Re: Niedojrzały facet do dziecka
~GHANNIETTE
(13 lat temu)
DROGIE PANIE -
Straszne jest to , co czytam tutaj ...
Ja też mam faceta, który ma 29 lat , też jesteśmy razem 3 lata ... on jest dojrzały do dziecka, bo tak twierdzi, ale ja mam kompletnie inne na ten temat zdanie, bo widzę jaki jest jeszcze nieżyciowy ... Wprawdzie odpowiedzialny i pracowity z niego facet, ale moim zdaniem zanim będzie na to gotowy - zarówno emocjonalnie , jak i finansowo, to jeszcze troszkę minie ... A mi to bardzo na rękę , bo sama też jestem młoda i nawet gdyby on był w 100% gotów, to ... JA NIE JESTEM! ... W każdym razie on pragnie tego z pewnością bardziej niż ja ...
Nie rozumiem gdzie się Wam tak strasznie spieszy, kobiety? ... Ja rozumiem, że większość kobiet pragnie dziecka i neguję tego, ale czy naprawdę tak mało w Was pasji ? Ciekawości świata? Nie marzą się Wam przygody? Podróże, poznawanie, doświadczanie, wyprawy w nieznane? Nie chce się Wam czegoś nowego uczyć ? Nie macie ochoty robić czegoś kreatywnego, rozwijać się ? Wybaczcie mi , ale prawda jest taka, że dziecko wymaga uwagi non-stop i dużo trudniej poświęcać czas sobie ... Wiem, że miłość do dziecka też uszlachetnia, ale może warto poczekać? ... Po co się tak spieszyć?
Faceci później dojrzewają i potrzebują czasu na wolność i niczym nieskrępowaną radość życia i ja się kompletnie temu nie dziwię , bo wizja dziecka wielu przeraża , mnie również ... i wiem, że gdy już przyjdzie na świat, to będzie największą radością i cała reszta stanie się mniej istotna, ale uważam, ze każdy powinien we własnym tempie i własnym rytmem do tego dojrzewać....
Piszecie tu , że 20-paro letni faceci nie są gotowi i robicie z tego wielki ambaras ... Oczywiście, że nie są , bo ludzie w tym wieku to jeszcze dzieciaki , szczególnie faceci ... nie twierdzę , że wszyscy , ale w większości ...
Moi znajomi w wieku 29 lat szukają coraz młodszych partnerek , bo "nie są jeszcze takie nudne, sztywne i nie pier***ą tylko o zaręczynach, kredytach i chińskiej porcelanie" - tak mówią , a zaznaczam, że wcale nie wybierają pustych, głupich imprezowiczek, a fajne , ciekawe i mądre dziewczyny ... mam też inną grupę znajomych, gdzie z kolei wszyscy już zaobrączkowani , zakredytowani , dzieciaci i o niczym innym nie mówią i wcale nie brzmią na szczęśliwych ... Są różni ludzie , różne marzenia ...
Z mojej strony chciałam tylko zwrócić uwagę , że facet który w metryce ma 'dwójkę' na początku to jeszcze dzieciak i nie widzę w tym nic nienaturalnego, że "nie jest gotowy" i nie oznacza to, że "marnujecie czas" (swoją drogą okropne stwierdzenie :) ) i że on nigdy gotów nie będzie...
6
0