Nosaint + RS Sid Race

Mam do sprzedania ramę Nosaint MaxAri 994g + amortyzator RS Sid Race, Zestaw dobrze zgrany kolorystycznie.
Stery gratis:)

Wiecej info na maila: MrClean@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Nosaint + RS Sid Race

bedzie 29? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rzucam to w ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żartowałem hehe:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś mi się zdaje, że w przyszłym sezonie cały trójmiejski "czub" będzie siedział na 29erach :) Nawet ja się lekko przymierzam choć do czuba mi co nieco brakuje, hihihihi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

rower sam nie jedzie. 29 nie potrzebny zeby byc dobrym :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nieeeee ?
Dzięki za uświadomienie, to jednak nie kupuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kolego przejedz sie na 26. nastepnie zrob od razu ta sama trase na 29 i ponownie wroc na 26. problem sam sie rozstrzygnie. jesli umiesz jezdzic i nie jestes trzepakiem to wybor 29 bedzie jednym :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak to jest takie super to czemu zmiany idą tak wolno? I po cholerę ktoś wymyślał MTB na 26?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak tarcze są lepsze od cantilever to po co ktoś je wymyślał, a tym bardziej po cholere v-brake?
29" to żadna nowość, 10,15lat temu bez problemu była dostępna masa góralów mtb na kołach i szerokich oponach 28"

p.s. 28"=29" jeśli chodzi o dokładny wymiar a nie nazwę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jooo, ja żem też widział masa takich góralów!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczytaj sobie o ewolucji rowerów MTB oraz o tym, że pierwsze 29 miały źle położony środek ciężkości, co powodowało problemy i odrzucenie produkcji. Teraz ten problem rozwiązano.

>>> p.s. 28"=29" jeśli chodzi o dokładny wymiar a nie nazwę

26'', 27,5'', 28'', 29'' - to umowna średnica całego koła (razem z oponą), a nie obręczy. Obecnie mocno umowna - bo np. koło z oponą 559x65 (czyli typowe dla ostrzejszych odmian kolarstwa 2,5''x26'') będzie miało średnicę może nawet większą od szosowego 28'', a czterocalowe opony do snowbike pewnie dorównują 29''.

Jak już mówimy o dokładnych rozmiarach, to lepiej używać metrycznych rozmiarów obręczy - 559 (26'') czy 622 (28'', 29'')

To tyle w temacie Nosaint + RS Sid ;p

pozdr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Została jeszcze rama, amorek się sprzedał, do tego kierownica kcnc, i przerzutka xtr tył ;) do sprzedania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak by ktoś się spóźnił z amorkiem, to jeszcze ja mam. Przy okazji super koła 26''
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3053914

a jak ktoś chce magura durin race 26 to ja też jeszcze mam :)

Podaj gdzies to wyczytał. Rower to dosc proste urzadzenie i problem wydaje sie raczej z d*py.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Musisz sam sobie poszukać jeżeli jesteś tym zainteresowany, od tego jest google. Ale podpowiem Ci, w latach 90'tych rower górski na większych kołach chciał stworzyć Gary Fisher, tyle, że przerzucenie geometrii ramy z 26 było błędem. Rower to dla Ciebie proste urządzenie, bo wsiadasz, pedałujesz, coś tam naciągasz i jedzie się fajnie, zastanów się jednak ile pracy musi włożyć inżynier w konstrukcję, żeby było odpowiednio dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i wlasnie o to chodzi. Dla inzyniera obeznanego w temacie wyrownowazenie roweru to bulka z maslem. Dlatego twierdzenia ze udalo sie to zrobic dopiero teraz sa nieprawdziwe.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

w ogole to jakas sciema z tym srodkiem ciezkosci. Dla do dobrego jezdzca to zaden problem. 29 ma swoje plusy ale jak patrze na obecna tu podjarke tematem to refleks szachisty i smiech na sali :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gary Fisher sam przyznał się, że tworząc rower górski przypadkowo miał pod ręką stary rowerek na kole 26" i on stał się protoplastą roweru górskiego. Czyli zwykły przypadek:) Później dopiero zaczął kombinować z dużym kołem. Moim skromnym zdaniem (a prowadzę też sklep rowerowy) przyszłość należy do koła 29". Góral z małym kołem za kilka lat będzie luksusem dla hobbistów:)

Prawdopodobnie tak się stanie, w Ameryce te rowery zdobyły już sporą popularność.

Jak czytam, że dla dobrego rowerzysty środek ciężkości nie ma znaczenia, albo ktoś pisze, że coś jest nieprawdą, mimo, że nawet nie zapoznał się z tematem, to poprawia mi się humor. Dzięki. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moja opinia opiera się też na obserwowanych r******h producentów rowerów:) Dla osób niższych wzrostem i lubiących większą manewrowość roweru rynek szykuje nowy standard czyli 27.5".

Cóż pożyjemy, zobaczymy.

ciekawie sie zapowiada ale tracimy glowny watek.
nawazniejsze to zeby noga podawała nawet gdy nie chce ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bzdura
mam 167 cm wzrostu i jeżdżę na 29". nie zauważyłem by rower był mniej zwrotny od 26tki. mało tego. 29tka lepiej trzyma w zakretach i jest bardziej przewidywalna. dlatego mówienie tu o zwrotności gorszej do 26 tki to bzdura.
27,5 natomiast może znaleźć zastosowanie z innych względów. problemem jest budowanie rowerów na kołach 29 z dużym skokiem zawieszenia - powyżej 120mm. taki rower statycznie bez sagu robi się strasznie wysoki i uważam, że 27,5 może znaleźć szersze zastosowanie w fulach powyżej 140mm skoku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...