Northec Cayon, warto kupić?

http://www.artex-rowery.pl/northtec-cayon-29-xt-2013-p-703.html

czy może w tej cenie są lepsze opcje?

Będę wdzięczny za fachową poradę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Northec Cayon, warto kupić?

dobra opcja, warto

Jak obserwuję od kilkunastu lat "rynek" rowerów mtb, bo ciągle widzę te same sztuczki - osprzęt, na który najpierw patrzy klient jest lepszy, reszta skrzętnie niższa... przerzutka tylna XT, ale przednia już kilka grup niżej czyli deore, tak samo manetki - deore. Korba podobnie blisko - slx. Piasty...cóż. Tylny s**** 306 to pół kilo - dwa razy więcej niż tylna piasta xt pod tarcze.

Nie mówię, że to źle w przypadku tego konkretnego roweru, ale warto wiedzieć, jak producenci manipulują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedzi.

TJ, czy mam przez to rozumieć, że lepiej w tej cenie kupić rower bardziej znanej marki z gorszym osprzętem i większym ciężarem?

Może miałbyś jakieś ciekawe propozycje?

Nie wiadomo, do czego miałby służyć i ile planujesz na tym jeździć.

Poszukaj modeli z lat poprzednich - niektóre firmy się wyzbywają takiego sprzętu - i na własną rękę poanalizuj jakie komponenty są pomontowane. Jak jest w miarę równo - to znaczy, że ktoś pomyślał.

Mnie się ten northec nie podoba. Wielkie rury przedniego trójkąta co wygląda po prostu brzydko, jak w rowerze z marketu. Malowanie też kijowe. Daruj sobie wywalenie 3000 na taki coś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Twoim miejscu próbowałbym coś złożyć na romecie. Jak dla mnie kult większy od przereklamowanych cannonów, ritchejów i innych podobnych bo i tak teraz wszystko robione jest na Tajwanie jeśli nie w Chinach. Z przodu sztywny widelec, jakiś deore napęd i się zmieścisz w 3 kilo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...