Nowa porodowka. UCK. Opinie

Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Posiłki są przeciętne. Personel raczej ok. Większych skarg nie słyszałam (póki co;)) Poza tym czysto, ładnie, świeżo. Sala dla odwiedzających podzielona na kilka stref, tworzy klimat i nieco intymności przy większej liczbie gości. Ponadto pomyślano o nieco starszych dzieciach, dla których są przygotowane zabawki:)) Poza tym ładne plakaty tworzą przyjemną atmosferę miejsca.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znam kilka kobiet, które rodziły w Wojewódzkim (w tym moja bratowa dwa razy tam rodziła) i nie narzekały. Jedyny minus to odwiedziny dziecka... przez szybę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

UCK pokój odwiedzin, a i jak dziewczyna w pokoju się zgodzi to jedna osoba może wejść do matki z dzieckiem(dwie kobiety leżą w jednym pomieszczeniu, na przeciwko siebie. Ponadto są przedzielone kotarami)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak ocenia personel? Położne, lekarzy? Też wszystko ok?

Siostra właśnie wczoraj rodziła w UCK . Przyjęli ją bez problemu, ale wody odeszły także chyba nie mieli wyjścia. Poród przebiegł bardzo sprawnie ok.2 godz. bez komplikacji. Tzw.pierworódka, ale urodziła prawie dwa tygodnie przed terminem. Patologii nie było, ciąża przebiegła bdb. Siostra jest po 30-stce.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dotarłam do szpitala bez wód i ze skurczami co 4 min. Polecam taki brak pośpiechu, bo bez czekania na korytarzu po ktg i sprawdzeniu rozwarcia na fotelu trafiłam od razu na salę porodową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratulacje dla Was :-) i zdrówka :-)!
Pełna akcja, czyli regularne skurcze tak co 5-7min?
Ale zazdroszczę, ze już po :-D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest szansa :) ja rodziłam 18 sierpnia i nie było problemu - to wszystko zależy tak naprawdę ile łóżek jest wolnych, ale tego człowiek nigdy nie przewidzi. Poza tym jak się jedzie już z pełną akcją porodową to raczej nie odeślą, powodzenia i polecam UCK
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

I przyjęli?
Szybkiego i łatwego porodu życzę : D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam dziś w UCK, wcale nie czeka się długo na izbie przyjęć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie trzeba jechać przez całe miasto żeby pojechać urodzić do wojewódzkiego. Między uck a Copernicusem jest 5 min drogi samochodem lub 15 min komunikacją miejską. Trzeba dodać ze w uck siedzi się na izbie przyjęć minimum 2 godziny a w wojewódzkim dużo krócej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szpital 3 ref mam najbliżej. Ciąża bez powikłań, już trzecia. Mam jechać przez całe miasto? No halo, trochę wyrozumiałości proszę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak co roku we wrześniu :))))))

Jeśli pojedziesz ze skurczami co 2 minuty.... to nie odeślą nigdzie.
Gwarantuję. Sprawdzone eksperymentalnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

A czy przy każdym porodzie ma się 100% pewności, ze będzie ok, ze będzie bez powikłań?? nie ma. wiec każda z nas matwi się i chce jak najlepiej...
Wiadomo, ze jeśli wczesniej było wiadome, ze trzeba rodzic w szpitalu o większej referencyjności i ma się to skierowanie to maja takie osoby pierwszeństwo...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

A czy w zwykłej bezproblemowej ciąży nie można rodzić w zwykłym szpitalu? Tylko zabierać miejsce kobietom w ciąży powikłanej :( Ja muszę rodzić w szpitalu o 3 stopniu referencyjności i niedość że stresuję się czy z maluszkiem wszystko będzie ok to jeszcze tym czym w ogóle mnie przyjmą, czy akurat będzie miejsce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Jest w ogóle szansa dostać sie tam bez skierowania, w zwykłej, bezproblemowej ciazy??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę, że to zależy od położnej i lekarza na jakich trafisz. W moim przypadku polozna doradzala pozycje żeby przyspieszyć rozwarcie w 1 fazie. W drugiej fazie byłam w pozycji leżącej ale w ogóle nie parlam, przy porodzie z ochroną krocza tylko się oddycha i tu polozna mnie instruowala jak kiedy oddychać. Napewno jak wpiszesz w plan porodu pozycje wertykalne to temat zostanie z Tobą omówiony. Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie przyjęli dzień po terminie, to było dwa tygodnie temu i wtedy było naprawdę dużo kobiet ale w dzień mojego przyjęcia z tego stresu skakło mi ciśnienie i pojechałam na izbe, zbadali mnie i wypisali jako priorytet na drugi dzień. Na izbie jest mało przyjemnie ale na oddziałach jest już o niebo lepiej.

W pierwszej fazie porodu można się ruszać, ale kiedy zaczną się parte każą leżeć na łóżku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dzieci w spektrum autyzmu i szkoła (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy są tu mamy uczniów szkół podstawowych (od klasy 0), którzy są w spektrum...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...