochydny i trujący środek transportu. Ja wole ekologicznie dobranoc

a jak parkuje to sobie zadzwon po straz miejska.albo jedz po drugiej stronie przy krewetce.ogolnie pisales o czym innym i niezmieniaj tematu bo prubujesz odwracac kota ogonem dziwny z ciebie czlowiek wojt najwidoczniej lubisz sie meczuc i uzerac z ludzmi i ciagle miec jakies problemy.

Trzeba bylo zalozyc temat pt : nie lubie samochodow a nie o przekierowaniu ruchu, bo teraz zaczynasz OT na temat tego jak bardzo nie lubisz samochodow. Rozumiem, ze sa ludzie , ktorzy musza miec na co narzekac ale czemu zasmiecaja przy tym fora?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

wreszcie ktos normalny na forum.jak kolega wojt lubi ekologiczny transport to niech konia sobie kupi!przynajmiej nie wydaje spalin tylko niewiem czy bedzie mogl parkowac go pod dworcem?wojt przestan zasmiecac forum twoimi bzdurnymi problemami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie bzdurne problemy, bo problemy rowerzystów, chodzi o bezpieczeństwo.
Kierowca auta ma nadwozie a rowerzysta leci do rowu w najlepszym wypadku.
Sam też jeżdżę nie tylko rowerem.
Ulica benzynowa nieciekawie wygląda, kto jechał może powiedzieć, szczególnie na sztywniaku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie przesadzaj z tą ulica benzynową, nie jest ona w najlepszym stanie, ale nie ma problemu z przejechaniem. Wolę jednak jechać tą nieciekawą ulicą aniżeli wąchać spaliny samochodów, ale jak ktoś nie szanuje własnego zdrowia to już jest jego problem nie mój.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dbig. Całkowicie się z toba zgadzam. Nie trzeba być głupim żeby nie widzieć że droga Przejazdowo - Bogatka - Koszwały jest bardzo wąska. Tu nie tylko o mnie chodzi , ale o wielu innych , którzy z tej drogi korzystają jadąc np. na Wyspę Sobieszewską czy Żuławy. Gdy pójdzie tam cały ruch z 7-mki. Dla jadącego tam rowerzysty po prostu nie będzie miejsca. Można do Kiezmarka co prawda dotrzeć czarnym szlakiem rowerowym , jednak odcinek Wróblewo - Miłocin jest możliwy do pokonania tylko w czasie suszy. Po deszczu jest tam tragedia. Na Wyspę Sobieszewską innej alternatywy poza Benzynową nie ma , jak obiecanej drogi rowerowej z Gdańska przez Wyspę Sobieszewską na Mierzeje Wiślaną. Ona by była całkowitym rozwiązaniem problemu roweryzstów próbującyh się dostać na Wyspę Sobieszewską pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja tu mieszkam w koszwałach odkąd puścili ruch doszło już do 7 wypadków tiry spadają ( zsuwają ) się do rowu jak kamień z górki TRAGEDIA ludzie potraktowali nas mieszkańców jak żywe mięcho ani wiatrołapów wszędzie np. w Bystrej tam mają a u nas co to ma być mieli naprawić drogę a ja rozpie... PO PROSTU KPINA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...