Nosidełko BabyBjorn czy Chicco...?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Drogie Mamy mam pytanie, które nosidełko polecacie: nosidełko ergonomiczne BabyBjorn WE czy Chicco CloseTo You..?
Chciałabym poznać Wasze opine na ich temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nosidełko BabyBjorn czy Chicco...?

Jeśli mają sztywny panel to ogólnie niewskazane dla małych pleców. Polecam nosidełka typu mei tai :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

nosidło należy dobrać do wielkości dziecka
panel na dole musi mieć szerokość rozstawu nóżek mierzony od jednego dołu podkolanowego do drugiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ani jedno ani drugie bo to wisiadła, panel musi byc szeroki a oparcie miekkie wiec polecam mai tai lub tule, lenny lamb itp. i tylko dla siedzącego dziecka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Taaa... kocham merytoryczne rozmowy na tym forum :)

Cieszę się za odpowiedzi, których Panie udzieliły. Poczekam jeszcze może znajdzie się osoba, która przeczyta ze zrozumieniem moje pytanie i na nie odpowie ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

ja używałam babybjorn, ale nie WE tylko to mniejsze. Jak dla mnie super, nie czuło się obciążenia na plecach, łatwo samodzielnie je zakładałam. Chicco nie znam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żadnego z tych co Pani wymienila nie polecam.posiadam babybjorn natomiast nie używam z racji ze są one nie zdrowe nawet dla siedzącego dziecka.zle na bioderka ponieważ dziecko wisi nie siedzi.tak jak wyżej napisane polecam tule ,lany lab to są nosidła ergonomiczne.a zdecydowanie polecam chustę my właśnie wybraliśmy chustę ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)